TOP
my first taste of
Editorial Food

My First Taste of… (de eerste keer iets vies/geks/lekkers/interessants proeven)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

“Jij at als kind alles”, vertelde mijn moeder. Milka vroeg mij een artikel te schrijven voor de campagne ‘First Taste’, dus ik vroeg het me opeens af. “Je was dol op avocado (nog steeds trouwens), olijven (ook nog steeds), je deed niet moeilijk over spruitjes (nog steeds niet), nee je at eigenlijk net zo goed als Robin nu”. Nou dat verklaart bij ons beiden die bollewangenhapsnoetjes! Maar het klopt wel. Ik vind eigenlijk de meeste voedingsmiddelen wel lekker. Er is maar heel weinig dat ik vies vind. Toch zijn er een aantal dingen waar ik bijzondere herinneringen aan heb. Vandaag deel ik die in My First Taste of… Ik ben benieuwd of er dingen voor jou herkenbaar zijn…

My First Taste of… Getsiedekkie

Dat moet wel papaja zijn geweest. We waren op vakantie en in het hotel was een buffet. Ik… dol op fruit… dacht waarschijnlijk dat het meloen was. Nou nee dus.. Papaja is een slap aftreksel van meloen. Ik weet niet of het de teleurstelling was dat ik een hap nepmeloen nam, of dat ik het echt naar kots vond smaken, maar tot op de dag van vandaag vind ik papaja vies. Die weeïge smaak, dat net niet, dat altijd weer denken ‘dat moet lekker zijn’, maar nee, papaja kan mij niet bekoren.

My First Taste of… Dat wil ik elke dag wel eten

Je had het al kunnen lezen, maar ik houd van (lekker) eten. Ik ben dol op Thais, Italiaans, Perzisch, Marokkaans, Indonesisch, maar het eerste waar ik ECHT van ondersteboven was, was Japans. En dan niet alleen goede sushi, maar ook sashimi, teppanyaki en ga zo maar door. Ik houd enorm van Japans eten, al schijnen ze ook een bepaald rot ei te eten en dat sla ik liever over.

My First Taste of… Oh la la

Ik denk dat ik voor het eerst oesters at met Oud & Nieuw en ik heb eigenlijk geen idee meer hoe oud ik toen was. Ik denk niet dat ik toen inzag dat oesters enorm sexy eten zijn, maar op een gegeven moment had ik dat wel door. Toen een date mij met een schaal oesters en een fles champagne probeerde over te halen… tja.. ik laat de rest maar even in het midden.

My First Taste of… Dat eet ik niet meer

Paté Foie Gras heb ik vroeger wel eens gegeten, maar sinds ik weet hoe die Foie Gras zo lekker wordt, eet ik het niet meer en ben ik zelfs echt anti. Dat is best lastig soms, want ik heb wat mensen in mijn omgeving die het heerlijk vinden.

My First Taste of… Alcohol

Ik denk dat ik 15 was en ik ging uit eten met een groepje. Daarna dook ik stiekem nog een poolcenter in (poolcenters waren the place to be op mijn 15e). En toen kwam ik Max tegen en ik was op Max. Max… met z’n enorm stoere brommer en leren jack. Die stoere gozer bestelde een bessen jus voor me. En nog een…Misschien zelfs wel nog een of twee… Het middenstuk van deze anekdote zal ik je besparen, maar ik kan je vertellen dat ik die nacht een nog al innige band met mijn prullenbak had. De volgende dag nam ik me voor nooit meer alcohol te drinken. Dat voornemen is niet gelukt.

My First Taste of Milka

Voilà allemaal My First Taste anekdotes. Zie je het een beetje voor je? En zit je al in je geheugen te graven naar jouw First Tastes? Ik ben er benieuwd naar, dus denk er alvast even over na terwijl je dit filmpje kijkt (misschien doe je inspirtatie op?). Milka maakte er namelijk een superleuk filmpje over… verschillende First Tastes. Want niets smaakt zo lekker als My First Taste of Milka natuurlijk. Want wie houdt er nou niet van Milka chocolade?

Heb jij een leuke anekdote over een First Taste? Wat vind je ontzettend lekker en wat niet? Of misschien heb je een ander leuk verhaal? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Deze blog post is geschreven in samenwerking met Milka.
* * Op de uitgelichte foto zie je een mini Karenz.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

10 COMMENTS
 • Anne-Marie
  3 jaar ago

  Wat een leuk artikel en ook het filmpje is grappig. Ik weet nog goed dat ik de eerste keer in Thailand koriander at (25 jaar geleden!) en het toen echt niet lekker vond. Er is blijkbaar toch iets in mijn smaak verandert want ik vind het nu al jaren heerlijk en kan er niet genoeg van door de curry gooien.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Oh gelukkig. Koriander is wel een must voor de Thaise keuken 😉

 • Ineke
  3 jaar ago

  Wat een leuk artikel.. Enige smaak dat mij echt bij is gebleven is pizzapannekoek. En niet op positieve manier!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik heb in een pannekoekenhuis gewerkt vroeger. Daar kwamen ook wel eens aparte combi’s voorbij 😉

 • Haha, wat een leuk artikel! Ik ben ook best een makkelijke eter, er zijn weinig dingen die ik echt niet lust. Er zijn wel wat dingen die ik niet eet, omdat ik ze niet per se lekker vind, maar vies zijn maar weinig dingen (gelukkig maar). Overigens vind ik Milka chocolade ook echt heeeel erg lekker. Op vakantie in Oostenrijk hebben we ook weer verschillende smaken geprobeerd, zo heerlijk!
  P.s. Wat een ontzettend lieve foto van jou <3

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je Loes. Milka is ook echt te lekker. Jum!

 • Haha, wat een leuk artikel! Ik heb niet echt bepaalde dingen die ik nou echt niet lust ofzo. Ik kan alleen niet tegen pittig eten, maar dat is meer omdat mijn lichaam er niet tegen kan, haha. Ik ben wel echt dol op hele goede, belgische chocolade. Dat is mijn guilty pleasure. Een dag geen chocola, is een dag niet geleefd :).

 • Sonja
  3 jaar ago

  Eigenlijk best wel leuk om hier over na te denken. Ik moet wel diep graven, want het ligt her en der verspreid in mijn chaotisch geheugen.

 • marije
  3 jaar ago

  Als klein meisje vond ik guacamole onwijs lekker tijdens een vakantie in Amerika. Tot mijn ouders vertelden dat het van avocado was gemaakt en toen luste ik het ineens niet meer want avocado’s waren vies in mijn ogen.

  Deze anekdote hoor ik dus nog steeds ondanks dat ik nu wel avocado’s eet.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik zie het helemaal voor me. Zo is een zoon van vrienden van mijn ouders wel op zijn vijfde met vlees eten gestopt en hij eet het nog steeds niet. Hij kwam er toen achter dat het van beesten was gemaakt 😉

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.