TOP
moeder die nooit wat fout doet
Column Editorial Mama

Beste supermama (aan de moeder die NOOIT wat fout doet en ALLES weet en kan)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Beste supermama, oftewel moeder die nooit wat fout doet en alles weet en kan,

Mag ik beginnen met te vertellen dat ik ontzettend veel respect voor je heb. Echt hoor. Ik vind het zo knap. Nooit een off day. Er nooit eens helemaal doorheen zitten. Elke dag fluitend je spruit(en) naar bed brengen, omdat je nog blaakt van de energie. Jezelf helemaal kunnen wegcijferen, want je gezin gaat altijd voor. Je ziet er altijd fantastisch uit en je komt nooit ergens te laat, want jouw kinderen poepen niet vlak voordat je weggaat. Dat ligt aan jou, omdat je heel goed kan plannen. Zelfs de spijsvertering van je kinderen blijk je te kunnen timen.

Chapeau!

Petje af. Ik maak een diepe buiging voor je. Je weet alles beter dan andere moeders. Daarnaast ben je ook nog gediplomeerd arts, want jij maakt je nooit zorgen om de gezondheid van je kinderen. Nee, je telt je zelfs je zegeningen, als ze je volledig onder gescheten hebben met hun spuitpoep. Je begint je zinnen altijd met: ‘Ik wil me nergens mee bemoeien’, om vervolgens te vertellen dat jij het allemaal beter weet en doet.

Als een andere moeder vraagt of iets herkenbaar is, dan ben jij de eerste om te zeggen dat het jou totaal niet bekend voorkomt. Moeilijk om moederschap en werk te combineren? Nee joh… voor jou is het een peulenschil. Jij hebt het allemaal fantastisch geregeld en je hebt energie voor tien. Je zou er nog wel een hobby bij kunnen doen, of twee of drie. En vrijwilligerswerk in de bejaardensoos en op de kinderboerderij. Zo goed kun jij plannen. En als je eens een weekje geen tijd voor jezelf had en/of nachten niet hebt geslapen, dan heb je tijd en slaap met liefde ingeleverd. Je hebt het er namelijk voor over. Altijd.

Jouw huis is altijd op en top schoon.

Een volle wasmand ken je niet. Je kinderen eten nooit iets ongezonds en je kookt elke avond een fantastische voedzame maaltijd voor het hele gezin. Daar heb je zelfs zin in. Waar kun je nou je troetels weer mee verrassen? Dolletjes, vind je dat. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat je ook nog een fantastisch seksleven heb. Liefde gaat immers door de maag.

Toen je in een ivf traject zat om zwanger te worden, voelde je helemaal niet rot door bepaalde vragen en/of opmerkingen. Nee, zo’n blog is sterk overdreven. Bovendien… je hebt het er toch voor over?

Jouw kinderen vloeken niet, want je hebt ze keurig opgevoed. Ze doen eigenlijk bijna nooit iets verkeerd en als ze dat wel doen, dan weet jij de allerbeste opvoed techniek. Schreeuwen of je geduld verliezen, horen daar vanzelfsprekend niet bij.

Jij vond het eerste jaar met je baby geweldig, want je was totaal nooit onzeker, had meteen de juiste balans, je sliep altijd genoeg uren of je had je slaapgebrek er graag voor over. Want daar ben je ook nog al goed in… andere inpeperen dat jij het er allemaal voor over hebt. Want dat heeft die andere moeder namelijk niet, vind jij.

Hoe durf je als moeder te klagen…?

Je zou er nog wel 4 kinderen bij willen en je hebt er al 3. Want hé… count your blessings. Je weet toch? Want jij hebt het er toch voor over. Die andere moeder zou zich juist gezegend moeten voelen, niet klagen. Nee joh… ben je mal? Hoe haal je het in je hoofd. Jij zou nooit klagen. Tegen niemand. Want jij bent supermama!

Jij bent de allerbeste. Er is niemand beter dan jij. Nou ja… die andere supermama’s dan. Die zijn ook wel goed. Jullie verdienen allemaal een award voor mama van het jaar. Moeten jullie alleen nog even onderling uitvechten wie nou echt de aller, aller, allerbeste moeder is. Maar daar komen jullie vast wel uit. Jullie zitten toch op dezelfde golflengte….

Echt hoor.. je bent geweldig. Applaus voor jou.

Heel veel plezier met je mama van het jaar award. Ik zou zo graag met je willen ruilen.

Of eigenlijk…nee, dat wil ik helemaal niet. Want dan zou ik mijn humor moeten inleveren en dat is nou net een van mijn karaktereigenschappen waar ik best trots op ben. Net zoals mijn zelfspot en het me kunnen verplaatsen in ander.

Ik moet in ieder geval heel hard lachen als ik zo’n soort blog lees. Of deze dan?  Vind ik ook heel grappig. En om deze blog moest ik ook hardop lachen. En je weet het hè… een dag niet gelachen is minder lang leven.

Dan maar geen moeder die nooit wat fout doet. Ik gun jou die trofee van harte. Veel plezier ermee!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

PS Ik voel me ook gezegend. Heel erg zelfs. maar ik lever mijn humor er niet voor in.

Uitgelichte foto via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

10 COMMENTS
 • marije
  2 jaar ago

  Ik moest stiekem erg lachen om je blog.

  Naar mijn idee kan niemand perfect zijn en mensen die zich de perfecte moeder vinden, moeten echt ophouden. Stiekem denk ik dan meteen aan desperate housewives waar elk huisje zijn kruisje had en waar perfectie soms ver te zoeken was.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   🙂 Elk huisje heeft zijn kruisje, ik denk ook dat het eigenlijk onzekerheid is of zo.

 • Lisette
  2 jaar ago

  Heerlijk Karen. Verwoordt precies wat we allemaal denken. En heus, zij heeft ook weleens een offday. Alleen ze is te schijterig om het toe te geven. Unlike you and me.
  Enne…. je moet eens in de club van ontaarde moeders kijken. Dáár zitten pas perfecte moeders commentaar te geven. Dag in dag uit. Blijkbaar zitten ze dus helemaal niet in de bejaardensoos 😉

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ik denk dat ik daar maar niet moet gaan kijken, of eigenlijk wel.. heb ik weer voer voor een blog 😉

 • Annette
  2 jaar ago

  Haha te grappig ook die andere columns, Ik kan me niet voorstellen dat er echt van die supermoms bestaan. Mijn kinderen zijn deels groot geworden met Olvarit potjes (hoera!) met game-boys om mezelf even dat kwartiertje (of was het een uur?) rust te gunnen, broodmaaltijden deden het ook altijd goed en kijk hier, twee heerlijke jong-volwassenen die nog regelmatig melden dat ze de kussengevechten voor het slapengaan zo konden waarderen (dat er nooit zwaar gewonden zijn gevallen, oei). Als ik zelf terug kijk op mijn ‘tropenjaren’ weet ik echt niet meer hoe ik het voor elkaar heb gekregen en ik heb nog steeds het wonder van een lege wasmand niet ontdekt…..

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ik geloof het ook niet zo. En ik heb enorm veel respect voor moeders zoals jij die het in hun eentje deden.

 • Sonja
  2 jaar ago

  Ik kreeg al jeuk! Ik had zo’n collega supermama! Toen was ik nog goedgelovig en kreeg steeds meer een rot gevoel over mijn opvoeding aan de kinderen. En ja het heeft er toe geleid dat ik instortte, mede door haar rotte opmerkingen. Dat mijn oudste een gedragsstoirnis had die dus een beetje meer hulp nodig had, wisten wij destijds nog niet, omdat deze ziekte zich pas rond pubertijd echt laat zien.
  Zulle mensen zijn toch ook voor zichzelf een drama lijkt mij…
  Inderdaad ik kijk nu terug naar deze tijd en zou niet willen ruilen, liever af en toe chaos, dan perfectie!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Ik geloof niet dat ze bestaan hoor, maar ik denk dat ze het zelf graag willen geloven.

 • Yasmin
  2 jaar ago

  Amen! Ben ook altijd zooo vreselijk blij wanneer dat ene moment in de week is gekomen dat alles opgeruimd en clean is. En na 3 uur is het wel weer een pleuris bende. Maar toch ff een moment dat je je huis weer ziet 🙂

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Hahaha, ik probeer elke dag een rondje te doen, maar af en toe doe ik gewoon de tussendeuren dicht zodat ik de grootste troep niet zie 😉

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.