TOP
Food

Marokkaanse Kippenpoten

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wist je dat de kant en klare kruidenmengsels die je in de supermarkt kunt kopen, vaak relatief veel te duur zijn en ook nog eens te veel zout en onnodige toevoegingen bevatten? Je kunt de meeste kruidenmixen eigenlijk gewoon zelf maken; dat is gezonder, goedkoper en vaak nog lekkerder ook! En zo geschiedde; ik maakte Marokkaanse Kippenpoten en ik laat je vandaag zien hoe ik dat deed. Lees en kijk maar mee…

Boodschappenlijstje voor 6 kippenpoten:

√ 6 kippenpoten (oh ja joh?)
√ olijfolie (het liefst een spray)
√ 1 theelepel gemberpoeder
√ 1 theelepel korianderpoeder
√ ½ theelepel zwarte peper
√ 1 theelepel knoflookpoeder
√ ½ theelepel paprikapoeder
√ ½ theelepel zout

Marokkaanse Kippenpoten How To

Hoe je het maakt in ongeveer 50 minuten:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Voeg alle kruiden bij elkaar en mix ze goed.
3. Spray of wrijf de kip in met de olijfolie en haal de kippenpoten door het kruidenmengsel.
4. Leg de kippenpoten in een ovenschaal.
5. Zet de ovenschaal in de inmiddels voorverwarmde oven en laat de poten in ongeveer 45 minuten garen. Keer ze af en toe een paar keer om.
6. Haal de kippenpoten uit de oven en laat ze nog een paar minuten nagaren.

Serveertips

Geroerbakte rode ui, courgette, aubergine met dezelfde kruiden (eventueel verse knoflook) en couscous. Het zijn tenslotte Marokkaanse kippenpoten!

En klaar ben je! Als het goed is, is de kip lekker mals en smaakt ‘ie heerlijk. Hier kan geen prefab kruidenmixje tegenop!

Bon appetit!

handtekening Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.