TOP
Lifestyle

Dit is mijn ambitie. 5 vrouwen vertellen…

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als kind had ik een duidelijke ambitie: Ik wilde actrice worden. Daarna leek schrijfster me wel wat, maar een heel boek schrijven vond ik dan toch wel wat lastig. Tussendoor heb ik ooit nog kinderrechter willen worden en toen ik ‘echt’ werkte, leek media manager me heel wat. Uiteindelijk ben ik dat laatste ook echt geworden en in die hoedanigheid reisde ik zelfs de halve wereld af. Inmiddels is het mijn grote ambitie om moeder te worden, een succesvol lifestyle magazine te hebben en om gelukkig te zijn. Die laatste twee punten kan ik al afvinken. Ik vind het ontzettend leuk om te lezen over ambities van anderen en ik vandaag lees je op Dejlig dan ook: Dit is mijn ambitie. 5 vrouwen vertellen… 5 vrouwen, 5 verhalen, 5 totaal verschillende ambities en 5 verschillende manieren om die ambitie te gaan realiseren…

Dit is mijn ambitie. 5 vrouwen vertellen…

dit is mijn ambitie audrey soekhradj

Audrey Soekhradj (49) woont in Suriname en heeft een zoon van 22 jaar. Ze is loopbaanadviseur en schreef 5 boeken. Meer informatie over en van Audrey kun je vinden op haar websites www.inspirerendevrouwen.nl en www.schrijfreis.nl.

‘Na 26 jaar goede jaren, gunden mijn ex en ik elkaar nog één keer een mooie tweede liefde en zijn we gescheiden. Ik besloot toen dat ik mensen echt wil raken en vijf jaar geleden ben ik dat als ondernemer gaan doen. Dus als je mij vraagt wat ik doe dan zeg ik: ‘Ik empower vrouwen’ vanuit mijn vak als loopbaanadviseur. Terwijl ik dit vertel krijg ik een bericht binnen van een Facebook vriend: ‘Vandaag is de eerste dag van de rest van mijn leven! ThankX.’ Dit zegt mij dat ik mensen echt raak met mijn talent. Mijn talent heeft ook geleid tot het schrijven van de interactieve serie ‘inspirerende vrouwen’ waarin ik vrouwen interview. Wat zijn we door krachtige vrouwen omringd. En omdat zoveel mensen willen leren schrijven, ben ik net gestart om schrijfreizen te organiseren. Want na 5 titels die wereldwijd verkocht worden, weet ik wel iets van boeken af.

Ondanks mijn enorme podiumvrees gebruik ik mijn radiocolumn en spreekbeurten om vrouwen een hart onder de riem te steken. Mensen denken vaak dat ik geen angst ken. Maar mijn eerste spreekbeurt in Zuid-Afrika, in het Engels voor 1500 mensen. Dát was echt een uitdaging!

Waar ik echt heel blij van wordt is dat ik een deel van het jaar samen mag werken met vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mijn grote droom is om mijn eigen eiland te hebben waar mensen in alle rust kunnen schrijven. Maar daar hangt mijn levensgeluk niet vanaf. Want, elke dag gooi ik mijn visnet uit en haal ik het beste uit het leven.’

Audrey’s boeken zijn te koop via de reguliere boekhandel, of via Bol.com.

dit is mijn ambitie danielle hol

Daniëlle Hol (37) is moeder van 4 kinderen en gelukkig getrouwd met Dion. Ze is woonachtig in Amersfoort. Ze is werkzaam in de thuiszorg en wil graag verpleegkundige worden.

‘Nadat ik 17 jaar in de kinderopvang heb gewerkt, kwam ik in de WW terecht. Ik ben absoluut geen stilzitter en heb alles op alles gezet om weer aan het werk te komen en ben een theehuis gestart. Helaas is dat niet gelopen zoals ik had gehoopt. Ik moest weer een baan zoeken en weigerde om nogmaals in de WW terecht te komen. Ik heb min of meer gesmeekt of ik in de thuiszorg als verzorger aan de slag mocht gaan. Na een goed gesprek mocht ik me gaan bewijzen in de wijk. Ik heb alles gegeven wat ik in me had en zowel mijn leidinggevende als ik waren blij met de keus die we hebben gemaakt. Ik had dit jaren eerder moeten doen. Wat heb ik toch een leuke baan! Helaas verandert er veel in de zorg. Bovendien hou ik van uitdagingen. In september mag ik starten met de Opleiding tot MBO verpleegkundige en als ik dat goed heb afgerond wil ik graag doorstromen om mijn einddoel te bereiken.

Mijn Ambitie is om uit eindelijk als verpleegkundige op HBO niveau te gaan werken. Ik ben tot het besef gekomen toen ik in de thuiszorg begonnen ben. Naast mijn werk zelf is het niet haalbaar om een opleiding te volgen en nu zijn er kansen vanuit het werkveld die ik met beide heb aangepakt. Het werken met ouderen geeft zoveel voldoening. Ik ga met plezier naar mijn werk. Elke dag is anders en het is nooit saai. Ondanks dat de werkdruk hoog is, haal ik energie uit mijn werk.

Wat er voor mijn ambitie nodig is, is een hart voor de zorg, een positieve instelling en vooral heel veel doorzettingsvermogen. Ik ben er van overtuigd dat ik dat allemaal in huis heb.

Het bereiken van mijn ambitie is erg belangrijk voor mijn levensgeluk. Ik hou van uitdagingen en ben leergierig. De uitdagingen heb ik nodig om goed te blijven functioneren en om energie uit mijn werk te blijven halen. Mijn werk maakt me gelukkig en dat is het allerbelangrijkste.’

dit is mijn ambitie cynthia de knegt-zwetsloot

Cynthia de Knegt-Zwetsloot (41) is getrouwd en heeft 3 zonen van 16, 14 en 5 jaar oud. Ze woont in Hoek van Holland. Ze doet een opleiding voor kynologisch gedragstherapeut. Meer informatie vind je op haar website www.pureaandacht.nl.

‘April 2015 ben ik gestopt met mijn werk (activiteitenbegeleider van ernstig verstandelijk gehandicapte mensen). Mijn werkgever en ik zijn met wederzijds goedkeuren uit elkaar gegaan en ik heb een mooie regeling gekregen in de vorm van een opleiding tot kynologisch (honden) gedragstherapie bij de Martin Gaus Academy.

In augustus dit jaar wil ik een eigen bedrijf opstarten, als kynologisch gedragstherapeut. Naast de opleiding (HBO niveau, in 2 tot 5 jaar te voltooien) ben ik bezig met een studie Mindfulness Based Cognitive Therapy. Deze opleiding wil ik integreren in de omgang met honden, mindful met je hond bezig zijn. Als ik mijn opleidingen afgerond heb en mijn bedrijf heb opgestart en hier een full time job aan heb, wil ik graag een opleiding volgen ‘coachen met behulp van honden’. Ik wil dan mensen coachen via hun eigen hond.

Mijn doel is uiteindelijk om een goed lopend bedrijf te realiseren. Bovendien zou ik uiteindelijk graag in een boerderij willen wonen en daar een kampeer boerderij van maken. Dit is wel op lange termijn hoor, eerst het een, dan het ander 😉

Als kind wilde ik heel graag naar Deurne, de enige echte paardenopleiding destijds. Op aandringen van mijn ouders heb ik toen de opleiding MDGO SPW gedaan. Ik heb tot mijn 40e in de zorg gewerkt. Dolgelukkig ben ik dat ik van mijn werkgever de mogelijkheid kreeg om deze opleiding te gaan volgen. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

Helaas is momenteel de spaarpot op en heb ik geen geld om mijn bedrijf op te starten. De kosten voor de studie zijn hoog en ik moet ook nog elke keer naar Lelystad heen en weer rijden en daar soms overnachten. Ik zal alles zelf moeten opzetten zonder financiën. Maar niet getreurd, vandaar uit kan het alleen maar beter worden.

Mijn ambitie is belangrijk voor mijn geluk. Tot mijn 40e heb ik mijn leven slapend door gebracht. Na een flinke crisis ben ik wakker geworden. Ik geniet van de dingen zoals ze zijn, ik leef in overvloed ook al voelt het niet altijd zo. 40 jaar lang heb ik gedaan wat een ander van mij verlangde, mijn vader, mijn moeder, mijn man, mijn kinderen, mijn omgeving. Nu is het tijd om rond te kijken en mezelf op de eerste plek te zetten, ik leef naar wat ik verlang.’

dit is mijn ambitie miriam smit-vuijk

Miriam Smit-Vuijk (40) is getrouwd en moeder van 3 kinderen (5, 3, 0jr). Ze werkt sinds dit jaar als zelfstandig communicatieadviseur voor haar bedrijf C-Sweet Communications en is eigenaar van Diamant Uitgeverij. Bovendien heeft ze de website www.naarhetziekenhuis.nl  en deze hangt samen met een van haar ambities, ouders van jonge kinderen steunen wanneer papa/mama naar het ziekenhuis moet.

‘Ik had meerdere ambities, waarvan het starten van een eigen bedrijf er een was. Sinds begin dit jaar werk ik als zelfstandig communicatieadviseur. Daarnaast ben ik een uitgeverij gestart om in eigen beheer een zelfgeschreven kinderboek uit te geven (mijn tweede ambitie). Het is een speciaal boek geworden, het is namelijk voor peuters en kleuters wiens papa/mama naar het ziekenhuis moet  (‘Papa gaat naar het ziekenhuis‘ en ‘Mama gaat naar het ziekenhuis’). Daarmee begint de verwezenlijking van mijn derde ambitie: een steuntje in de rug bieden aan ouders van jonge kinderen wanneer papa/mama naar het ziekenhuis moet.

Drie jaar geleden moest mijn man een week naar het ziekenhuis. Hoe leg je aan kleine kinderen uit wat een ziekenhuis is en waarom papa daar naar toe moet zonder dat het te ingewikkeld wordt? Er bleken alleen maar boekjes over kinderen die zelf ziek zijn te zijn, niet over dit onderwerp. Niet te vergelijken dus. En dat terwijl elk jaar bijna een half miljoen mensen tussen de 20-45jr naar het ziekenhuis moeten! Ik had er zelf veel baat bij gehad, want op zo’n moment ben je veel meer bezig met ‘de patient’, zijn gezondheid en de praktische zaken er omheen. Maar het heeft wel degelijk een enorme impact op de kinderen: waar is de persoon die elke avond een verhaaltje voorleest, je traantjes droogt en je lekker instopt? Daarom besloot ik naderhand zelf een boekje te schrijven/uit te geven en me in te zetten om mensen (ouders en zorgverleners) bewust te maken van deze ‘vergeten groep’.

Ik heb voorleessessies in ziekenhuizen gehouden, ben een samenwerking aangegaan met Stichting Lezen & Schrijven, heb de lancering van mijn boek met het AMC in Amsterdam gehouden, geef interviews aan media en ben nu bezig met het voorbereiden van een workshop voor gastouders in opdracht van Humanitas. Gastouders passen op jonge kinderen wiens ouder in het ziekenhuis ligt. Zij moeten zich ook realiseren wat dit betekent voor die kleintjes. Op mijn site www.naarhetziekenhuis.nl staan allemaal tips van deskundigen uit de zorg en er is ruimte voor ouders om ervaringen met elkaar te delen.

Het realiseren van mijn ambitie is belangrijk voor het levensgeluk van andere gezinnen met jonge kinderen. Als mijn boekje een steuntje in de rug kan betekenen in een stressvolle periode voor het hele gezin, zijn zij geholpen en ben ik ook een gelukkig mens ;-).’

Miriam’s boeken zijn te koop bij de reguliere boekhandel of via Bol.com

dit is mijn ambitie: stephanie aukes

Stephanie Aukes (36) woont in Amsterdam en is single. Ze is free publicity coach voor zelfstandige professionals. Op haar site www.supastar-pr.com vind je meer informatie.

‘Mijn ambitie is om 100.000 ambitieuze zelfstandige professionals te ‘leren denken als een journalist’ en de brug tussen journalisten en deze ondernemers te verkleinen. Veel zelfstandigen zoals een gezondheidheidsdeskundige, een financieel expert en een imago consultant hebben waardevolle kennis (en een mening) die interessant is voor de media. Echter weten zij vaak niet hoe zij de media het beste kunnen benaderen, laat staan waarmee. Met mijn journalistieke ervaring en PR-achtergrond werk ik al ruim 10 jaar samen met de media om nieuwswaardige verhalen van ondernemers in de picture te krijgen. De media help ik aan een goed verhaal dat écht waarde toevoegt voor hun lezers, kijkers of luisteraars. Zelfstandig professionals bouwen door de media-aandacht aan autoriteit wat hun business, zo zie ik bij mijn klanten, een enorme boost kan geven.

Ik ben ooit begonnen om als vrijwilliger free publicity te genereren voor goede doelen en stichtingen waar ik me betrokken bij voelde. Dat ging me heel goed af en ik was enorm onder de indruk van de kracht van de media en impact van free publicity. Vanaf dat moment wist ik dat ik daar mijn business van wilde maken en wel vanuit de filosofie dat ik heel veel ondernemers kan helpen een miljoenenpubliek te bereiken én de media kan helpen aan goede verhalen.

Binnenkort lanceer ik mijn online free publicity programma ‘Kraak de Mediacode’ waarin ik zelfstandige professionals leer hoe zij een leven lang gratis media exposure kunnen krijgen voor hun business en expertise. Daarnaast bereik ik ondernemers via mijn trainingen en coaching, mijn gratis PR Tips & Tricks nieuwsbrief en video “Hoe verleid je een journalist?”, via webinars, social media en als spreker.

Het bereiken van mijn ambitie is absoluut belangrijk voor mijn levensgeluk! Ondernemers helpen, mijn steentje bijdragen met mijn talent, dat maakt mij gelukkig. Hoe meer zelfstandige professionals ik kan bereiken, hoe gelukkiger ik ben!’

Audrey, Cynthia, Daniëlle, Miriam en Stephanie, bedankt dat jullie je ambitie met ons hebben willen delen. Ik heb ontzettend genoten van jullie bijdrages en ik vond jullie ambities stuk voor stuk heel inspirerend om te lezen. Dat jullie al je dromen waar mogen maken!

Heb je een vraag en/of opmerking voor een van deze leuke vrouwen? Heb jij zelf een ambitie die je wilt delen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel bevat affiliate links.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.