TOP
minder over je relatie op social media
Editorial Lifestyle

Gelukkig met je partner? Dan post je minder over je relatie op social media! (klopt dat?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Gelukkig met je partner? Dan post je minder over je relatie op social media! Geen idee hoe ik er op terecht ben gekomen, maar het zal wel tijdens een rondje wwilf-en zijn geweest. Voor degenen die niet weten wat wwilf-en is? Dat staat voor what was i looking for. Wie kent het niet? Je bent ergens naar op zoek op het www, maar vervolgens ben je een uur en 6 linkjes verder en ben je vergeten wat je nou eigenlijk wilde lezen. En ik kwam dus tijdens het wwilf-en (of iets dat daarop lijkt) terecht op dit artikel uit de Belgische Flair. Het artikel vertelt dat het bewezen is (maar ik zie geen bronnen, dus geen idee of dat zo is) dat gelukkige koppels weinig over hun relatie posten op social media.

Aangezien ik zelf een lichte allergie heb voor paartjes die halve dagen elkaars Facebook timeline vol kletsen of boodschappenlijstjes doorgeven via Twitter, zette dit artikel me aan het denken. Klopt dat? Laten we het puntsgewijs even doorlopen…

Wie gelukkig is in zijn relatie, heeft geen bevestiging nodig

Zelf heb ik een man die niet dol is op social media en al helemaal geen zin heeft om er aan mee te doen. Op Linkedin na dan, daar is ‘ie dol op. Tja, dat is zakelijk hè? Dan heb je een excuus. Maar goed… terug naar het onderwerp: Wie gelukkig is in zijn relatie, heeft geen bevestiging nodig. Wat mij betreft klopt dat helemaal. Maar soms is het best leuk om een foto te delen. Ik heb veel familie in het buitenland en zo blijven die ook een beetje op de hoogte. En ja… dan is het natuurlijk wel leuk als die bewuste foto ook geliked wordt. Anders staat het ook zo zielig. Maar die likes zijn voor mij geen bevestiging op mijn relatie. Dat heb ik echt niet nodig! Maar ik ben wel, ik geef het toe, een likofiel (geen idee of dat een bestaand woord is). Ik hou van likes, dus die bevestiging heb ik blijkbaar wel nodig. En hé… wat zijn social media zonder likes, hartjes, duimpjes, retweets, etc. etc.?

Gelukkige koppels hoeven zich niet te bewijzen

Als je je moet bewijzen door leuke foto’s van je partner en jou op Facebook te plaatsen, dan heb je echt een probleem. En toch… ik heb het wel eens gezien: Van die ultragelukkige stellen die continu dito foto’s van geweldige dinertjes, feestjes met vrienden, verre reizen, weekendjes weg, zwoele avondjes etc. etc. postten opeens patsboem onverwacht uit elkaar gingen. Dus inmiddels geloof ik juist die übergelukkige social media stellen niet meer zo. Die vlieger gaat heus niet voor iedereen op, maar dan heb ik soms het idee dat mensen die inderdaad niet zo gelukkig zijn, zich geroepen de wereld te moeten laten zien dat ze dat wel zijn.

Wie minder op social media post, is gelukkiger

Tenzij social media je werk is *kuch*, maar anders 100% mee eens. Bovendien ben ik daar zelf het levende bewijs van. Soms heb ik plaatsvervangende schaamte bij mijn eigen Facebook herinneringen van de tijd dat ik single was en elke scheet op social media deelde. Nou ja… niet elke scheet, maar wel dat ik had hardgelopen en hoeveel kilometer ik dan gedaan had. Of dat ik die avond een feestje zou hebben of had afgesproken met vrienden. Echt van: ‘Kijk mij eens een leuk leven hebben’. En dat was ook wel zo, maar een stuk minder leuk dan het nu is. Bovendien was het met vlagen helemaal niet zo leuk en dan ging ik juist de gelukkige single uithangen. Inderdaad… precies wat er in het artikel ook staat; dan moest ik me bewijzen. Maar bij wie? Vraag ik me nu af. Of wilde ik gewoon aandacht? Ook dat vraag ik me af.

Op momenten van echt geluk, vergeten we foto’s te trekken

Kudo’s voor Vlaams. En helemaal mee eens. Couldn’t agree more. Ik verbaas me ook altijd over mensen die het zo gezellig hebben op een feest en tegelijkertijd tijd hebben om daar elke 15 minuten een bewijsfoto van te posten. ‘Oh kijk eens hoe gezellig, er is wijn’. En ‘oh kijk eens hoe gelukkig ik ben met deze bitterballen’. Of ‘moet je nou eens zien hoe leuk we het hebben. Ome Henk staat op z’n kop’. Met Kerst en Oud & Nieuw heb ik zelf bijna geen een foto gemaakt. Achteraf baal ik daar dan wel een beetje van, want het was wel mooi geweest voor de herinnering, vooral omdat het de eerste feestdagen van Robin waren. Maar toch… ik had op dat moment geen zin om het moment te verstoren en mijn telefoon of camera te gaan zoeken om het moment op de gevoelige plaat vast te leggen. Daar was het gewoonweg te gezellig voor.

Dus ja… ondanks dat ik nergens een bron van dit bewezen onderzoek terug kan vinden, kan ik me in de meeste punten wel vinden. Al is af en toe een kleine kanttekening soms wel handig om te maken. En de uitzondering bevestigt altijd de regel, dus laten we dat ook vooral niet vergeten!

Heb jij een relatie? Post je veel foto’s van jou en je partner op social media of juist niet? Wat vind je van bovenstaande punten? Kun je je er in vinden? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto © DenisFilm via Shutterstock.

Volg je Dejlig al op Bloglovin?

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.