TOP
kerstwens voor 2019
Editorial

Mijn Kerstwens voor 2019 & een inspirerend verhaal

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

De vaste lezers hoef ik het niet meer te vertellen. De dag dat kerst begint deel ik mijn Kerstwens voor 2019 en een mooi en inspirerend verhaal dat daar bij hoort. Een verhaal dat ik zelf niet wil vergeten en het daarom leuk vind om het hier uit te schrijven. Dit jaar heb ik weer een hele mooie gevonden, die me deed denken aan mijn eigen quote van jaren geleden.

De oude man

Er woonde een oude man in een dorp. Het hele dorp had het met hem gehad. Hij was altijd somber, continu aan het klagen en hij had permanent een slecht humeur. Hoe ouder hij werd, hoe gemener hij werd en zijn woorden werd steeds giftiger. Mensen deden hun best om hem te vermijden omdat hij wel besmettelijk leek. Hij zorgde ervoor dat anderen ook ongelukkig werden als ze bij hem in de buurt waren.

Op zijn tachtigste verjaardag gebeurde er iets ongelooflijks. Onmiddellijk verspreide het gerucht zich: “De oude man is vandaag blij. Hij klaagt nergens over, hij lacht en hij heeft een veel betere uitstraling.”

Het hele dorp verzamelde zich om de man heen en vroeg hem: “Wat is er gebeurd met jou?”

De oude man antwoordde: “Niets bijzonders. Ik ben 80 jaar bezig geweest met het gelukkig worden en dat leverde helemaal niets op. Toen besloot ik dat ik de rest van mijn leven niet meer zou proberen gelukkig te worden en gewoon van het leven te genieten. Daarom ben ik nu gelukkig.”

LEES OOK: ‘Het wordt beter’ (een brief aan mensen die in een fertiliteitstraject zitten)

Mijn Kerstwens voor 2019

De moraal van dit verhaal? Als je bezig bent met gelukkig worden, vergeet je misschien wel wat je hebt. Het is beter om gewoon te genieten. Jaren geleden was ik vrijgezel en wilde ik nou echt wel eens aan de man. Ik dacht dat dat het allerbelangrijkste was om gelukkig te worden. Totdat ik me van de een op de andere dag realiseerde dat ik het eigenlijk allang was. Alle ingrediënten voor geluk had ik allang in huis: Een fijne familie, leuke vrienden, een leuke en uitdagende baan en een prachtig appartement.

Destijds schreef ik al: “Soms ben je zo bezig met gelukkig te worden dat het je niet meer opvalt dat je het allang bent.”

Persoonlijk vind ik dat een mooie boodschap van mezelf en voor mezelf. En misschien is het ook wel een fijne reminder voor jou? Doe ermee wat je wilt. Vergeet het meteen, of sla het op.

Ik wens je in ieder geval heerlijke Kerstdagen toe.

Geniet van alles en iedereen om je heen.

Fijne Kerst!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto Elena Shashkina via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.