TOP
Column Health Lifestyle

Hoe minder nieuws je leven leuker maakt?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Naast blogger, partner en moeder, is Cindy ook coach en heeft ze haar eigen coachingspraktijk. Met haar online programma’s en diensten coacht zij vrouwen, die weer op zoek willen naar hun eigen stem. Op haar eigen blog Cindy’s Coaching Corner schrijft ze wekelijks over persoonlijke ontwikkeling. Vandaag lees je op Dejlig weer een interessante column van haar hand: Hoe minder nieuws je leven leuker maakt? Benieuwd waarom dat precies zo is? Cindy vertelt het je, misschien heb je er zelf ook wat aan?…stay tuned..

Hoe minder nieuws je leven leuker maakt

Een jaar geleden heb ik besloten minder nieuws te gaan kijken. Momenteel kijk ik het haast nooit. We hebben een abonnement op de krant, maar die leest eigenlijk alleen nog mijn vriend. Voor mij geen journaal, geen krant en haast geen nu.nl meer. En ik kan alleen maar zeggen dat het mijn leven leuker maakt. Wil je weten waarom? Ik leg het je uit.

Minder ellende

Nieuwszenders en kranten willen nieuwswaardig nieuws uitzenden. Nieuws dat triggert. Ellende trekt. Door zoveel ellende te zien, krijg je haast het idee dat er alleen nog maar ellende is in de wereld. Denk maar aan hoe vluchtelingen neergezet worden bijvoorbeeld. Dat er hele groepen mensen zijn, die iedere vluchteling bij voorbaat slecht vinden zonder ooit een vluchteling gesproken te hebben. Hoe snel mensen ideëen overnemen, enkel door wat ze op het nieuws gezien hebben. Zonder het te toetsen aan hun eigen waarheid of hun eigen idee van de wereld.

In mijn ogen kun je als mens maar een bepaalde hoeveelheid ellende verwerken op een dag. Sinds ik mama ben, lijkt de hoeveelheid die ik aan kan alleen nog maar gedaald te zijn. Er is heel veel ellende in de wereld, maar ik kies ervoor om hier niet iedere dag mee geconfronteerd te worden. Misschien kun je dat zien als leven onder een steen, maar ik zie het als een manier om positief in het leven te staan. En vooral om vanuit deze positieve energie mijn steentje bij te dragen aan een mooiere wereld. Misschien is het naïef, maar voor mij werkt het.

Keuze vrijheid

Ik vul mijn gedachten met dingen waar ik voor kies. Een journaal duurt vaak een half uur en sommige uitzendingen zelfs nog korter. In dat half uur kan maar een bepaalde hoeveelheid nieuws uitgezonden worden. Bepaalde gebeurtenissen en delen in de wereld worden niet getoond. Misschien zelfs wel nieuws waar ik veel meer over wil weten. Alleen omdat dit nieuws minder schokkend of rakend is, wordt het weg gelaten. Zie je het niet. En wat je niet ziet, kun je makkelijk negeren.

Het lijkt soms wel alsof het belangrijk is om goed op de hoogte te zijn van het nieuws. Stel je voor dat je ’s ochtends niet kunt meepraten bij de koffieautomaat? Maar wat brengt het je werkelijk? Wat levert het jou op? Sommige mensen besteden meerdere uren per dag aan het volgen van nieuws en wat levert het op?

Wat is voor jou waardevoller? Op de hoogte zijn van de laatste nieuwsontwikkelingen of jouw aandacht geven aan de dingen waar jij je echt op wilt focussen?

Meest belangrijke reden = meer rust

Ik wil niet negatief zijn. Ik wil niet wegzakken in ellende. Ik wil leven in de wereld die belangrijk en relevant is voor mij. Me voeden met informatie, die bijdraagt aan mijn leven.

Je gedachten rustig houden, brengt meer rust. Die rust kun je gebruiken voor projecten en ervaringen die jij belangrijk vindt. Waarmee jij de wereld een stukje positiever en mooier kunt maken. Het maakt je effectiever. Je haalt meer uit je dag, omdat je hoofd rustiger is. Het houdt je intuïtie zuiverder en dit maakt het leven weer stukken mooier.

Een paar maanden geleden werd ik vaak nog vreemd aangekeken. Werd af en toe wat gelachen als ik niet wist waar een bepaald gesprek over ging. Steeds vaker merk ik nu dat meer mensen, minder nieuws kijken. Dat ik niet vreemd ben en dat het anderen ook veel rust brengt.

Hoe ervaar jij dit? Vind jij het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws of doe jij ook (soms) aan een nieuws dieet?

Liefs,
Cindy

Vond je dit leuk om te lezen? Dan vind je dit misschien ook wel interessant?

* Uitgelichte afbeelding © Sergey Nivens via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Cindy Stal Dejlig

Redactrice Dejlig / blogger Cindy's Coaching Corner / partner / moeder van Finn / woont in het Zuiden van het land / coach met een eigen coachingspraktijk

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.