TOP
mooie momenten met mijn dreumes deel 3
Kids Mama Personal

Opschrijven om nooit te vergeten (5 mooie momenten met mijn dreumes deel 3)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

De dreumes is al bijna geen dreumes meer. Dus dit zou wel eens de een-na-laatste of laatste kunnen zijn. Over een dikke maand is de dreumes al weer een peuter. Des te meer reden om ze weer eens op te schrijven om nooit te vergeten. Die 5 mooie momenten met mijn dreumes deel 3…

5 mooie momenten met mijn dreumes deel 3

1. Afscheid Bada Bing

Je hebt al uitgebreid kunnen lezen over de bijzondere ervaring die Robin en ik hadden die met Bada Bing te maken had. Maar wat ik niet verteld heb, was dat Robin op de dag dat we Bing zouden laten inslapen hem per sé wilde knuffelen. Dat filmpje heb ik wel op Instagram laten zien. Hij vroeg de hele dag naar Bing en werd boos toen hij niet naar hem toe mocht voor zijn dutje. Ik had dat eigenlijk een beetje afgehouden, omdat Bing zo zwak was geworden en ik ‘m graag zijn rust wilde geven. Maar omdat de dreumes er zo om vroeg, heb ik hem bewust afscheid laten nemen. En dat was heel mooi. De kleine vent was heel voorzichtig en Bing liet zich rustig aaien. Achteraf ben ik heel blij dat ik dat moment ook gefilmd heb. Dat is toch mooi voor later.

2. Haren snuiven

Gewoon een van die fijne momenten. Voordat de dreumes gaat slapen, gaat hij eerst in bad. Daarna lezen we nog een boekje, nemen we dag door en zingen we een aantal liedjes. Het is zo heerlijk als de kleine man fris gebadderd bij me op schoot zit in zijn pyjamaatje. Meestal heeft hij zijn speentje dan in zijn mond en zijn knuffeldoekje bij zich. Hij hangt dan zo lekker tegen me aan en luistert geduldig naar het verhaal uit het boek. Af en toe heeft hij commentaar. Dan wijst hij naar de plaatjes en vertelt hij wat hij ziet. Meestal dus ik het puntje van mijn neus dan tussen zijn krullen en snuif ik die heerlijke dreumes geur op. Oh wat hoop ik dat hij altijd zo blijft ruiken.

LEES OOK >>> 11 mooie momenten met mijn dreumes (wat een heerlijke leeftijd)

3. Dreumes driftbuien

Natuurlijk is het echt niet altijd rozengeur en gummibeertjes hier in huis. De dreumes heeft ook geregeld wel een dreumes driftbui. Meneer heeft nog al een eigen wil. Dus als hij soms iets niet mag, dan kan dat nog wel eens resulteren in zo’n bui inclusief enorme huilbui en druk met benen en armen slaan. In de meeste gevallen til ik ‘m dan op en druk ‘m tegen me aan. 9 van de 10 keer is het dan meteen afgelopen. Dan zucht hij nog eens een paar keer diep en geeft dan toe aan het troosten. Maar die 1 op de 10 keer dan is er ook echt geen houden aan. En dat is dan meestal in een situatie waar het redelijk gênant is. Zo heb ik al eens met een driftige dreumes die aan mijn haren ging hangen in de IKEA rond gelopen. Ik zag mezelf al voorbij komen in een of andere dumpert rubriek omdat ik dan door de security camera’s gefilmd zou worden. Gelukkig zijn de beelden nog niet opgedoken.

4. Wat wil je dan eten?

Een half jaar geleden at de kleine man gewoon nog alles, maar nu begint hij wel wat lastiger te worden. Bepaalde groentes eet hij dolgraag, maar sommige groentes die moet hij niet meer. Wij maken daar nooit te veel toestand van. Op het KDV eten ze ’s middags warm en daar eet hij de meest rare groentes gewoon keurig op, dus hij krijgt sowieso wel genoeg voedingsstoffen binnen.

Een tijdje geleden wilde hij weer eens niet eten ’s avonds. ‘Maar wat wil je dan eten’, vroegen we hem. Even dacht hij erover na en toen kregen we het antwoord: “IJs…. Koekje… Hips (chips)… Mehmeh (melk)…”

Okay.

5. IJs

IJs is sowieso nu wel een ding. Sinds hij ijs ontdekt heeft, vraagt hij meerdere keren per dag of hij een ijsje mag. Het grappigst is als hij dan ook echt een ijsje krijgt. Want dan gaat hij je tig keer vertellen dat hij een ijsje heeft. “Mama… ijs”. Ja joh, lekker hoor. Maar dat gaat dan door tot het ijs op is. Alsof ik nog overtuigd moet worden dat hij echt een ijsje in zijn hand heeft.

Herken jij dit soort momenten met je kindje? Wat is een moment dat jou echt is bijgebleven? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.