TOP
modern vintage badkamer inspiratie
Home

Moodboard | Op zoek naar modern vintage badkamer inspiratie

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als er een ding hier in huis aangepakt moet worden, dan is het de badkamer! Nou is die badkamer nog al een lastige ruimte. Qua stijl ben ik wel uit. Ik wil dat de badkamer bij de rest van het huis past en het moet dan klassiek met een moderne twist worden. Zo wil ik bijvoorbeeld een klassiek bad, een antieke spiegel en moderne badkamermeubelen kopen. Of juist andersom. In dit artikel deel ik veel modern vintage badkamer inspiratie (van Pinterest) en ik laat je de badkamer in ons oude huis zien.

LEES OOK: ‘Het oude huis versus het nieuwe huis (de inrichting en de voor- en nadelen op een rij)

Modern vintage badkamer inspiratie

modern vintage badkamer inspiratie oude badkamer

De oude badkamer

Je ziet het misschien niet goed op de foto hierboven, maar onze oude badkamer was niet al te groot. Toen wij het huis kochten was het roze met bloemetjes tegels. Bijna mooi in lelijkheid. Samen met een van mijn beste vriendinnen bedacht ik de nieuwe badkamer waar alles in zat dat we wilden. Zoals je ziet veel marmer. Een wand met witte metrosteentjes en het badkamermeubel in een oude look. We lieten het uit België komen. Een bad, een gewone douche en een regendouche.

Onze badkamer nu is heel groot, maar heeft geen goede indeling. Daar kun je weinig aan veranderen, want het is een oud huis dat uit beton is gebouwd. Die indeling, daar zal je het dus mee moeten doen. Bovendien zit er een gigantische sauna in en geen bad. Die sauna gebruiken we eigenlijk niet en een bad vind ik nou juist wel handig met kinderen. Er is niets mis met de badkamer, maar hij mag van mij wel net wat meer naar mijn smaak. Op zoek naar inspiratie dus. Ik laat je zien waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

modern vintage badkamer inspiratie moodboard 1

Moodboard 1: Hout en witte metro tegels

Tja.. je ziet het. Zo’n houten badkamermeubel en witte metro tegels, dat blijf ik toch mooi vinden. Al vind ik de taupekleurige tegels van de badkamer rechtsonder ook prachtig. En houd ik ook wel van tegels met een patroon erin (onderin midden). Het donkerblauwe kastje is toch ook waanzinnig? Daarnaast heb ik blijkbaar een zwak voor gouden kranen en ronde spiegels.

modern vintage badkamer inspiratie moodboard kleur

Moodboard 2: Kleur

De gouden kranen blijven een ding! Ik vind de zwarte kraan van de foto boven in het midden overigens ook mooi. Maar in tegenstelling tot het vorige moodboard zie je hier toch wel veel meel kleur. Ook dat vind ik geweldig. Al ben ik met kleur toch altijd wel bang dat het eerder gaat vervelen. Zo’n badkamer moet toch wel een aantal jaar mee kunnen. De oudroze, mosgroene, zalmroze en mintgroene wanden vind ik allemaal even tof. Zo’n Perzisch kleed in de badkamer als badmat, is ook echt een leuk idee. Het visgraat motief tegels (midden onder) is ook weer eens wat anders. Hoe langer ik er naar kijk, hoe mooier ik het vind. Net als het bosgroen en oudroze trouwens.

modern vintage badkamer inspiratie hout, marmer, zwart en wit

LEES OOK: ‘Moodboard | De nieuwe master bedroom

Moodboard 3: Hout, marmer, zwart en wit

Ja, ja, daar hebben we het weer: Hout en witte tegels. En ook het marmer is weer terug. Ik blijf deze combinatie dus echt heel mooi vinden. Zeker met zwart. Zie ook de uitgelichte foto boven dit artikel. Dat marmer in de wasbak is echt een eye catcher! En ik houd ook van dat industriële, zo’n douche met zwart metalen deuren. Het contrast van de lijnen vind ik zo mooi. Net als de tegels in die douche (rechtsonder).

modern vintage badkamer inspiratie

Moodboard 4: Hout, wit met goud

Eigenlijk zie ik wel een patroon als ik naar mijn eigen gepinde foto’s kijk. Dat hout komt elke weer terug, net als de witte tegels, het marmer en het goud. Ik denk overigens dat ik de nieuwe badkamer uiteindelijk juist geen marmer wil, omdat ik het dan te veel hetzelfde vind worden. Ik wil heel graag een los bad, maar de man is daar minder enthousiast over. Zo’n gouden douche (rechtsboven) is wel echt een wishlist item.

Dit jaar gaan we de badkamer nog niet veranderen, dus voorlopig heb ik nog tijd genoeg om wat meer inspiratie op te doen. Dus als je nog fijne tips hebt? Deel ze gerust.

Overigens vind je nog meer home inspiratie op de home artikelen pagina.

Hoe ziet jouw droom badkamer eruit? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto ImageFlow via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.