TOP
let's talk: awards, winacties en challenges voor bloggers
Editorial

Let’s Talk: Een mooie Instagram Feed

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

Van alle social media heb ik Instagram (na deze website) het meest lief. Ik check mijn Instagram app het allervaakst omdat het gewoon even makkelijk checken is tussendoor. Ik hoef niet op allerlei links te klikken en ik hoef ook niet hele verhalen te lezen. Bovendien is Instagram over het algemeen wel positief nieuws en het ‘stoort’ me dan ook nooit. Op Facebook op Twitter kan ik me nog wel eens drukmaken omdat ik weer slecht nieuws te lezen krijg, een petitie moet tekenen voor zielige dieren of weer een hele discussie voorbij zie komen waar ik op dat moment eigenlijk niet op zit te wachten. Maar er is wel een ding dat ik me de laatste tijd afvraag en dat is: ‘Zo’n mooie Instagram Feed, met perfect gestylde, witte, overbelichte, bleke foto’s, moet dat nou? Is dat nou nodig?’ Zullen we het daar in deze 24e Let’s Talk eens over hebben? Lees en praat je mee?

Mooie foto’s

Begrijp me niet verkeerd, ik hou ook van mooie foto’s. Als ik in een restaurant zit en ik maak een foto van mijn eten, dan zet ik ook alles zo op tafel neer dat het het mooist uitkomt voor de foto. Ik speel met het licht en de filters, ik crop, ik bewerk en ga zo maar door. Ik zet nooit de eerste de beste selfie online, meestal maak ik er wel meerdere en dan selecteer ik degene die ik zelf het mooist vind en waar ik het mooist opsta. Ik geniet van mooie foto’s bij anderen en ook ik ben gevoelig voor die bleke productfoto’s met veel wit of een ontbijt op bed op smetteloos wit beddengoed. Dus ik snap het ook wel een beetje.

Identieke Feeds

Maar ik heb het zelf niet, zo’n feed met alleen maar gestylede foto’s met een zelfde soort filter en ik maak ook nooit foto’s van dingen op bed omdat het wit van de lakens zo mooi als achtergrond is. En persoonlijk vind ik het ook een beetje jammer dat iedereen zo’n zelfde feed heeft, want soms herken ik niet eens meer van wie een foto is. Al die feeds zijn vrijwel identiek en langzamerhand begint dat mij ook eigenlijk een beetje te vervelen.

mooie instagram feed

Identiteit

Overigens is er wel een maar. Ik waardeer het enorm als mensen hun eigen identiteit in hun foto’s en feed hebben weten te creëren. Zoals Desirée van Curvacious bijvoorbeeld heeft gedaan. Hier kun je zien wat ik bedoel: * klik *. Als ik een foto van Desirée zie, dan herken ik meteen dat die van haar is, want zij heeft haar eigen identiteit. Haar foto’s hebben hun eigen identiteit. Ze zijn niet hetzelfde als die van iemand anders en Desirée laat naast prachtige product foto’s ook foto’s uit haar eigen leven zien, zoals van haar mooie dochtertje. Ik vind het knap als je dat zo voor elkaar krijgt.

Ik vind het knap als iemand altijd dezelfde filters gebruikt of de foto’s zo styled, zodat je meteen weet van wie de foto’s zijn. Een eigen identiteit én originaliteit.

Mijn Feed

Mijn feed is zoals ik ben. Ik plaats foto’s van van alles. Foto’s van de hond en kat, van artikelen, van eten, van producten, van het strand, de natuur, bloemetjes, beestjes, bijtjes en gebouwen. Mijn identiteit is dat ik geen identiteit heb op Instagram. Het is een soort magazine, net zoals Dejlig is. Persoonlijk vind ik het ook leuk om mensen te volgen die net zulke chaotische feeds hebben als ik heb. Feeds die echt zijn en niet gekunsteld of gestyled. Op Internet kun je honderden artikelen lezen over hoe je de mooiste Instagram Feed krijgt, maar persoonlijk vind ik dat allemaal quatsch. Want zo’n mooie Instagram Feed, dat ben je niet zelf, dat is een bedacht en verzonnen identiteit en stiekem ook gewoon niet bijster interessant, zo’n duizend in een dozijn feed. Tenminste, dat vind ik. Dat is mijn mening.

Maar nu ben ik natuurlijk benieuwd wat jij hiervan vindt. Vind jij zo’n mooie Instagram Feed leuk? Of kun je je vinden in mijn verhaal? Ik ben heel benieuwd! Praat je mee?

Let’s Talk!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

P.S. Het is natuurlijk helemaal niet belangrijk wat ik ervan vind en als jij gewoon lekker een perfect gestylde Instagram Feed wilt met hele witte, gekunstelde foto’s, dan moet je dat gewoon lekker doen. Het valt me gewoon op dat er de laatste tijd steeds meer feeds op elkaar beginnen te lijken en het leek me wel een keer een leuk uitgangspunt voor een Let’s Talk. #justsaying #nooffense

P.S.P.S. Ja, de Let’s Talk heeft een nieuw plaatje. Na 23 Let’s Talks en het redesign vond ik het wel eens tijd voor vernieuwing.

Vond je dit artikel leuk of interessant om te lezen? Dan vind je een van deze blogs misschien ook wel interessant?

Credits foto: YashilG via Pixabay.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.