TOP
mijn zomergasten fragmenten
Lifestyle Personal

Mijn Zomergasten Fragmenten

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vroeger was het een van mijn favoriete programma’s in de zomer: Zomergasten. Het is niet zo dat ik elke aflevering even interessant vond, maar soms kende ik iemand helemaal niet van te voren en dan zat ik tot het eind van de aflevering aan de buis gekluisterd. Hoe bekender de gast, hoe minder interessant eigenlijk, al zaten er bij de ‘bekendere’ gasten ook heus wel eens spraakmakende uitzendingen tussen. Het grappige van Zomergasten vind ik dat je je af gaat vragen wat jij als fragment zou uitkiezen. In een ver, ver blogverleden had ik met drie andere blogsters een blog collectief en maakten we al een keer onze eigen selectie. Afgelopen weekend besprak ik met een vriendin wat ik er nu in zou willen. Dat scheelde overigens niet gek veel met de fragmenten die ik toen had uitgekozen. En omdat ik hoogstwaarschijnlijk nooit echt een uitzending Zomergasten mag vullen, leek het me toch weer eens leuk mijn Zomergasten fragmenten hier te delen. Ik heb tenslotte toch mijn eigen kanaal :). Ben je benieuwd wat er op TV een onuitwisbare indruk op mij heeft gemaakt? Ga er rustig voor zitten, pak een kopje thee erbij en kijk maar mee…

1. De film van Ome Willem

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Voor de jongere lezers: dit is Ome Willem en Ome Willem is mijn jeugdheld. Ik ben ooit met mijn kleuterschool naar ome Willem toe geweest en toen kon ik dagen van te voren niet slapen. Vervolgens moest ik de hele show plassen. En dan werd ik door de plasgeitebreier (don’t ask) meegenomen en dan moest ik toch niet. Je raadt het al… toen ik echt moest, mocht ik niet meer mee.

Overigens ben ik als volwassene op Lowlands ook een keer naar een optreden van Ome Willem geweest. Stond ik tussen honderden andere vrouwen ‘jaaaaa’ te gillen toen Ome Willem zong: ‘Zijn er hier ook meisjes in de zaal’. Iedereen voelde zich weer even een kleuter en dat was een magisch moment, net zoals de film van Ome Willem elke keer weer een enorm spektakel was. Mijn lievelings kinderprogramma!

2. Kinderen voor Kinderen: Mijn broertje

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Kinderen voor Kinderen, daar heb ik al wel eens over verteld in mijn 10 Guilty Pleasures. Ik denk echt dat ik tot seizoen 10 alle teksten kan meezingen. De allereerste aflevering, ik was toen 5, daar kan ik me zelfs de outfits nog van herinneren. ‘Ik heb zo wa, wa, wa, waanzinnig gedroomd‘ en ‘Op een onbewoond eiland‘, geweldig vond ik het. Kinderen voor Kinderen heeft een grote stempel gedrukt op mijn jeugd omdat er echt onderwerpen aan de orde kwamen die toen belangrijk voor me waren. Maar het liedje dat het meeste indruk op me maakte was ‘Mijn broertje‘. Omdat ik ook een ‘broertje’ heb, maar dan is het bij mij een zusje. Ik herkende me dus als kind enorm in dit nummer en ik word nog steeds emotioneel als ik het hoor. Het is altijd fijn je ergens in te herkennen en als kind vond ik dat nog wel eens lastig omdat niemand echt begreep hoe het was (en is) om een zusje zoals de mijne te hebben. Ik ben Willem Wilmink dan ook nog steeds dankbaar dat hij dit prachtige liedje schreef.

Het is trouwens best grappig om te zien dat bepaalde dingen nu echt niet meer gezegd mogen worden. ‘Geestelijk gestoord’, dat kan echt niet meer en ‘een kind onder de evenaar is meestal maar een bedelaar’ is ook niet zo netjes. Er is toch best veel veranderd in zo’n korte tijd.

3. de Willem Ruis Show

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Haartjes gewassen, pyjamaatje aan, een groot glas limonade voor mijn neus en helemaal excited, want ik mocht opblijven voor Willem Ruis Sterren Show. Toen ik jong was, hadden we dus nog maar twee netten (zo noemden we zenders): Nederland 1 en Nederland 2. Dat kun je je niet meer voorstellen, maar toch was het zo. Op zaterdagavond keken we dus Willem Ruis en dat was een groot feest. De grootste sterren kwamen langs als gast en het was elke keer weer een verrassing wie. Op maandag bespraken we in de klas (ik zat nog in een klas, niet in een groep) uitgebreid hoe grappig het nu weer was geweest. Willem Ruis trok elke week miljoenen kijkers. En opeens was ‘ie dood. Veel te jong overleed hij in Spanje op het toppunt van zijn roem. Dat vond ik echt heftig, ik denk dat het een van de eerste sterren was waarvan ik me kan herinneren dat hij overleed. Overigens heeft de dood van André Hazes ook een grote indruk op me gemaakt.

4. Het Eurovisie Songfestival: Sandra Kim – J’aime la vie

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Nog zo’n programma dat echt iedereen keek; het Eurovisie Songfestival. Op school werden de deelnemers uitgebreid voor- en nabesproken, de jurken, de sfeer, alles vond ik fantastisch aan het songfestival. En toen won er opeens een Belgisch meisje dat ongeveer dezelfde leeftijd had als ik. Opeens leek alles mogelijk. Ik kon helemaal niet zingen, maar man wat ik wilde ik graag naar het Songfestival. J’aime j’aime la vie was de zomerhit van dat jaar en ik moet nog vaak denken aan wat er in hemelsnaam van die schattige Belgische terecht is gekomen.

5. Sonja Barend

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Sonja Barend leek wel een soort tante die elke week op bezoek kwam in de huiskamer. Ik denk dat ik bijna alle uitzendingen heb gezien en ik zou het serieus leuk vinden er weer wat terug te zien. Het fragment van hierboven is me het best bij gebleven. Alleen al omdat we er nog weken grappen over maakten. Heel Nederland had die uitzending namelijk gezien.

6. Paul de Leeuw & René Klijn

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Toen ik een jaar of 10 was, was Aids opeens een gevaar. Het was nog allemaal een beetje vaag en men dacht dat alleen homo’s het kregen, best bizar als je daar aan terug denkt. Maar Aids kreeg echt een gezicht toen opeens sterren als Rock Hudson en Freddy Mercury er aan overleden. René Klijn had vroeger in een boyband gezeten en was in Nederland de eerste BN’er met Aids. Toen hij al heel erg ziek was, kwam hij bij Paul de Leeuw in de show om erover te vertellen. Paul de Leeuw presenteerde deze show op zijn Paul de Leeuws, heel luchtig met veel humor, maar ook met integriteit en emotie. Als ik de fragmenten zie, dan vind ik het nog steeds prachtige televisie. Een mooi eerbetoon en afscheid, maar ook een flinke eye opener.

7. Het EK ’88

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ik was 14 en ik was verliefd op Richard Witschge. Dat was nog al wat, want de rest van mijn vriendinnen was verliefd op Gullit, van Basten of Bergkamp. Ik ging voor de stille blonde. Maar dat was ik misschien wel vergeten als Nederland dat jaar geen Europees kampioen was geworden. Heel Nederland stond op zijn kop en was weken in feeststemming. De voetbalspelers en de generaal Rinus Michels werden gehuldigd en ik krijg nog steeds kippenvel als ik die fragmenten zie. Ik hoop zo dat we dit nog een keer gaan meemaken!

8. Jochem Myjer

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ik heb het al eens verteld, maar toen ik studeerde, woonde ik in een groot studentenhuis met verschillende huisgenoten. Een van mijn jongste huisgenoten was een lieve krullenbol die fantastisch goed imitaties kon doen en ontzettend goed piano speelde. Op een gegeven moment deed Jochem mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival. Dat was voor ons, de huisgenoten, best heftig want nu moesten we een paar uur per dag naar zijn creaties luisteren. Maar goed, hij deed mee, hij won en vervolgens reisden wij het hele land door omdat hij aan allerlei uitzendingen mee deed en ik denk dat ik nog nooit zo trots op iemand geweest ben als toen. Hij won ook het RTL5 programma Student Talent en brak daarna echt door. De uitzending van Student Talent kan ik helaas niet meer vinden, maar daar had je nog een glunderende Karen op kunnen zien. Inmiddels is Jochem een van de grootste cabaretiers van Nederland, maar het begon allemaal zoals op dit fragment in ons studentenhuis op de piano. En hier vertelt Jochem over zijn tijd in Groningen en zie je ook nog een stukje van mijn studentenhuis.

9. Big Brother

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Voor de eerste uitzending werd al uitgebreid gediscussieerd door experts: Dit tv experiment ging volgens sommigen echt veel te ver en het zou vervelende consequenties kunnen hebben. Dat was toch niet verantwoord! Iedereen had er een mening over, wat er vervolgens voor zorgde dat heel Nederland voor de buis zat en bleef zitten. Want al die vreemde onbekenden bleken toch wel interessant, ook al deden ze eigenlijk helemaal niets. Ook ik was gefascineerd. Elke avond zat ik weer klaar. Wie zou er winnen? Ruud of toch Bart. Het werd Bart. En het werd een wereldwijd succes. Daar hoef ik hier verder niet over uit te wijden.

10. aanslag op de Twin Towers

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Dit hoef ik toch niet verder uit te leggen? Iedereen weet waar ‘ie was en wat ‘ie deed toen dit gebeurde. Ik werkte bij RTL waar echt de pleuris uitbrak. Ik zat letterlijk op het nieuws en maakte me vreselijk zorgen over mijn familie in de VS. Het filmpje heb ik toegevoegd, zonder er naar te kijken. Ik denk dat ik dit een van de meest vreselijke dingen vind die ik tot nu toe heb mee gemaakt.

11. Film: Cinema Paradiso

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als Zomergast mag je ook een film uitkiezen en voor mij zou dat zonder twijfel de Italiaanse Oscar winnaar Cinema Paradiso zijn. Dit is namelijk nog steeds mijn lievelingsfilm. De film vertelt het verhaal over een vriendschap tussen een klein jongetje wiens vader aan het front is en een veel oudere man die films afspeelt in de plaatselijke bioscoop. Het speelt zich af in een klein dorpje op Sicilië en door de oudere man wordt het jongetje verliefd op films. Later als hij een bekende filmmaker is, komt hij terug voor de begrafenis van de oudere man en denkt hij terug aan vroeger. De muziek bij deze film is gemaakt door Ennio Morricone en alleen die is al schitterend. Ik kan deze film zo vaak zien als ik wil, ik blijf hem prachtig vinden.

Ik denk dat ik nog wel 20 fragmenten had kunnen laten zien, maar voor nu wil ik het hier even bij laten anders word dit wel een heel lang blog artikel.

(Her)ken jij deze fragmenten? Wat heeft op jou een onuitwisbare indruk gemaakt? Welke fragmenten zou jij kiezen als je Zomergast mocht zijn? Ik ben reuze benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Vond je dit artikel leuk? Dan vind je deze misschien ook interessant?

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.