TOP
mooie momenten met mijn dreumes
Kids Mama

11 mooie momenten met mijn dreumes (wat een heerlijke leeftijd)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Kom op… laten we eerlijk zijn tegen elkaar.. af en toe kun je ze toch wel achter het behang stoppen? Als er weer een driftbui aan de gang is, of als ze voor de honderdmiljoenste keer dat kastje opentrekken dat ze niet mogen opentrekken? Dat herkent iedere moeder toch wel? Gelukkig zijn er altijd nog meer mooie momenten op te noemen dan slechte. Om die niet en nooit te vergeten, schrijf ik ze voor mezelf op. Vandaag deel ik 11 mooie momenten met mijn dreumes. Van die momenten dat je hart overloopt van liefde… En dat zijn dus gewoon hele dagelijkse momenten..

11 mooie momenten met mijn dreumes

1. Ochtendritueel

’s Ochtends als ik de kleine man uit bed haal, word ik getrakteerd op de mooiste glimlach die er bestaat. Soms staat hij al in zijn bed en rijkt hij met zijn armpjes naar me uit. Vervolgens gaan we altijd even op de stoel in zijn kamer zitten om te knuffelen. Dat is toch zo heerlijk. Een soort van chill momentje van ons samen voordat de dag begint.

2. Avondritueel

Natuurlijk hebben we ’s avonds ook een ritueel samen. We lezen nog een boekje, daarna nemen we dag door en dan leg ik de kleine man in bed terwijl ik een zelf gefabriceerd liedje zin. Als hij dan ligt, gaat zijn nachtlampje aan en speelt zijn konijn nog een muziekje. Dan zeg ik iets in de trant van: ‘Dag lieverd, tot morgen, ik hou van jou, slaap lekker. Dag dag!’ En dan zegt Robin: ‘Bye bye’, terwijl hij naar me zwaait. Als hij geen bye bye zegt, wil hij eigenlijk niet slapen. Bye bye is een geruststelling, want dan weet ik zeker dat hij meteen gaat slapen šŸ™‚

3. Zingen in de auto

Wij zingen veel samen, maar vooral in de auto. Ik zing dan een liedje en Robin zingt mee. Hij kan natuurlijk nog niet echt zingen, maar zoals bij ‘Ik zag twee beren broodjes smeren’, kan hij wel de hi hi hi en ha ha ha. En van ‘wij kikkertjes’ zingt hij de oewap wap wap graag uit volle borst mee. Ik geniet er zo van om te zien hoe leuk hij dat vindt en hoe trots hij op zichzelf is dat hij dat nu kan.

4. the Little Gym

Je hebt al voorbij zien kunnen komen in de Peaks, maar op dinsdagochtend gaan wij samen naar the Little Gym. Beetje gymen, beetje zingen, beetje muziek maken. Het is van alles wat daar. En het is superleuk om dat samen te doen.

5. Dingen ontdekken

Wat is het toch prachtig om je kind dingen te zien ontdekken. Dat hij opeens leert bouwen met blokken of begrijpt hoe een puzzel werkt. Of dat hij helemaal excited kan worden van de wasmachine of dat de printer print. Afgelopen week heb ik hem geleerd hoe hij met een vork kan eten en dat probeert hij nu echt. Trots als het lukt joh. Moeder Ć©n zoon.

LEES OOK >>>Ā ‘Mijn eerste moederdag als moeder’ (over hoe trots ik ben om mama te zijn)

mooie momenten met mijn dreumes 2

6. Wandelen en kletsen

Wij gaan bijna elke dag wel een keer wandelen samen. Dat komt ook omdat we een hond hebben natuurlijk. We kletsen dan heel veel samen. Dat varieert van ‘bla bla bla’, ‘boe ba bo’ en ‘ja nee ja’ gesprekken tot dingen die Robin aanwijst en dat ik dan vertel wat het is. Hij wordt sinds afgelopen zomer nog al enthousiast van overvliegende vliegtuigen en vogels. Ik ben zo benieuwd hoe dat is als hij straks echt kan praten. Nu zegt hij echt al woorden, maar hoe is dat over een paar maanden? Nu al zin in!

Wat ook heel schattig is, is dat als we met Mark erbij wandelen en Mark hem duwt in de wagen, hij graag mijn hand wil vasthouden. Zijn hand in de mijne, dat is toch zo mooi… <3 Een soort vertrouwen of zo. Heerlijk.

7. Verhaaltjes voorlezen

Net zoals zo ongeveer elke dreumes is Robin vooral dol op elke weer dezelfde boekjes. Dan komt hij naar me toe met een boekje en dan zegt hij: ‘Die’. Dan bedoelt hij dat ik dat boekje moet lezen. Het maakt niet uit hoe vaak ik hetzelfde verhaal voorlees, elke keer is hij verbaasd en opgewonden om dezelfde dingen. En tja… af en toe denk ik wel: ‘Oh no..weer dat boek’. Desondanks is het fantastisch om hem voor te kunnen lezen en zijn enthousiasme te zien.

8. Knuffelen

Alle knuffelsessies zijn lekker, maar af en toe zijn ze nog lekkerder. Als we samen thuis zijn, dan speelt Robin ’s ochtends vaak zelf en probeer ik wat kleine dingen te doen voor werk. Soms komt hij dan naast mijn stoel staan en wil hij even op schoot om te knuffelen. Tussendoorknuffels noem ik dat. Zo fijn dat hij daar zelf zo veel behoefte aan heeft, want ik geniet er intens van.

9. Grapjes uithalen

Robin is echt een boefje en is dol op grapjes. Als je een grapje met hem uithaalt, moet hij heel hard lachen, maar inmiddels kan hij zelf ook grappen met jou uithalen. Dan biedt ‘ie bijvoorbeeld een hapje aan en trekt hij op het laatst toch terug. Of hij speelt kiekeboe met je. Maar hij kan ook heel hard plonzen in bad of kiekeboe doen bij de badrand. Soms plonst hij zo hard dat ik vervolgens kan dweilen. En het is op zich veiliger om zelf ook niet al te veel kleren aan te trekken als hij in bad gaat vanwege al die plonzen. Heerlijk om hem lol te zien hebben. Dat dweilen heb ik er graag voor over.

10. Ophalen Kinderdagverblijf

Dat ik hem ophaal van het kinderdagverblijf en dat hij dan altijd ZO blij is om me te zien. Soms is hij zo blij dat hij moet huilen. Het liefste wil hij dan dat ik hem meteen optil om te knuffelen. Ik kijk er zelf ook altijd enorm naar uit om hem weer op te halen. Het is heerlijk om een dagje voor mezelf te hebben, maar ik heb altijd een soort van vlinders als ik naar hem toe ga. Zo lekker om weer bij elkaar te zijn.

11. Flesje drinken

Robin krijgt nog maar een flesje melk op een dag. Voor het slapengaan. Sinds kort krijgt hij dat flesje beneden en mag hij daarna nog wat rommelen voordat hij naar boven gaat om zijn tandjes te poetsen en echt te gaan slapen. Het liefst wil hij dat ik hem dat flesje geef, maar tegenwoordig drinkt hij hem ook vaak zelf. Hij wil dan wel graag bij mij op schoot zitten en tegen me aan hangen. Tijdens het drinken, speelt hij met mijn haar of aait hij over mijn gezicht. Ik vind dat echt met stip het lekkerste moment van de dag. Dat is echt zo ultiem genieten met z’n tweeĆ«n. Zo’n moment gun je (bijna) iedereen.

Okay.. ik had dus nog wel even door kunnen gaan. Want als ik eenmaal op dreef ben. Ik praat ook eigenlijk het liefst de hele dag over mijn dreumes, dat begrijp je vast wel.

Wat zijn voor jou mooie momenten met je kind? En als je kind al ouder is / kinderen al ouder zijn, welke momenten vond jij lekker toen ze/hij nog zo klein was/waren? Ik ben benieuwd!

Mijn collega Joyce heeft trouwens oudere kinderen en schreef gisteren op haar blog over 10 momenten waarop haar hart overloopt voor haar kinderen, dus blijkbaar hangt de liefde in de lucht šŸ™‚

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.