TOP
minder over je relatie op social media
Editorial Lifestyle

Gelukkig met je partner? Dan post je minder over je relatie op social media! (klopt dat?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Gelukkig met je partner? Dan post je minder over je relatie op social media! Geen idee hoe ik er op terecht ben gekomen, maar het zal wel tijdens een rondje wwilf-en zijn geweest. Voor degenen die niet weten wat wwilf-en is? Dat staat voor what was i looking for. Wie kent het niet? Je bent ergens naar op zoek op het www, maar vervolgens ben je een uur en 6 linkjes verder en ben je vergeten wat je nou eigenlijk wilde lezen. En ik kwam dus tijdens het wwilf-en (of iets dat daarop lijkt) terecht op dit artikel uit de Belgische Flair. Het artikel vertelt dat het bewezen is (maar ik zie geen bronnen, dus geen idee of dat zo is) dat gelukkige koppels weinig over hun relatie posten op social media.

Aangezien ik zelf een lichte allergie heb voor paartjes die halve dagen elkaars Facebook timeline vol kletsen of boodschappenlijstjes doorgeven via Twitter, zette dit artikel me aan het denken. Klopt dat? Laten we het puntsgewijs even doorlopen…

Wie gelukkig is in zijn relatie, heeft geen bevestiging nodig

Zelf heb ik een man die niet dol is op social media en al helemaal geen zin heeft om er aan mee te doen. Op Linkedin na dan, daar is ‘ie dol op. Tja, dat is zakelijk hè? Dan heb je een excuus. Maar goed… terug naar het onderwerp: Wie gelukkig is in zijn relatie, heeft geen bevestiging nodig. Wat mij betreft klopt dat helemaal. Maar soms is het best leuk om een foto te delen. Ik heb veel familie in het buitenland en zo blijven die ook een beetje op de hoogte. En ja… dan is het natuurlijk wel leuk als die bewuste foto ook geliked wordt. Anders staat het ook zo zielig. Maar die likes zijn voor mij geen bevestiging op mijn relatie. Dat heb ik echt niet nodig! Maar ik ben wel, ik geef het toe, een likofiel (geen idee of dat een bestaand woord is). Ik hou van likes, dus die bevestiging heb ik blijkbaar wel nodig. En hé… wat zijn social media zonder likes, hartjes, duimpjes, retweets, etc. etc.?

Gelukkige koppels hoeven zich niet te bewijzen

Als je je moet bewijzen door leuke foto’s van je partner en jou op Facebook te plaatsen, dan heb je echt een probleem. En toch… ik heb het wel eens gezien: Van die ultragelukkige stellen die continu dito foto’s van geweldige dinertjes, feestjes met vrienden, verre reizen, weekendjes weg, zwoele avondjes etc. etc. postten opeens patsboem onverwacht uit elkaar gingen. Dus inmiddels geloof ik juist die übergelukkige social media stellen niet meer zo. Die vlieger gaat heus niet voor iedereen op, maar dan heb ik soms het idee dat mensen die inderdaad niet zo gelukkig zijn, zich geroepen de wereld te moeten laten zien dat ze dat wel zijn.

Wie minder op social media post, is gelukkiger

Tenzij social media je werk is *kuch*, maar anders 100% mee eens. Bovendien ben ik daar zelf het levende bewijs van. Soms heb ik plaatsvervangende schaamte bij mijn eigen Facebook herinneringen van de tijd dat ik single was en elke scheet op social media deelde. Nou ja… niet elke scheet, maar wel dat ik had hardgelopen en hoeveel kilometer ik dan gedaan had. Of dat ik die avond een feestje zou hebben of had afgesproken met vrienden. Echt van: ‘Kijk mij eens een leuk leven hebben’. En dat was ook wel zo, maar een stuk minder leuk dan het nu is. Bovendien was het met vlagen helemaal niet zo leuk en dan ging ik juist de gelukkige single uithangen. Inderdaad… precies wat er in het artikel ook staat; dan moest ik me bewijzen. Maar bij wie? Vraag ik me nu af. Of wilde ik gewoon aandacht? Ook dat vraag ik me af.

Op momenten van echt geluk, vergeten we foto’s te trekken

Kudo’s voor Vlaams. En helemaal mee eens. Couldn’t agree more. Ik verbaas me ook altijd over mensen die het zo gezellig hebben op een feest en tegelijkertijd tijd hebben om daar elke 15 minuten een bewijsfoto van te posten. ‘Oh kijk eens hoe gezellig, er is wijn’. En ‘oh kijk eens hoe gelukkig ik ben met deze bitterballen’. Of ‘moet je nou eens zien hoe leuk we het hebben. Ome Henk staat op z’n kop’. Met Kerst en Oud & Nieuw heb ik zelf bijna geen een foto gemaakt. Achteraf baal ik daar dan wel een beetje van, want het was wel mooi geweest voor de herinnering, vooral omdat het de eerste feestdagen van Robin waren. Maar toch… ik had op dat moment geen zin om het moment te verstoren en mijn telefoon of camera te gaan zoeken om het moment op de gevoelige plaat vast te leggen. Daar was het gewoonweg te gezellig voor.

Dus ja… ondanks dat ik nergens een bron van dit bewezen onderzoek terug kan vinden, kan ik me in de meeste punten wel vinden. Al is af en toe een kleine kanttekening soms wel handig om te maken. En de uitzondering bevestigt altijd de regel, dus laten we dat ook vooral niet vergeten!

Heb jij een relatie? Post je veel foto’s van jou en je partner op social media of juist niet? Wat vind je van bovenstaande punten? Kun je je er in vinden? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto © DenisFilm via Shutterstock.

Volg je Dejlig al op Bloglovin?

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

15 COMMENTS
 • Anne
  3 jaar ago

  Ik herken me er wel in! Mijn wederhelft en ik zijn allebei actief, maar niet heel actief op social media (privé profiel dan hè, blogwise ben ik wel erg actief). Mijn vriend is DJ en moet regelmatig draaien op feesten en festivals. Je ziet iedereen op zo’n festival om de 5 minuten hun telefoon trekken om ‘even een foto te maken’ en wel meteen een filter eroverheen en op instagram, want dat is leuk! Daar ben ik totaal niet mee bezig. Meestal denk ik ergens halverwege of aan het einde van de dag ‘Ohja, even nog een foto maken want dat is leuk voor de herinnering’. Eventueel gaat deze dan de volgende dag, als ik er tijd en zin in heb, online. En soms ook niet. Ook goed 😉

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Bizar is dat hè? Ik liep ook ooit door een museum achter een meute mensen aan die alleen maar dat museum bekeken vanuit hun camera. Kijk echt eens even om je heen! Op de foto’s ziet het straks minder uit, lijkt me.

   • Anne
    3 jaar ago

    Ja, de foto’s kunnen nooit weergeven hoe het echt was is mijn ervaring. Sommige mensen snappen dat alleen niet 😉

 • Merel
  3 jaar ago

  Haha grappig dat vrijwel alle mannen van de vrouwen hierboven niks met social media hebben. Ik sluit me in dat rijtje aan. Op instagram na heeft hij niks. En ik post zelf ook niks over hem en v.v.

  We hebben in onze omgeving ook meerdere stellen gezien. Volgens social media geweldig gelukkig, maar in werkelijkheid wisten we van beide partijen dat dat behoorlijk tegenviel. Wat een theater! Echt, onbegrijpelijk. Dat gezien hebbend, wisten we ook dat wij dit anders zouden aanpakken. Ben liever gelukkig in het echte leven dan online.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Zeker grappig, al die vrouwen die continu online zijn die dan mannen hebben die daar niets mee hebben 😉

 • Nathalie
  3 jaar ago

  Het artikel las ik gisteren ook, geen idee of het waar is!
  Mijn man begint eigenlijk net pas wat met social media, eigenlijk doordat ik het wel doe… maar handig is hij er (nog) niet mee en veel aanwezig ook niet. Maar je weet het niet!

  Over ons of onze relatie schrijf ik zelden of laat ik eigenlijk nooit wat zien, net met de trouwdag bijvoorbeeld maar verder niet. In mijn ogen ook niet zo interessant.

 • Margo
  3 jaar ago

  Haha. Ik had het zelf kunnen schrijven, heel leuk geschreven ? Heb het hier regelmatig over met vrienden. We zijn het bij een aantal stellen in de omgeving altijd. Pure bewijsdrang. Kijk ons eens gelukkig zijn. Ik post zelden iets op m’n persoonlijke FB en al helemaal niks over m’n relatie. Das gewoon prive. Mijn vriend is nergens te vinden op social media en dat doet ie met een reden, dus ga ik dat niet ondermijnen. Behalve die ene keer in het jaar, dat ik wil showen wat voor knappe vent ik heb 😉

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik moest ook aan jou denken toen ik het schreef. Vooral aan het GMA syndroom waar jij over schreef op Twitter. Ik herken dat. En ik kan me maar een foto van jouw vent herinneren, dat was toen met dat fietsen. En terecht dat je die deelde!

 • Leonie van Mil
  3 jaar ago

  Ik kan mij er ook wel in vinden. Ik ken een stel die elkaar op hun tijdlijn bestoken met “luv you hunnybunny” en dergelijke uitspraken. In mijn ogen niet nodig als je in het echte leven je partner kan laten zien dat je van hem of haar houdt.
  Mijn vriend is zelf geen social media fan. Ik wel, maar voornamelijk voor mijn blog.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik vind dat ook lichtelijk overdreven. Maar dat doe ik in het ‘echte’ leven ook weinig in het openbaar, dus.. 😉

 • Jacqueline
  3 jaar ago

  Mijn man is net als bovenstaande reageerders niet gek op social media. Ik post dan ook bijna niets over ons, hooguit bij een jubileum.
  Het vervelendste vind hij dat hij dan door anderen op straat wordt aangesproken over iets wat ik op Facebook heb gezet. Dus om hem dat te besparen, doe ik het niet meer.
  Maar ook los daarvan kan ik me in alle argumenten vinden. Ik heb geen bevestiging nodig, hoef me niet te bewijzen en vergeet ook bij de leukste momenten foto’s te maken.

 • YuSt
  3 jaar ago

  Mijn man is anti-social-media, ik krijg soms een uitbrander als ik weer met mijn tablet voor zijn neus ‘kijk eens’ roep. Dan is hij echt boos. Ik ben hier eerlijk in, want je wilt graag horen hoe en wat.
  Destijds dat onze relatie bijna op de klippen liep, nu opgelost door een therapeut, was ik niet zo dol op hem en hoefde hij ook niet zo nodig op mijn insta-feed. Als we samen erop staan is dat in een jolige bui. Hij vind het niet erg dat ik ‘blog’ bij mannen producten, dan doet hij wel mee om te reviewen.
  Al met al is het voor mij wel waar dat je bevestiging zoekt. En soms krijg je die simpelweg niet.

 • Aneta |Love4seasons
  3 jaar ago

  Ook mijn vriend houdt absoluut niet van social media. Toen ik net begon met bloggen ergerde hij zich wel eens aan mij. Gelukkig is dit verleden tijd. Maar om even terug te komen op het stuk. Ja ik denk zeker dat dit waar is. Tenzij je social media wil bombarderen om iedereen te laten zien hoe gelukkig je bent. Ook dat klopt niet echt lijkt mij

 • marije
  3 jaar ago

  Wij posten helemaal niets op social media. Sowieso houdt mijn vriend niet van social media en als we samen zijn dan is het leuk en wil je toch optimaal genieten van het moment dat je samen bent? Ben het wel eens met de stelling.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik weet inderdaad niet eens hoe jouw vriend eruit ziet 😉

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.