TOP
2015 in lijstjes: meest dramatische auto ervaring
Column Personal

Mijn meest dramatische auto ervaring

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Op een van mijn favoriete sites Cupcakes and Cashmere schreef Emily een grappig verhaal over een auto ervaring van haar. Dit inspireerde mij mijn meest dramatische auto ervaring eens te delen. Benieuwd wat voor ervaring dat was? Ik ga het je vertellen. Lees, huiver en lach maar mee…

Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar ik haalde mijn rijbewijs pas toen ik begin 30 was. Daarvoor vond ik dat het roze papiertje niet nodig had. Ik woonde midden in Amsterdam, kon overal naar toe op mijn fiets en als ik Amsterdam uit moest, dan nam ik de trein wel. Maar opeens was daar een baan die ik héél graag wilde en daarvoor had ik een rijbewijs nodig. En dus deed ik een spoedcursus en slaagde ik daar gelukkig binnen een paar weken voor. Trots als een pauw ging ik mijn eerste autootje uitzoeken waarmee ik dagelijks op en neer naar Hilversum zou gaan rijden, of naar Antwerpen of Parijs want ik was International Manager geworden voor EMEA (Europa, Midden Oosten & Afrika) en omdat mijn collega in Kuala Lumpur net ontslag had genomen, kreeg ik de Asian Pacific er ook nog bij.

Nou denk je misschien wat doet dat er toe voor het verhaal? Maar mijn werkgebied is wel degelijk relevant voor deze annekdote. Veel van mijn afspraken waren namelijk telefonisch en als ik bijvoorbeeld met Australië moest bellen, dan moest dat heel vroeg ’s ochtends, anders was mijn zakenrelatie allang naar huis. Want de Aussies hebben een fantastische werkmentaliteit. Om half zes stoppen ze massaal met werken. Terug naar mijn meest dramatische auto ervaring….

Het was mijn allereerste week op werk en ik had net het voorstelrondje gedaan.

Het was mijn allereerste week op werk en ik had net het voorstelrondje gedaan en iedereen leren kennen. Maar als je net ergens gaat werken, weet je dus echt niet meteen alle namen uit je hoofd. Laat staan wie in welke auto rijdt…
Het was mijn allereerste week op werk en ik reed in mijn spiksplinternieuwe autootje het parkeerterrein op. En toen ging mijn telefoon en ik zag dat het iemand uit Australië was. Ik had al dagen onze relatie in Perth te pakken proberen te krijgen en was superblij dat hij eindelijk terug belde.  Ik wilde mijn auto nog snel even achteruit in een vak parkeren, maar ik zag dat ik verkeerd was ingestoken en schuin achteruit reed. Mijn telefoon rinkelde nog steeds en ik werd een beetje zenuwachtig dat ik weer mijn contactpersoon zou mislopen en dus zette ik midden op de parkeerplaats mijn auto stil en nam het telefoontje aan.

Gelukkig bleek het inderdaad mijn mediarelatie uit Perth te zijn. We maakten telefonisch kennis en ik voelde me al wel wat ongemakkelijk omdat mijn nieuwe collega’s die het terrein opreden om mij heen moesten. Ik stond niet zo handig geparkeerd. Maar dat wist je al. Ik was dan ook blij dat toen we ophingen, ik mijn auto kon verplaatsen. Ik wilde natuurlijk niet nog meer collega’s tot last zijn, het was notabene mijn eerste week.

Op de eerste verdieping zag ik collega’s voor het raam staan.

Ik startte mijn auto en BOEM. Was ik potverdorie vergeten dat mijn auto nog in de achteruit stond. Hoe ik dat voor elkaar had gekregen? Van de zenuwen zette ik hem in zijn 1 om zo snel mogelijk vooruit te rijden. Ik gaf gas en ik onderschatte mijn auto een beetje want binnen een seconde of wat was ik de parkeerplaats al weer overgestoken en BOEM. Ik knalde met mijn auto tegen een andere auto op. Zenuwachtig en met een rood hoofd stapte ik uit om de schade te bekijken. Op de eerste verdieping zag ik collega’s voor het raam staan. De auto waar ik in mijn achteruit bovenop was geknald was een gloednieuwe Audi en die ik van voren had geramd was een Bentley. Je raadt het al. Die laatste was van iemand uit de directie.

“Ga je het zelf vertellen, of moet ik het doen”, vroeg de conciërge.
“Ik doe het zelf wel”, murmelde ik.
“Dapper hoor”, antwoordde hij. “Ik weet in ieder geval één ding zeker. Jij maakt hier echt een verpletterende eerste indruk”.

Gelukkig is alles goed gekomen en konden mijn beiden slachtoffers er nog wel om lachen. En daarna heb ik nog best wat dramatische auto ervaringen gehad, maar deze allereerste was het allerergst.

Wat was jouw meest dramatische auto ervaring? Ik ben heel benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

De foto die je hierboven ziet is van anderhalf jaar geleden toen ik mijn tweede auto ging ophalen.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

10 COMMENTS
 • Annette
  3 jaar ago

  ow narigheid. Gelukkig maar 1x een vervelende botsing gehad. Dag voor ik (met de auto) op vakantie zou gaan nog even snel een boodschapje halen. Auto voor me trok op, ik dus ook maar die ging dus vervolgens boven op zijn rem staan en ik er dus achterop ai….. de chauffeur verontschuldigde zich want hij dacht dat hij een fietser zag maar ja niet dus…..het was een grote landrover en deze had geen schade mijn kleine Atos zat echter helemaal in elkaar. Heel stoer naar huis gereden en toen huilend mijn vader gebeld hahahha die ging gelijk mee naar de garage en zorgde dat ik een vervangende auto kreeg zodat ik toch op vakantie kon.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Wat lief van je vader en wat fijn dat je toch op vakantie kon. Zal wel even schrikken geweest zijn!

 • Amanda
  3 jaar ago

  Ik heb best wel een beetje gelachen om je verhaal haha! Maar wat lijkt me dat erg om mee te maken zeg. Ik zou me zo erg schamen. Ik heb gelukkig nog geen dramatische autoblunder meegemaakt, alleen heb ik soms nogal problemen met parkeren. Dat vind ik ook het verschrikkelijkste van het hele auto rijden.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik kan er inmiddels ook om lachen hoor! De ene kant kan ik prima inparkeren, maar de andere kant kan ik nog steeds niet goed. Soms rijd ik liever nog een extra rondje.

 • Mijn meest dramatische autoervaring… was echt een superblunder.
  Ik had nog niet zo lang mijn rijbewijs en reed destijds in een Mazda 323.
  Stond daar een auto met pech… Ik stopte en hield het verkeer op… achter me kwam een stadsbus en ik dacht, “Die moet door..!” dus ik reed toch langs de pechauto. Schatte echter de afstand niet goed in. Alsof die nog geen pech genoeg had schampte ik zijn bumper… met schaamrood op de kaken vulden we de papieren in… ik kende de bestuurder ook nog!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, dat is ook een ellendige zeg! En wat een toeval dat je die bestuurder kende!

 • Kiss & Make-up
  3 jaar ago

  Aiiiii, dat moment dat je die BOEM hoort is echt zo erg eh 🙁 Dan is het enige dat je wilt de tijd terugdraaien, maar dat kan natuurlijk niet. Mijn ergste auto-ervaring was toen ik mijn rijbewijs pas had en met mijn beste vriend naar het plattelandshuisje van zijn vader reed. Om de oprit op te rijden moest ik een heel smal poortje door en door mijn gebrek aan ervaring kon ik de afstand nog niet goed inschatten. Dus ik draai in en ik hoor meteen: SCHHRRRRRRRRRRRRRRRRRRR… ik schuurde met mijn hele rechterflank tegen de poort, ouch! En toen zat ik vast natuurlijk, dus om er weer uit te geraken kon ik niet anders dan al schurend weer achteruit rijden. Heel pijnlijk…

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Oh haha, heel herkenbaar dit. Ik heb de meeste schade gemaakt toen ik net mijn rijbewijs had. Nu …. klopt af…. gebeurt er bijna nooit meer wat.

 • Kim
  3 jaar ago

  Oh oh dat maakte je zeker! Oh men waar moet ik beginnen? Zo draaide ik altijd cassette bandjes in mijn auto en zong ik keihard mee. Vergat ik dat t raam openstond bij het stoplicht… Een van de vele blunders haha. Een aanrijding heb ik ook al op mijn naam.. ik ging met een goede vriendin winkelen die hoog zwanger was. Mocht de auto van mijn schoonmoeder gebruiken inclusief privé parkeerplaats. Wil ik wegrijden begint mijn vriendin te gillen. Ik zo wat is er krijg je weeën? Bleek dat ik een hekje meenam .. Heb huilend mijn schoonmoeder gebeld. Ze had iets van 3000 euro schade aan haar nieuwe auto ..

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Oh nee! Wat een verhaal zeg! Werd die schade gedekt? En hoe reageerde je schoonmoeder?

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.