TOP
mijn 10 guilty pleasures
Editorial Lifestyle Personal

Mijn 10 guilty pleasures

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een guilty pleasure is iets dat we leuk vinden of waar we van genieten, maar waar we ons eigenlijk een beetje voor schamen. Nou vind ik schamen eigenlijk niet zo’n beste emotie, maar toch heb ook ik dingen waarvan ik stiekem denk ‘laat ik dat maar niet op mijn CV zetten’. Dingen die best een beetje gek zijn, maar ook wel weer grappig. En omdat ik de beroerdste niet ben en een paar artikelen terug ook al heb aangegeven dat ik dol op zelfspot ben, deel ik vandaag dus gewoon even mijn 10 guilty pleasures. Kijk, lees en lach maar mee…

1. The Sims

Ik ben dol op spelletjes; kolonisten van Catan, Monopolie, Backgammon, Boerenbridge, Pokeren, je maakt me enorm blij met een gezelschapsspelletjes marathon. Maar ik houd ook van games op de laptop. The Sims zijn mijn favoriet en ik was dan ook heel blij dat the Sims 4 er eindelijk ook voor op de Mac was. Ik kan me daar echt uren in verliezen en de meest gekke personages creëren. I love it!
Maar ik hou ook van strategiespellen zoals Civilization waarmee je een complete beschaving opbouwt, oorlogen voert, belastingen int, zorgt dat je technologische vooruitgang boekt en ga zo maar door. Als ik daar aan begin, kan ik bijna niet meer stoppen…

2. Gossip Girl

Net zoals tig andere mensen heb ik een serieuze serieverslaving. Ik kijk eigenlijk bijna geen een echt tv programma meer op Boer Zoekt Vrouw en Expeditie Robinson na. Game of Thrones, the Soprano’s, Six Feet Under, Modern Family, Downtown Abbey, Girls, allemaal series waarvan ik elke episode gezien heb en series waar ik me niet voor hoef te schamen. Dat heb ik wel een beetje met Gossip Girl. Van die serie heb ik ook elke aflevering gezien en ik heb er ook echt van genoten. Het is eigenlijk een soort pubershow en ik was al halverwege de dertig toen ik deze serie keek. Gelukkig heb ik op Twitter een steungroepje gevonden met 4 andere vrouwen en 1 man die ook allemaal fan van de serie zijn en waarmee ik oeverloos over de belevenissen van Chuck en Blair kon praten.

3. TLC

Om nog even door te gaan op de series; ik ben een sucker voor veel shows op TLC. Reality trash, ik ben er dol op. En in de aanloop naar mijn huwelijk heb ik bijvoorbeeld elke aflevering van Say Yes to the Dress en My Big Fat Gypsy Wedding gekeken. Voor die laatste show heb ik nog steeds een fascinatie.

4. Kinderen voor Kinderen

Toen ik 5 jaar oud was, werd de eerste aflevering van Kinderen voor Kinderen uitgezonden. Ik kan me niet veel meer herinneren van toen ik 5 was, maar van die show weet ik nog veel. Ik weet wat de kinderen aan hadden en hoe het openingsnummer eruit zag qua choreografie. Een Kinderen voor Kinderen verslaving was geboren en ik denk weet dat ik tot Kinderen voor Kinderen 10 nog veel nummers kan mee zingen en ik vind het ook echt leuke liedjes.

kinderen voor kinderen 1

5. IJs

Eigenlijk ben ik meer van de hartige hap dan de zoete koek. Taart en gebak vind ik eigenlijk helemaal niet zo de moeite waard en in een restaurant kies ik 9 van de 10 keer voor het kaasplankje als dessert. Er is echter een uitzondering en dat is ijs. Ik ben verzot op ijs; Italiaans ijs, een beker Ben & Jerry’s, Perzisch rozenijs, een McFlurry, softijsje of een perenijsje, je kunt me er bij wijzen van spreken ’s nachts voor wakker maken.

6. Gympen

Ik vind pumps prachtig. Een mooie (enkel)laars met een hoge hak? Wonderschoon. En met mijn 1 meter 58 zijn (hoge) hakken dus ook best handig. Ik weet het. Je hoeft het me niet te vertellen, ik trek heus wel mijn hakken aan als ik met een lange vriendin op stap ga, maar het liefst loop ik op gympen. Want hoewel die oh zo veel minder charmant zijn, ze zitten oh zo veel lekkerder.

7. Drankjes en bitterballen

Zondag is mijn favoriete dag van de week. Ik hou van de loomheid van de zondag. Niets hoeft, alles mag. Ik hou niet van te vol geplande zondagen, ik wil niet te veel afspraken. Ik wil eigenlijk gewoon een beetje kijken waar het schip strandt. Het liefst ga ik lekker met man, hond, familie en/of vrienden de natuur in om een beetje te wandelen of te fietsen, of we gaan naar het museum of de bios. Hoe dan ook, ik vind het heerlijk om de dag af te sluiten in een bruine kroeg of op een terras met een drankje en bitterballen (of kaasstengels, die mogen ook). Bitterballen horen voor mij bij de perfecte zondag.

8. Beauty blogs

Ik had het wel eens verteld, eigenlijk ben ik een beauty geek. Ik weet alles van de nieuwste producten en ik ren dan ook naar de winkel als er weer een nieuwe foundation op de markt is die echt belooft mijn lelijke couperose adertjes op een zo natuurlijk mogelijk wijze te maskeren. Ik geloof het direct en ik moet het zelf proberen. Ik lees in tijdschriften vaak eerst de beauty rubriek en ik lees dan ook heel veel beauty blogs. Mijn favoriete Nederlandse zijn die van Pinky Polish, FurrowMiss Lipgloss en Beautylab (al is die laatste wel echt steeds minder een beauty blog en meer een lifestyle blog).

9. Nagellak Collectie

Ik ben Karen en ik ben een Polish Aholic. Ik heb een nagellak collectie waar ik eigenlijk een nagellak museum voor zou moeten openen. Als ik Passion hoor, dan denk ik aan een kleur van OPI. Granite doet me denken aan een oude Limited Edition van Chanel en ga zo maar door. Vroeger bewaarde ik mijn collectie in de ijskast (tip van mijn grootmoeder), maar toen we verhuisden en een kleinere ijskast kregen, leek me dat niet meer zo’n goed idee. Inmiddels heb ik mezelf echt een nagellak koop verbod opgelegd en mag ik nog maar één lakje per seizoen kopen. Gelukkig heb ik dan wel weer de luxe dat ik er ook nog genoeg krijg…

10. Spirituele luisterboeken

Als ik een beetje gestresst ben, vind ik het heerlijk om naar spirituele boeken te luisteren voor het slapen gaan. Eckart Tolle, Thich Nhat Hanh en vele anderen kunnen mij heel makkelijk in slaap praten en ondertussen probeer ik er ook nog wat van op te steken. Vaak moet ik weer heel ver terugspoelen om te bedenken waar ik nu toch weer gebleven ben omdat ik dus ECHT in slaap ben gevallen. Spirituele luisterboeken hebben hetzelfde effect op mij als valeriaan.

Wat is jouw guilty pleasure?

Credits Bitterballen foto: Franklin Heijnen via Flickr (ik heb zelf de tekst toegevoegd). 

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.