TOP
mode items die ik niet meer draag
Fashion

5 mode items die ik niet meer draag (deze fashion trends laat ik aan me voorbij gaan)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Op de Facebookpagina van Libelle las ik een tijdje terug dat lang haar boven je 50e echt niet meer zou kunnen. Nou kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat ik ooit geen lang meer haar zou hebben. Een paar jaar geleden knipte ik mijn haar nog drastisch af en achteraf voelde ik me daar niet helemaal goed bij. Ik ben er sowieso niet zo van, dat bepaalde dingen boven een bepaalde leeftijd niet meer zouden kunnen. Toch zijn er ook wel mode items die ik niet meer draag terwijl ik dat vroeger wel deed. Maar of dat nou met leeftijd te maken heeft? Ik vertel je er een aantal en leg je uit waarom ik deze trends voortaan me voorbij laat gaan…

5 mode items die ik niet meer draag

1. Cropped top

Ooit heette het gewoon een naveltruitje, maar cropped top klinkt natuurlijk veel vrolijker. Maar hoe vrolijk het ook klinkt, ik draag het niet meer. Vroeger had ik namelijk een pannenkoek platte buik. Maar daar heb ik voorgoed afscheid van genomen. Hoe graag ik zou willen, die komt echt niet meer terug. En dus nam ik ook afscheid van de naveltruitjes. Er zijn vast vrouwen die zich er fantastisch bij voelen en die het helemaal geen ene moer kan schelen dat hun buik niet plat is en wellicht zelfs met putjes gedecoreerd is en echt… ik juich dat alleen maar toe. Doe lekker waar je je goed bij voelt, maar ik voel me dus niet meer goed in zo’n truitje. Overigens vond ik ze ook nooit heel praktisch. De koukleum in mij had altijd een koude rug en ik ben dan ook niet heel rouwig om het afscheid.

2. Enkellange rok/jurk

Oh ik vind ze toch zo beeldig. Die enkellange rokken en jurken. Maar helaas… ze staan mij voor geen meter. Ik ben maar 1 meter 58 en als ik dan petit zou zijn… maar dat ben ik niet. Dus ik zie er altijd uit als een soort… tja… als iemand die zo’n jurk of rok gewoon simpelweg niet staat. Daarom laat ik ze voortaan gewoon lekker hangen in de winkel en online probeer ik ze niet meer aan te klikken. Ja, probeer ja, want ik blijf ze geweldig vinden.

LEES OOK >>> 10 beauty blunders

3. Heupbroeken

Van die hele lage broeken waar je string dan zo charmant bovenuit piepte. Ik heb ze vroeger echt ontzettend veel gedragen. Maar de koukleum in mij vond deze broeken net als de cropped top niet een enorm groot succes. Bovendien vind ik zo’n bouwvakkersdecolleté gewoon eigenlijk niet zo mooi. Hele lage strings heb ik geprobeerd, maar ze zijn eigenlijk nooit laag genoeg. En als klap op de vuurpijl lijk ik ook gewoon langer en slanker in broeken met een hogere taille.

4. Dr. Martens

Ja, ook leuk hoor. Bij een ander. Ik voel me voor weinig echt te oud, maar bij Dr. Martens heb ik dat wel. En dan bedoel ik eigenlijk ook die originele modellen. Niet de light versie of de brogues die nu ook in de winkel liggen. Ik heb wel kistjes hoor en biker boots, maar Dr. Martens zijn een slag te grof. Daarnaast voel ik me net klein duimpje als ik ze aantrek. En ja… dat heb ik dus wel geprobeerd in de winkel.

5. Wijde pijpen

Broeken met wijde pijpen of flared jeans. Hartstikke leuk. En ook in het verleden hartstikke veel gedragen. Maar ook die trend laat ik voortaan in de kast liggen. Inmiddels weet ik dat skinny of rechte modellen het best bij me staan en ik hoop dan ook dat die altijd in de mode blijven. Niet dat ik nou zo ontzettend gevoelig voor mode ben, maar als ze ‘uit’ gaan, dan zijn ze ook minder goed verkrijgbaar. Wijde pijpen en flared, daar lijk ik 1 meter 12 in, dus met die trend ga ik niet meer in mee.

Je merkt het al… het heeft dus weinig met leeftijd te maken, maar meer met zelfkennis en acceptatie. Daarnaast ben ik sowieso niet meer zo gevoelig voor fashion trends. Al vind ik het nog steeds heel leuk om te zien wat er nu weer in de mode is.

Overigens hoor ik wel eens mensen zeggen dat je boven de 40 geen ripped jeans meer aan zou mogen, of sweaters met prints of teksten, of dat Nike Air Max of Adidas heel puberaal zijn, maar daar kan ik me dus echt niet in vinden. En ik blijf erbij… iedereen moet lekker dragen wat hij/zij wil dragen en doen waar hij/zij zich goed bij voelt. En ik voel me dus heel goed in sweaters met print en sneakers. Ook al ben ik 40+.

Zijn er fashion trends die jij in het verleden droeg, maar die je nu voorbij laat gaan? En waarom draag je ze niet meer? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto © Viktoria Minkova via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.