TOP
The best of oktober 2015 Manon Hanssen-Meyering
Lifestyle

Spot On: Manon Hanssen-Meyering

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

In de Spot On rubriek staat er op Dejlig iemand in de spotlight die een aantal (voor iedereen) dezelfde vragen voor haar of zijn kiezen krijgt. Vandaag, in al weer de dertiende editie van deze rubriek is de Spot On: Manon Hanssen-Meyering. Manon heb ik leren kennen, doordat een vriendin mij wees op haar prachtige columns voor Jan Magazine over haar belevenissen als moeder en het leven in Afrika. Manon en Michel werden ouders van een lief schattig Keniaans jongetje genaamd Micah en verhuisden van Amsterdam naar Kenia om het adoptie proces te voltooien. Behalve moeder heeft Manon ook een praktijk voor bewustwording en innerlijke groei en richtte zij samen met haar man een foundation op om mensen die zij in Kenia ontmoet hebben, te ondersteunen. Voordat ze naar Kenia verhuisde, werkte Manon o.a. als chef Beauty, Mind & Health bij Grazia en schreef zij voor diverse tijdschriften columns. Persoonlijk vind ik Manon een ontzettend mooie en inspirerende vrouw en ik was dan ook heel blij en vereerd dat ze de vragen voor deze Spot On wilde beantwoorden. Ben jij benieuwd geworden naar de antwoorden van Manon? Kijk en lees je mee?

1) Wie ben je? Waar woon je? Wat is je woonsituatie?

‘Hi, leuk om je hier te treffen! Mijn naam is Manon Hanssen-Meyering (39). Ik woon samen met mijn man, Michel (42), onze zoon, Micah (2) en hond Vos op een rustige gracht aan de rand van de Amsterdamse Jordaan.’

2) Wat is je beroep? Waarom doe je dit werk? Hoe ben je erin terecht gekomen?

‘Mijn dagen zijn tegenwoordig goedgevuld met het moederschap. Daarbij heb ik sinds enkele jaren een praktijk voor bewustwording en innerlijke groei waar ik healing en mindfulness sessies geef. Ook geef ik workshops en lezingen op dit gebied.

Ik ben geboren met een sterk ontwikkelde intuïtie en hooggevoeligheid waar ik gaandeweg een balans in heb gevonden. In mijn begin dertiger jaren ging ik in opleiding bij een spiritueel leraar en ontstond er meer ruimte in mezelf om anderen op weg te helpen en te begeleiden bij persoonlijke levensvragen en leren leven vanuit innerlijke rust. Het is mijn missie om de wereld wat lichter te maken en ik hoop dat ik onderweg iets in iemand aanraak waardoor er een opening ontstaat voor positieve veranderingen.

Tevens ben ik medeoprichter van The Life Traveller foundation.
Sinds medio augustus wonen we weer in Nederland na een jaar in Kenia te hebben gewoond vanwege het voltooien van de adoptieprocedure van onze zoon. In die periode hebben mijn man en ik verscheidene hulpprojectjes opgezet, waar een stichting uit is geboren, die als doel heeft mensen op weg te helpen en te ondersteunen met kleine doch levensveranderende hulp. Die hulp bieden we nog steeds in Kenia, maar ook in Nederland, en eigenlijk overal waar ons pad ons brengt.

Binnenkort komt er ook een online fair shop bij met fantastisch leuk Keniaans handwerk. Een initiatief dat is ontstaan vanuit mijn intentie om mijn lokale vrienden, waaronder een dierbare vriendin en een groep Masai vrouwen, te helpen aan een zelfstandig, stabiel inkomen en dat mij persoonlijk ook veel moois brengt.

Voor mijn vertrek naar Kenia werkte ik zo’n dertien jaar in de bladenwereld. Mijn laatste vaste job was chef beauty, mind & health bij Grazia. Vanuit Kenia schreef ik een (twee)wekelijkse column voor de site van JAN Magazine en werkte ik als freelance tekstschrijver met de focus op human interest, mindfulness en health, wat ik nu nog steeds doe. ‘

3) Wat was een belangrijke levensles voor je?

‘Ik heb er al best wat mogen ervaren – blijkbaar was dat nodig :).
Vanaf heel jonge leeftijd heb ik te maken gehad met beproevingen, die me soms heel diep deden gaan, wat als overleven kon voelen, maar waardoor uiteindelijk meer diepgang in mezelf ontstond.

Een belangrijke levensles die daar herhaaldelijk uit voorkwam, is dat ik het antwoord ben op alles in mijn leven. En dat de route van de minste weerstand de enige weg is die innerlijke rust brengt. Een voor het verstand onmogelijke weg wordt heel begaanbaar sinds ik me op dit pad begeef. Het leerde me om nog meer een individu durven zijn en me niet te veel te laten leiden door anderen, hoewel inspiratie natuurlijk in vele vormen komt.

Ook het leven in Kenia heeft me veel gebracht. Ik kon eens op afstand kijken naar het westerse leven vanuit een totaal ander werelddeel. En daarbij: leven in een ontwikkelingsland is een van de beste ‘schools of life‘.

Bovendien biedt het moederschap volop levenslessen. Nu ik moeder ben lijkt het soms alsof alles waar ik voor sta nog eens onder de loep wordt genomen en wordt herleefd. Aspecten van het leven of beslissingen van anderen die ik voor mezelf makkelijker accepteer, leer ik ook met betrekking tot mijn kind te accepteren; wat niet altijd even makkelijk is.

Als kersverse moeder kwam ik in Kenia bovendien al vrij snel voor uitdagingen te staan toen de Keniaanse overheid het algehele adoptiebeleid ging herzien en de procedure staakte, terwijl we in het proces zaten. Onnodig te zeggen dat dit behoorlijk heftig was, deels omdat mijn emoties mijn intuïtie vertroebelden. Maar het leerde me gaandeweg als moeder dieper te durven vertrouwen op de weg van mijn kind.

Daarnaast leer ik dagelijks van mijn zoon, die vele malen wijzer is dan ik. Hij is mijn grootste leraar.’

4) Wat is je levensmotto?

All you need is now’ en ‘wherever you go there you are’ vind ik heel treffend. Veel mensen leven een gejaagd bestaan, omdat ze de rust niet in het nu en zichzelf kunnen vinden, maar een aanhoudende drang voelen om iets buiten zichzelf na te jagen waarvan ze geloven dat het zaligmakend zal zijn. Ze denken dat hun geluk in de toekomst wacht of dat het verleden hun recht op geluk al heeft ontnomen door het iedere dag te herbeleven. Het huidige moment is echter het enige moment dat die illusies kan doorbreken door je er aan over te geven.

Mijn basismotto en filosofie, die ik ook tijdens sessies vaak benoem en uitdiep, is: accepteer het onacceptabele. Als je dat kunt dan ben je vrij. Dan ga je dieper dan je ego en gedachten en kom je op die plek in jezelf waar het stil is en alles goed is, zonder dat te hoeven labelen als geluk. Ik ken die plek, ik vertoef er geregeld, maar mijn ego neemt ook nog wel eens een loopje met me, al kan ik dat nu beter herkennen. Ik leer mijn zoon ook naar die vrijheid te leven.’

5) Wat is je meest dierbare/mooie/bijzondere foto?

dierbare foto Manon Hanssen-Meyering

‘Ik houd van avontuur en reizen is een heel waardevol onderdeel van mijn leven. In de loop der jaren heb ik veel foto’s verzameld, die om verschillende redenen iets in me raken en een verhaal vertellen. In Kenia heb ik een groot fotobestand opgebouwd, waar ik heel dankbaar voor ben en waar Micah later ook nog veel plezier aan kan beleven. Ik heb geen echte favoriet; ik ben verliefd op mijn gezin en vind de foto’s van mijn mannen samen zelf het mooist om naar te kijken, opgevolgd door natuurbeelden. Maar een paar foto’s belichten dierbare herinneringen die prominent meereizen in mijn hart. Zoals dit kiekje, dat werd gemaakt in een natuurgebied aan de voet van de Kilimanjaro. We waren er voor een hulpproject in samenwerking met onze Masai vrienden en brachten onze dagen grotendeels door bij hun lemen hutjes in the middle of nowhere en in de wildernis.

Er zijn geen wegen, er is alleen bruinrode Afrikaanse aarde, adembenemende natuur en wildlife. Het is een plek waar ik een sterke connectie mee voel, waar je je echt moet laten leiden door je innerlijk kompas om ergens te komen.

Ik voelde me daar, op dat moment, nog meer verbonden met alles om me heen en in mij. Ik ben een dromer en een beetje een ‘free spirited hippie’, zoals vrienden me vaak noemen, en vind het verrijkend om op de aarde in de natuur te zitten als piepklein onderdeel van iets wat te groots is om te benoemen.

Die dag hadden we heel veel lol beleefd en prachtige wilde dieren als giraffes, zebra’s, olifanten en wildebeasts ontmoet. Op het moment dat Michel de foto maakte zat ik een momentje à la moi zen te zijn toen Micah naar me toe kwam om me een kusje te geven. Stilte, liefde, dankbaarheid en vrijheid, oftewel rijkdom, omarmd in een foto.’

Dank je wel, lieve Karen, voor dit plekje op jouw mooie site. Liefs en licht, Manon

Lieve Manon, jij bedankt voor je prachtige, wijze en inspirerende antwoorden. Ik vond het echt een feestje ze te lezen en ik heb je mooie levenslessen opgeslagen in mijn hoofd en hart. De foto die je met ons hebt willen delen, vind ik zo mooi dat ik hem bijna zou willen uitvergroten om op te hangen. Wat een pracht, gevangen in een plaatje. Liefde, natuur en voor mij iets waar ik natuurlijk ontzettend naar toeleef; de liefde van zo’n klein mooi wezentje. Nogmaals bedankt voor je bijdrage. Ik blijf je volgen! 

Ben je benieuwd geworden naar de Manon’s praktijk, website en foundation? → www.thelifetraveller.com/nl
Je kunt Manon ook volgen op Instagram en dat is absoluut een aanrader, want Manon deelt bijzonder mooie foto’s →
www.instagram.com/thelifetraveller

Vind jij Manon’s antwoorden net zo mooi en inspirerend als ik? Wat vind je van haar motto’s? Heb je verder nog vragen en/of opmerkingen voor haar? Deel ze gerust!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.