TOP
Kids Mama Personal

Opschrijven om nooit te vergeten (5 mooie momenten met mijn dreumes II)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Zoals al ik de vorige keer al aangaf, wil ik vaker herinneringen voor mezelf plaatsen op de blog. Omdat er soms dingen zijn die ik nooit wil vergeten. Vandaar dat je nu maandelijks een ‘5 mooie momenten met mijn dreumes’ blog leest (totdat hij een peuter is) en vandaag lees je al weer de derde (al had de eerste er 11 😉 ). Wat zijn momenten die ik wil opschrijven om nooit te vergeten? 

5 mooie momenten met mijn dreumes

1. Alles nazeggen

Wij hebben momenteel een klein papegaaitje in huis. De dreumes probeert alles na te zeggen. Of roepen. Als ik Mark bijvoorbeeld roep, dan komt hij naast me staan en zegt hij: “Mah”. Het is zo grappig om te zien hoe hij probeert de oefenen. Zelfs moeilijkere woorden worden uitgeprobeerd. En soms verbaast hij me dat hij bepaalde woorden al weet, zonder dat ik dat wist. Dan wijst hij in een boekje naar de zebra en zegt ‘ie: “Zeba”. Het woord trots heeft voor mij echt een diepere betekenis gekregen.

Het meest schattig vind ik het als hij het woord ‘olifant’ uitspreekt. Hij is nog al dol op olifanten, maar hij noemt ze ‘olio’. Heel Italianish.

2. Lichaamsdelen

Eigenlijk ligt het in het verlengde van ‘alles nazeggen’, maar hij is ook echt met lichaamsdelen en ledematen bezig. Dan wijst hij naar mijn neus en zegt hij ‘neus’, om vervolgens naar zijn eigen neus te wijzen en het woord ‘neus’ te herhalen. ‘Haar, kind, vinger, teen, wang, oog en oor’, het komt allemaal voorbij. Meerdere keren per dag. ‘Oor’ spreekt hij heel Haags uit als ‘oohj’.

3. Boekje lezen

Boekjes lezen vindt hij een van de leukste dingen om te doen. Naast met de bal, auto’s en zijn keuken spelen, is dat zijn favoriete bezigheid. Hij komt ook vaak met een boekje aanzetten en dan vraagt hij: ‘Boekje?’ Het liefst altijd dezelfde boekjes natuurlijk. Zo heeft hij een boek met een kippengeluid waarvan ik redelijk gestoord word van het gekakel, omdat hij continu dat knopje indrukt. Gelukkig is dat geluid dingetje nu kapot, al verdenk ik Mark van het stiekem molesteren ervan. Verder vind hij de boekjes van Muis ,de zoekboekjes van Bumba, Rupsje Nooitgenoeg (ook het voelboek hiervan), Dikkie Dik en Kikker (*) helemaal geweldig. In het boek van Muis is zijn favoriete karakter Oskar de Olifant. Het liefst bladert hij snel door tot een plaatje van Oskar, waarna hij heel hard ‘olio, olio’ roept! Van die olifant wordt hij erg enthousiast.

LEES OOK >>> Robin is anderhalf jaar oud (een brief aan mijn dreumes)

4. Auto’s

Robin is een echt ventje. Zoals ik al vertelde, is hij dol op auto’s. Hij benoemt ze ook graag. ‘Bus, auto, tatu tatu’. Wij wonen langs een route waar best vaak ambulances, brandweerwagens en politie auto’s voorbij komen. Dat vindt de dreumes fantastisch. Dan zingt en danst hij mee met het geluid van de sirene. Het is maar goed dat hij nog niet snapt, dat er dan vaak juist wat ergs aan de hand is. Wat is het heerlijk als je zo jong bent en daar nog geen weet van hebt.

5. Los lopen

Vorige week ging Robin voor het eerst echt los lopen. Hij begon een beetje te oefenen tussen twee deuren in huis. Heel schattig onzeker en zelfs een beetje stiekem. Maar blijkbaar kreeg hij de smaak te pakken en begon hij steeds langere stukken te lopen. En opeens deed hij het gewoon. Zal je altijd zien…. Nu houdt hij niet meer op. Het is net een soort Duracel konijntje. Hij blijft maar rondjes lopen en je krijgt hem met geen mogelijkheid meer opgetild of in de wagen. Afgelopen weekend wilde hij zelf naar het dorp lopen. Dat is zo’n twintig minuten lopen, dus dat vond ik vrij overdreven.

Maar het mooiste was zijn eigen trotse blik toen hij voor het eerst zelf het zaaltje van zijn Kinderdagverblijf binnenliep. Zo jammer dat ik daar geen foto van heb, want die was echt goud waard. Zo trots was ‘ie. En ik dus ook. Ik zei toch dat het woord trots een nieuwe dimensie heeft gekregen in mijn woordenboek?

Bijzonder

De vorige mooie momenten met mijn dreumes begon ik met een een stukje over Robin en Bada Bing. Ik was al weer vergeten dat ik dat had geschreven, dus dat heb ik ontroerd teruggelezen. En dat is dus precies de reden waarom ik dit zelf zo’n mooie rubriek vind 😉

Herken jij dit soort momenten met jouw kindje? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.