TOP
mariska schrijer
Editorial

Even kennismaken.. Ontmoet Mariska Schrijer, Food Blogger van Dejlig

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vorige week kon je hier kennismaken met Cindy, deze week is Maris aan de beurt. Sinds vorige week is Mariska het team Dejlig komen versterken, dus is het wel leuk om iets meer over haar te weten te komen. Vandaag lees je in Even kennismaken.. Ontmoet Mariska Schrijer, Food Blogger van Dejlig wie Maris precies is, waar ze zelf blogt, waarom is ze gaan bloggen, hoe ziet ze de toekomst van bloggen en nog veel meer van dat alles! Benieuwd naar de rest van de redactie van Dejlig? Vast wel! Stay tuned dan…

Wie ben je? Wat is je gezinssituatie? Waar woon je? Waar blog je zelf?

Hi, ik ben Mariska, maar mijn vrienden noemen met meestal Maris. Ik ben in Amsterdam geboren en opgegroeid en voel me hier echt thuis. Ik woon in een appartement met veel licht en grote ramen en natuurlijk een fijne keuken.

Een aantal jaar geleden ben ik, op Curaçao, getrouwd met Arthur. De meeste mensen die er achter komen dat wij getrouwd zijn, zijn hier (positief) verbaasd over. Ze hadden het, in ieder geval van mij, nooit verwacht.

Zelf blog ik op Flying Foodie, een combinatie van een Food en Travel Blog.

Wat doe je voor werk? Wat is je achtergrond?

Ik denk dat ik mijn werk het makkelijkste kan omschrijven als ICT consultant. Ik ben afgestudeerd in de informatica en mag mezelf dus ingenieur noemen, haha. Ik werk nu alweer 9 jaar in de ICT wereld. Het is een harde mannen wereld, maar ik voel me er over het algemeen heel erg op mijn plek.

Waarom ben je ooit gaan bloggen en wanneer ben je begonnen?

Ooit ben ik begonnen met bloggen als manier om mijn recepten te kunnen opslaan en terug te kunnen vinden. Flying Foodie is het derde blog dat ik ben begonnen. Van een kookblog ben ik gegaan naar een lifestyle blog en uit eindelijk geëindigd met een kook en reisblog. Ik moest het even opzoeken, maar in 2013 zette in mijn eerste blogpost online.

Wat vind je het leukst aan bloggen? En wat het minst leuk?

Het leukste aan bloggen vind ik hoe toegankelijk het is. Niet alleen om te doen, maar om te bezoeken. Ik heb zelf zoveel geleerd van alle soorten blogs. Van tips over hoe je de mooiste foto’s kan maken tot hoe je het beste lipstick op kan brengen. Dat hadden we 10 jaar geleden nooit kunnen bedenken.

Het minst leuke aan bloggen vind ik de reacties die sommige bloggers krijgen van anderen. Soms lijkt het wel of blogs het zuurste uit mensen naar boven haalt en ze vergeten dat achter dat scherm een echt persoon zit, die in veel gevallen, heel erg hard gewerkt heeft om de blogpost online te zetten.

Hoe zie jij de toekomst van blogs?

Zelf denk ik dat blogs steeds belangrijker worden en langzaam de vaste media zullen gaan vervangen. Je ziet nu dat bestaande media zich steeds meer op blogs gaat richten of zelf een blog beginnen en ik denk dat die trend zich nog wel flink zal doorzetten.

Welke blogs lees je zelf graag?

Van alles wat! De eerste die nu bij mij opkomen zijn: Simone’s Kitchen voor de mooiste food foto’s, Fernweh Forevermore van Angelica voor de allermooiste reisfoto’s (die dame heeft meer talent dan ze zelf beseft) en natuurlijk ook Dejlig 😉

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik heb heel veel zin om foodblogs voor Dejlig te maken. Mochten jullie al nieuwsgierig zijn, neem dan gerust een kijkje op Flying Foodie voor een voorproefje van de soort en stijl recepten die jullie binnenkort hier ook kunnen verwachten.

En ik heb zin in jouw leuke recepten op Dejlig Maris! Leuk om nog iets meer over je te weten te komen. Ook leuk om door jou een nieuwe blog te ontdekken (Fernweh Forevermore). Wow… mooi zeg! 

Ben je benieuwd naar het eerste recept dat Maris voor Dejig schreef? Dan kun je er dat hier lezen:

Herfst Risotto (om helemaal in herfstsferen te komen)

Heb je nog een vraag voor Mariska? Stel ‘m gerust.

Fijn weekend!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

5 COMMENTS
  • Leuk om even kennis te maken! Ik ben benieuwd wat voor lekkers je nog meer gaat schrijven! Ik had je eigen blog eigenlijk nog helemaal niet bekeken, dus dat ga ik ook maar eens even doen 🙂

  • YuStSoMe
    3 jaar ago

    Welkom Maris! Leuk om nieuwe dames te leren kennen en ben benieuwd!
    Heb jij een alternatief voor het ingrediënt banaan, ik ben allergisch voor fruit en heel veel gezonde recepten bevatten fruit. Bedankt alvast!

    • Mariska Schrijer
      3 jaar ago

      Dankje :)!
      Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden, het ligt er namelijk heel erg aan in welk recept banaan gebruikt worden. In het ene recept kan avocado een goede gezonde vervanger zijn, in de andere weer appelmoes.

  • Anne-Marie
    3 jaar ago

    Ik was al fan van Maris, super leuk om haar recepten nu ook hier te lezen. Aanwinstje!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.