TOP
modern vintage slaapkamer
Home

Home Tour | The master bedroom (onze modern vintage slaapkamer)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Afgelopen maart zag je hier het moodboard dat ik maakte van de nieuwe master bedroom. Ik liet je zien wat ik in mijn hoofd had qua styling van de slaapkamer. Inmiddels wonen we in ons huis en is de master bedroom bijna helemaal af. Het is wat mij betreft een prachtige chique hotelkamer-achtige modern vintage slaapkamer geworden. Ben je benieuwd of ik me aan mijn moodboard gehouden heb? Ik geef je een uitgebreide tour!

Onze modern vintage slaapkamer

modern vintage slaapkamer kleuren

Oude details

Ons huis is precies honderd jaar oud en door de afgelopen eeuw heen, is er maar weinig aan veranderd. Op de slaapkamer zie je dan nog veel origine details waar ik je over zal vertellen.

Wij hebben natuurlijk geschilderd en vloerbedekking gelegd. De kleur op de muren is IJsbeer van Histor. Helaas viel die wel wat blauwer uit dan het grijsblauw dat ik wilde, maar inmiddels ben ik er aan gewend en vind ik het wel een lekkere rustgevende kleur. De vloerbedekking is bijzonder, want dat is een kleur grijs die de kleur van de muren overneemt. De slaapkamer van de peuter is groen en daar lijkt de vloerbedekking groener. Ik wilde overigens zelf laminaat op de slaapkamers, maar dat was niet mogelijk omdat de plinten er niet af konden.

Zoals je ziet, hebben we op de slaapkamer inbouwkasten en openslaande deuren naar een groot balkon. De kamer is op het zuiden en er is dus veel licht.

modern vintage slaapkamer bed

Hotelbed

Het uitgangspunt van de nieuwe slaapkamer was het bed. Maar zal ik je eens een ‘grappig’ verhaal vertellen? Dat bed dat we besteld hadden, kwam niet. Het is een lang verhaal. Maar in het kort: Het woonwarenhuis waar ik de naam niet meer van ga noemen, maakte fout op fout en stuurde per ongeluk het bed retour waardoor we er nog eens 16 weken op zouden moeten gaan wachten. We hadden er al 16 weken op gewacht, dus dat vond ik te veel van het goede. Voor het gemak bestelde ik maar een alternatief bed. Het is niet het bed dat we in eerste instantie wilden, maar we vinden het ook mooi en het is net als het andere bed ook donkerblauw. Het is echt zo’n hotelbed met een fluwelen bed board. Met die heerlijke Emma matras erop slapen we er ontzettend lekker op.

modern vintage slaapkamer desenio posters

Desenio posters

Op de foto hierboven zie je het bed board beter. De kleur matcht mooi met de muren. De posters die achter het bed hangen zijn van Desenio. Ik koos zelf drie posters uit die ik goed bij elkaar vond passen. De middelste foto uit de collectie natuurmotieven van Desenio was het uitgangspunt. Die wilde ik per sé hebben omdat de afbeelding me ontzettend aansprak. Het zou een doorsnede van een steen kunnen zijn, maar ook een kustlijn. Ik vind het vooral mooi, omdat je er altijd wat anders in kunt zien.
De schets vond ik wel toepasselijk op de slaapkamer en ik hou ontzettend van bloemen, dus er moest een bloem bij.

Overigens kreeg ik ontzettende keuzestress. Er is zo veel keuze bij Desenio en ik vond zoveel afbeeldingen mooi, dat ik zonder te overdrijven, in totaal wel 24 uur op de website heb gekeken. Wat heel erg handig is, is dat er in de shop een tool is waarmee je een beeld kan krijgen van hoe het er bij jou thuis uit gaat zien. Je kunt zelfs de kleuren van de muren veranderen en verschillende afbeeldingen aan jouw selectie toevoegen. Na een dag wikken en wegen vond ik deze drie posters het allermooist en dan vooral de combinatie met elkaar.

Overal in de slaapkamer zie je gouden details terug, dus natuurlijk kozen we voor gouden lijsten.

modern vintage slaapkamer verlichting

Verlichting

In het moodboard artikel zag je dat ik voor roze nachtlampjes had gekozen. Uiteindelijk werden die het niet, omdat die te hoog waren. We kozen voor lampen met dezelfde vorm, maar dan gouden. Het zijn de Dutchbone Eclipse lampen, mocht je nieuwsgierig zijn.

De hanglamp is naast de posters van Desenio de blikvanger van de slaapkamer. Ik zag ‘m en was op slag verliefd. Qua kleuren en grootte paste de lamp precies. Het doet een beetje oud Aziatisch aan en op de een of andere manier vind ik ‘m daarom zo horen bij een modern vintage slaapkamer. Voor de geïnteresseerden: Het is de HK living vintage lantern (*).

LEES OOK: ‘Mijn favoriete design bedden van dit moment

modern vintage slaapkamer textiel

Textiel

Normaal ben ik enorm van het witte beddengoed, maar dit dekbedovertrek van H&M home vond ik het geheel net wat breken. Met wit beddengoed wordt onze slaapkamer wel echt een hotelkamer ;). De plaid is ook van H&M home en de gordijnen kochten we bij HEMA. Ken je dat? Dat je niet weet hoe iets heet totdat je het nodig hebt? Dat had ik met een embrasse. Ik vond ze bij Kwantum. De gordijnen worden door de embrasses trouwens iets te kort. Daar had ik dan weer helemaal niet over nagedacht.

modern vintage slaapkamer extra deur

Extra deur

Zoals je ziet, hebben we een extra deur in de slaapkamer. Deze geeft toegang naar de kamer ernaast. Hier slaapt de peuter nu. Vroeger was de andere kamer de ‘kleedkamer’. Daar kleedde de dienstmeid de dame aan. Ik voel er wel wat voor om deze kamer ooit in ere te herstellen. Alleen kan ik mezelf wel aankleden… 😉

Tegen de muur hebben we nog een ladekast aangezet. Daarboven hangt de spiegel die ik ook bij H&M home kocht. Ik vind het echt een prachtige spiegel die helemaal past in een modern vintage slaapkamer, alleen hangt ‘ie nog wat te hoog. Ik kan mezelf er niet in zien! Dus deze gaat nog wat naar beneden en dan wil ik de ladekast iets naar links verplaatsen zodat de spiegel er niet precies boven hangt.

modern vintage slaapkamer details

Accessoires

Het is nog wat leeg op het kastje. Eigenlijk ben ik op zoek naar een mooie schaal/dienblad en/of sieradenkist waar ik mijn juweeltjes in kan opbergen. Ik had een dienblad gekocht, maar dat was zilver en daar ben ik iets te veel neuroot voor om die te combineren met de gouden accessoires.

In het vaasje staat een hortensia uit onze eigen tuin. Het vogeltje heeft al diverse plekken in het huis bewoond. Ik heb inmiddels ook een mooie fotolijst gevonden voor op het kastje. Maar het moet ook weer niet te vol worden.

In eerste instantie wilde ik ook graag nog planten in de slaapkamer, maar omdat we uitkijken op groen, vind ik dat toch niet nodig. Of misschien dan een citroen plant tegen de muggen! Want daar stikt het van in het bos waar we wonen.

modern vintage slaapkamer hortensia

We willen ook nog graag een leuk fauteuil. Het Wood fauteuil dat ik in het moodboard artikel liet zien, hebben we nu in de woonkamer staan in een andere kleur. Ik ben er nog niet uit wat voor stoeltje ik er wil, dus daar moet ik nog tegenaan lopen.

To zo ver de home tour van onze slaapkamer. Binnenkort laat ik je een ander gedeelte van ons huis zien.

Wat vind je van de kleuren in onze slaapkamer? Hoe ziet de jouwe eruit? En wat vind je van de poster combinatie? Ik ben heel benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.