TOP
mijn Travel Bucket List: de Malediven
Home Lifestyle Personal Travel

Mijn Travel Bucket List

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het is buiten grauw en grijs, het regent of het is steenkoud. Wat is er dan fijner om te fantaseren over mooie reis bestemmingen? Niets toch? En dus maakte ik voor het artikel van vandaag een lijstje met bestemmingen waar ik graag nog een keer naar toe zou willen: Mijn Travel Bucket List. Benieuwd wat de 10 bestemmingen zijn waar ik graag naar toe zou willen reizen? Fasten your seatbelts, ik neem je mee op reis, kijk en lees maar mee…

1. de Malediven

Uitgelichte foto: Moet ik dit uitleggen? De foto spreekt boekdelen toch? Ik wil gewoon op zo’n hagelwit strand op een bedje liggen met een cocktail op het tafeltje naast me en een goed boek in mijn handen. Mijn vent die af en toe mijn rug in smeert en me vertelt dat ik moet oppassen niet te verbranden. ’s Avonds lekker vis eten en kijken naar de zonsondergang en ik wil gewoon heel graag een keer in zo’n hutje op het water slapen. Dat lijkt me zo lekker rustgevend. Luisterend naar het kabbelende water en dromen van weer een heerlijke dag. De Malediven lijken mij een beetje het paradijs op aarde en ik wil dolgraag een keer naar dit paradijs.

Credits foto: Pangeatravel.nl.

2. India

mijn travel bucket list: India

Mijn man heeft Indiase roots en heeft India vaak bezocht omdat zijn grootmoeder er woonde. Zelf ben ik er nooit geweest, maar zou er erg graag een keer naar toe willen. Het land fascineert me door haar tegenstellingen, het lekkere eten, de kleuren, de dieren, de natuur, het feit dat yoga er zijn roots heeft en nog veel meer. Toen ik het boek Shantaram las, werd dat verlangen nog sterker. Ik zou graag een rondreis willen maken door India en daar minstens 6 weken voor uit te trekken. Dat land is zo groot, dat ik niet denk dat je het in 2 weken gezien hebt. Het enige waar ik een beetje huiverig voor ben, is de enorme armoede. Ik trek me onrecht altijd enorm aan namelijk.

Credits foto: getintravel.com.

3. Hawaï

Mijn travel bucket list: Hawaii

Mijn nichtje woonde er ooit en stuurde toen honderdduizend (oké misschien waren het er iets minder) jaloersmakende foto’s door. Sindsdien hebben deze vulkanische eilanden een magnetische aantrekkingskracht op mij. De natuur en de bloemen vind ik prachtig en als ik muziek van het eiland hoor droom ik meteen weg. Niet voor niets kozen de man en ik Israel Kamakawiwo’ole’s Somewhere over the Rainbow  als liedje tijdens onze huwelijksvoltrekking.

Credits foto: geonice.com.

4. Canada

mijn Travel Bucketlist: Canada

Nog een land waar ik graag een rondreis zou maken. Sinds middelbare schoolvriendinnetje J. een jaartje naar Canada vertrok en daar enthousiast over vertelde, staat dit land op mijn bucket list. In de VS ben ik wel al heel erg vaak geweest, omdat mijn vaders familie daar woont, maar Canada heb ik helaas nog niet bezocht. De natuur lijkt me waanzinnig en ik droom ervan een camper te huren en door dat waanzinnige landschap te cruisen.

Credits foto: travelnet.com.

5. Suriname

mijn travel bucket list: Suriname

Sinds ik het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl las, heb ik het in mijn hoofd gehaald dat ik een keer naar Suriname wil. Dat boek begint in Suriname en zij schetst zo’n mooi romantisch beeld van het land dat het op mijn travel bucket list terecht kwam. Ik vind het een intrigerend land door haar band met Nederland, de plantages, de natuur, de mensen en vooral ook de beesten. Ik zou graag naar het oerwoud willen, een voormalige plantage bezoeken en gewoon door Paramaribo lopen.

Credits foto: t-reizen.nl.

6. Japan

my travel bucket list: japan

Ik zal het maar eerlijk toegeven, ik heb een haat-liefde verhouding met Japan. Ik vind het echt een van de raarste landen ter wereld, maar tegelijkertijd kan ik niet wachten er een keer heen te gaan. Het lijkt me fantastisch om naar Tokyo te gaan en te ervaren hoe het daar is. Te winkelen in een Barbie Bijenkorf, hele rare gadgets te proberen, de hele dag sushi te eten (I loooove sushi), gek aangeklede mensen te bewonderen en die prachtige natuur en cultuur te bewonderen. Jammer dat het er zo f-ing duur is, anders was ik er al lang een keer geweest.

Credits foto: wattention.com.

7. Argentinië

mijn travel bucket list: Argentinie

Naar dit land wil ik toe sinds ik the Motorcycle Diaries zag. In de film reist een jonge Che Guevarra (Gael Garcia Bernal) door Zuid Amerika. Hij en zijn vriend reizen door meer landen en ik zou ook die andere landen graag zien, maar op de een of andere manier is Argentinië toen bij mij het beste blijven hangen en als ik moet kiezen, kies ik dus ook voor dat land. Het is trouwens ook een land waar ik een haat liefde verhouding mee heb, maar wat ik ontzettend interessant vind door haar geschiedenis. Alleen al door Evita Perron en de rol die ze speelde. Maar ik wil ook graag de tango dansen in Buenos Aires, reizen door het ongerepte landschap, de Iguazu watervallen zien, genieten van de cultuur, een t-bone steak eten op een ranch en misschien wel een poging doen om Spaans te leren.

Credits foto: Travelpro.nl.

8. Finland

mijn travel bucket list: Finland

Ik hou van de zon, maar ik houd ook van kou en van skiën en schaatsen. Ik hou er enorm van op wintersport te gaan en de sneeuw en bergen te bewonderen en de frisse lucht in te ademen. Finland moet prachtig zijn en ik wil echt heel graag een keer een tocht maken op een slee die getrokken wordt door husky’s. Dat lijkt me toch zo’n fantastische ervaring. Genieten van de natuur terwijl je dik ingepakt op de slee zit en ’s avonds heerlijk rozig in een blokhut voor de open haard zitten met een goed glas rode wijn. Ik kijk er nu al naar uit. Nu nog even boeken…

Credits foto: Travelunpacked.co.uk.

9. de Fiji Eilanden

mijn travel bucket list: de Fiji eilanden

In dezelfde categorie als de Malediven, wil ik ook graag een keer naar de Fiji Eilanden. Je kunt nooit genoeg paradijselijke bestemmingen bezoeken, toch? We weten niet zeker of er leven is na de dood en al helemaal niet of er een hemel bestaat. Dus als je zelf een reisje naar het paradijs kan regelen, moet je dat zeker een paar keer in je leven doen. Vind ik dan hè?

Credits foto: Digisail.nl.

10. de Trans Mantsjoerije Express

my travel bucket list: de Trans Mantsjoerije Express

Geen idee hoe ik deze reis ooit in mijn hoofd heb gehaald, maar ik vermoed dat ik als kind een boek heb gelezen of een film heb gezien over de Trans Siberië Expres. Deze trip staat inmiddels al heel wat jaren op mijn Travel Bucket List, maar inmiddels is hij wel veranderd in de Trans Mantsjoerije Express want dan pak je China ook even mee. Je stapt op in Moskou (kan die staad ook meteen van mijn city travel bucket list af) en uit in Beijing. Ondertussen kan je vanuit je trein coupe genieten van de wonderschone natuur. Het lijkt me heel romantisch om een keer te doen en om in een reis zo veel te kunnen zien.

Credits foto: besttourism.com.

Zo, dat was mijn Travel Bucket List. Heb jij ook zo’n lijstje? Waar zou jij graag nog heen willen?

Volg je me al via Facebook, Instagram, Bloglovin’ en/of Pinterest?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.