TOP
MOOIE kerst commercials
Lifestyle Personal

10 mooie Kerst Commercials

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Afgelopen week heb je hier mijn 10 Favoriete Kerstfilms kunnen lezen en zien. Vandaag op deze mooie Tweede Kerstdag vind ik het tijd voor de commercials. Als je mijn about pagina hebt gelezen, dan weet je dat ik in de media gewerkt heb. Wist je dat mijn allereerste baan TV Planner was? Ik plande de TV commercials in voor een aantal mediabureaus en die baan was me op het lijf geschreven, want als kind vond ik tv commercials al fascinerend. Ik heb nog steeds een zwak voor goede commercials en met name die prachtige filmpjes die met Kerst gemaakt worden. Emotioneel weekdier is my middle name en ik kan dan ook snifferend en snotterend naar een reclameblok zitten kijken. Vandaag heb ik dan ook 10x mooie Kerst Commercials voor je bij elkaar gezocht. Even lekker uitbuiken van het kerstdiner, achterover leunen en wat mooie spotjes bekijken? Ben je benieuwd bij welke commercials mijn reclamehart sneller gaat kloppen? Kijk en lees je mee?

1. John Lewis – #MontyThePenguin

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wat mij betreft een van de mooiste commercials aller tijden. Elke keer dat ik ‘m zie, word ik weer geraakt. Zo mooi, zo zoet, zo Kerstig. En dat liedje! Liefde voor dat liedje. Alles klopt aan deze commercial, hij is echt prachtig.

2. Sainsburry – Christmas Ad Loopgraven

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Dit is best een heftige commercial, vooral ook omdat de gebeurtenis echt heeft plaatsgevonden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog waren de gevechten op het slagveld veel in loopgraven. Dat was ontzettend naar en onmenselijk. Op Kerstavond hoorden de Britten de Duitse soldaten kerstliederen zingen, ze zaten natuurlijk ook vlakbij elkaar. De soldaten besloten tijdens de Kerstdagen een wapenstilstand in te voeren en het onmogelijke gebeurde; de vijanden vierden samen Kerst. Ze wisselden spaarzame lekkernijen uit, hielden een voetbaltoernooi en zongen samen Kerstliedjes. Even vergaten ze de oorlog, maar de volgende dag moesten de wapens gewoon weer opgepakt worden om te vechten voor het land. Je kunt je toch niet voorstellen in zo’n situatie en tijd te leven?

3. Marks & Spencer – Magic & Sparkle

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Alleen dit liedje al zorgt ervoor dat deze commercial een van mijn favoriete commercial ooit is. Ik hou van deze versie van Fly me to the Moon en ik hou van feeën. In een volgend leven zou ik best een fee willen zijn. Ja, ik geloof in sprookjes. Jij ook? Dan vind je deze ad van Marks & Spencer Magic & Sparkle vast ook mooi.

4. H&M – Lady Gaga & Tony Bennett Magical Holidays

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als er een bedrijf goed is in alle sterren uit de kast trekken, dan is het H&M. Dit jaar is het Katy Perry, maar vorig jaar waren het Lady Gaga & Tony Bennett. En laat ik nou net een gigantische zwak hebben voor Mr. Tony Bennett. Hij is inmiddels wat belegen, maar god, wat was die man sexy en stiekem is het nog steeds een lady killer natuurlijk. Je merkt het al: I luuuuuv Tony en deze combi met Lady Gaga vind ik dan ook helemaal fantastisch. De setting, de glamour, de sixty’s/Mad Men sfeer. Wow, deze ad voor mij is een schot in de roos, wat een coole commercial. It’s magical!

5. Macy’s – The Wish Writer

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een kerstcommercial zoals een kerstcommercial hoort te zijn, een soort mini speelfilm met een magisch verhaal met kinderen, dieren en wensen die uitkomen en dan ook nog groteske filmmuziek die zo onder een Hollywood kaskraker zou kunnen die de ad begeleid. Van mij had deze commercial een hele speelfilm mogen zijn in plaats van een iets langer dan drie minuten durend filmpje. Ik hou ervan.

6. John Lewis – #ManOnTheMoon

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Na de kerstcommercial van vorig jaar met Monty the Penguin, kon John Lewis dit jaar natuurlijk niet achterblijven. Ze hadden iets waar te maken en gelukkig deden ze dat ook. Met de werkelijk prachtige commercial Man on the Moon. Een commercial die waanzinnig goed inspeelt om het thema eenzaamheid bij oudere mensen. Het is zo hartverscheurend mooi gemaakt en komt recht in mijn hart binnen *zucht*. Zo mooi, ik ben nu al benieuwd naar de commercial van volgend jaar.

7. Coca Cola – Give a little Happiness

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wist je dat het pak van de kerstman rood is door Coca Cola? Nee? Coca Cola, daar zitten echt hele slimme marketingmensen achter en hoewel ik het echt nooit meer drink, heb ik daar toch wel bewondering voor. Vroeger toen ik zelf dus nog ‘in de reclame’ werkte, was de kerst commercial van Coca Cola echt een happening. Als die binnenkwam, keken we er met al onze collega’s naar. Ze hebben echt ontzettend veel mooie kerst ads gemaakt en deze laatste vind ik ook echt helemaal top. Hoe mooi is het om iemand anders blij te maken door iets kleins te doen?

8. Heineken – Let it snow

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Tijd om even te lachen. Na de Enron affaire – een boekhoudschandaal – maakte Heineken deze kerstcommercial en die is nog steeds erg grappig. Heineken is trouwens ook een koning in het maken van goede commercials, dus daar mogen we als Nederlanders best een beetje trots op zijn.

9. Tesco – Lights On

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Nog zo’n commercial waar ik gewoon heel blij van word ondanks die cheezy Engelse tutten voice-over want daar ben ik iets minder enthousiast over. Ik vind het supermooi om te zien hoe als die verschillende mensen op verschillende manieren met hun versiering bezig is en ik het muziekje maakt me heel vrolijk. Deze ad hoort voor mij helemaal in dit rijtje thuis.

10. Vodafone – Kerst op z’n Best

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Van deze recente commercial van Vodafone word ik ook gewoon heel blij. Het is overal natuurlijk gewoon een standaard kerst ad, maar op de een of andere manier raakt ‘ie me. En dan heb je het goed gedaan als reclamemaker.

Er zijn natuurlijk nog heel veel andere mooie Kerst commercials gemaakt en ik heb ook behoorlijk moeten schrappen. Dat belooft in ieder geval een deel 2 volgend jaar :).

Wat vind jij de mooiste Kerst commercial? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.