TOP
mijn eetdagboek
Food Personal

Mijn Eetdagboek

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een tijdje geleden schreef Sophie hier in haar column hoe haar eetdagboek eruit ziet. Ik ben geen personal trainer en ik beweeg op een dag ook niet zo veel als Fie, maar het leek me toch eens leuk bij te houden wat ik op een dag allemaal eet en drink. Overigens eet ik in de zomer hele andere dingen dan in de winter. Ik ben benieuwd of dat voor jou ook geldt? Wat ik allemaal eet op een doodgewone dinsdag? Hoe mijn eetdagboek er uit ziet, dat ga ik je nu vertellen. Kijk en lees je mee?

mijn eetdagboek waterElke ochtend sta ik tussen half 8 en 8 op. Eigenlijk ook in het weekend. In principe begin ik mijn dag altijd met een flesje water en ik vind het lekker daar wat munt blaadjes aan toe te voegen, dus die zie je zwemmen. Achter mijn laptop drink ik mijn dopper leeg terwijl ik al een beetje begin met werken.

mijn eetdagboek smoothie bowlNa het douchen ga ik ontbijten. Vandaag ontbijt ik met een smoothie bowl. Het recept kun je hier vinden. Ik hou van dit soort ontbijtjes omdat ik dan meteen mijn vitamines voor een groot gedeelte heb binnen gekregen, maar ik heb er niet altijd zin in om het te maken. Ik varieer dan ook dagelijks en de ene dag ontbijt ik met een smoothie, de andere dag met een bak havermout of overnight oats, of ik eet een bakje kwark/schapenyoghurt/geitenyoghurt met fruit, noten en zaden, maar als ik clueless ben, ontbijt ik gewoon met twee rijstwafels met beleg.

mijn eetdagboek cranberrysapNa het ontbijt, en ik probeer meestal een half uurtje te wachten, drink ik een groot glas cranberrysap en slik ik meteen mijn supplementen. Ik ben een pill popper. Ik zeg het gewoon, want ik voel me er goed bij. Dagelijks slik ik een multi vitamine, vitamine D, visolie en selenium. De cranberrysap wisselt met granaatappelsap, frambozensap en bosbessensap.

mijn eetdagboek nespressoTerwijl ik werk drink ik nog twee kopjes Nespresso Lungo. Ik drink er eigenlijk nooit meer dan drie en dat is echt een uitzondering. Na de lunch drink ik sowieso geen koffie meer tenzij ik bij iemand anders ben of in een restaurant. ’s Avonds koffie drinken doe ik alleen als ik nog uitga of uit eten ben. Ik zoet mijn koffie met een klein beetje biologische kokospalmsuiker. Koffie ongezoet drinken, daar heb ik nooit aan kunnen wennen, dan drink ik liever geen koffie.

mijn eetdagboek boterham met kaasRond enen is het tijd voor de lunch. Ook met de lunch varieer ik, maar dat komt ook doordat ik thuis werk. De ene keer lunch ik met de kliekjes van het avondeten, de andere keer met een salade, maar het gros van de tijd eet ik brood of crackers. Vandaag is mijn donkerbruine grof volkoren boterham belegd met boeren graskaas met een klein beetje mayonaise. Deze boterham kreeg trouwens nog wel een hoedje, maar dat stond niet mooi op de foto. Je moet toch wat hè? 😉 Ik probeer trouwens wel altijd groen bij mijn lunch te eten. Dus of sla en rauwkost, of een avocado. De olijven waren een leftover van het weekend en moesten op.

Voor de oplettende lezer: Ik eet eigenlijk bijna geen melkproducten dus kaas is echt een uitzondering, maar ook de kaas moest op. Eten weggooien is zo zonde en ik vind het wel heel lekker! Ik eet trouwens  weinig melk producten omdat ik het idee heb dat ik daar niet goed tegenkan. Als kind had ik al een aversie tegen melk, dus dat drink ik sowieso niet, maar kaas, yoghurt en ijs gaan er bij mij prima in.

mijn eetdagboek waterIk drink echt de hele dag water. Je hoeft je geen zorgen te maken, dat ik uitdroog, ik drink minstens 2 liter per dag. Dit flesje gaat overal mee naar toe, zelfs naar afspraken waarvoor ik maar een half uurtje in de auto moet. Spa rood, daar ben ik ook dol op, dat kan ik ook de hele dag door drinken. In de winter drink ik trouwens ook veel thee, maar in de zomer heb ik daar geen zin in.

mijn eetdagboek fruitRond een uur of vier eet ik deze jongens; een verse vijg en een wilde perzik. Samen met mango, frambozen, bosbessen en kersen, mijn favoriete fruitsoorten en de verse vijg staat dan met stip op 1. Ik ben dol op zomerfruit. Winterfruit daar heb ik echt minder mee. In de zomer eet ik dus ook automatisch meer fruit.

mijn eetdagboek milkaIk eet dus echt niet alleen maar gezond. Tijdens het boodschappen doen, zag ik dat de Milka in de aanbieding was dus daarvan gingen twee repen mee naar huis. Rond een uur of half zes kan ik me niet beheersen en peuzel ik terwijl ik nog wat werk twee stukjes op (of waren het er vier?). Overigens hoor ik dus niet bij het soort dat een reep in een keer opeet. Ik kan zo’n reep ook weer wegleggen.

mijn eetdagboek glas roséIn principe drink ik doordeweeks geen alcohol tenzij ik uit eten ga, eters of een borrel heb, of ergens ga eten. Maar hé, de zon schijnt, het is buiten heerlijk, er is nog een fles rosé die open staat te zijn in de ijskast en die over is van het weekend en mijn werk is toch al af. Tijd voor een klein borreltje in de tuin dus rond een uur of zeven.

mijn eetdagboek quinoa salade met garnalenRond een uur of half acht ga ik koken; wij eten altijd vrij laat. Dat zullen al die Aziatische / Midden Oosterse roots wel zijn of zo. Vanavond staat er quinoa salade met garnalen op het menu, een van mijn favoriete zomerse gerechtjes. Dat rode stukje dat je ziet, is trouwens geen paprika maar een hete peper, ik (en de man ook) hou van spicy eten. Verder doen wij niet aan voorgerechten en nagerechten. Heel soms eet ik een (water)ijsje na het eten.

De rest van de avond drink ik wat spaatjes, eet ik een handjevol kersen en wat noten, maar omdat het toen al donker was, waren die niet zo fotogeniek meer.

Voordat ik ga slapen, drink ik ook nog een glas water en slik ik magnesium en zinc.

Nou en dit was dus mijn eetdagboek van een zomerse doordeweekse dinsdag. Is je nog wat opgevallen of wil je er iets over kwijt? Deel het gerust! Hoe ziet jouw eetdagboek er ongeveer uit? Herken je dingen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!
Liefs,
Karen

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

7 COMMENTS
  • Linda
    4 jaar ago

    Leuk om te lezen (en te zien) wat je op zo’n doordeweekse dinsdag eet! Omdat m’n broeken de laatste tijd wat strakker gingen zitten (wie kent het niet…) heb ik ook een paar dagen een eetdagboek bijgehouden, maar dan zie je pas dat je ongemerkt best nog wel wat snaai-dingetjes naar binnen gooit! En ik maar denken dat het aan te weinig sporten of de warmte of die tijd van de maand of… of… ligt!

  • Sophie
    4 jaar ago

    Ziet er goed uit Kaatje! Maak je je oude PT toch maar weer trots mee 😉

    Xxx

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      🙂 <3 XXX

  • Judith
    4 jaar ago

    Jij eet hoe ik zou willen eten! Maar nee, ik begin met 2 koffie met flink veel melk, ook al kan ik daar slecht tegen. Dan een groot glas water met vit. B, D, L-theanine, vezels van de dokter en concerta.
    Ergens in de middag bedenk ik dat ik nog moet eten en kook dan meestal een eitje ofzo. In de avond kook ik altijd met veel groente en/of pasta. Wij doen ook niet echt aan voor/na, maar de kleintjes zijn dol op Danone na. We eten wel al om 6 uur. Ik wil de meisjes om 7 uur in bed hebben. Komt ook vaak voor dat wij pas eten als zij al slapen. In het weekend proberen we samen iets anders te maken, wat niet altijd kindvriendelijk is, zij krijgen dan wat anders als ze geprobeerd hebben en niet lekker vinden. Ik kan overigens geen reep half opeten. Zijn er twee repen in huis, dan gaan ze er allebei aan. Daarom is het ook weinig in huis.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Dat heb ik dus gelukkig niet, dat repen opmeten. Maar ik heb het ook pas later geleerd hoor, zo te eten. Vroeger begon ik ook met koffie en sloeg ik het ontbijt vaak zelfs over.

  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Oh wow ja, half acht pas aan ’t eten beginnen vind ik inderdaad laat. Wij eten meestal rond half 7, 7 uur. En in het weekend vaak vroeger. Zelf hou ik geen eetdagboek bij, maar ik heb wel een vrij goed beeld van wat ik elke dag eet. En ’t meeste is best gezond en heel evenwichtig denk ik.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Dat is ook niet heel vroeg toch?

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.