TOP
10 manieren om lippenbalsem te gebruiken
Beauty Beauty Tips

10 manieren om lippenbalsem te gebruiken

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als ik aan een beauty product een overschot heb, dan is het lippenbalsem. Serieus, de boterberg is er niets bij. Ik ga de deur niet uit zonder een lippenspulletje in mijn tas en als ik er onverhoopt toch vergeten ben er een uit mijn immense collectie mee te nemen, dan moet ik er een kopen. Ja, moet ja. Op mijn vorige site had ik bij de beschrijving over mezelf dan ook staan dat ik een lippenspul verslaving heb wat helemaal waar is, want ik moet wat op mijn lippen hebben. Verder ben ik heel normaal hoor. Echt. En lippenbalsem is dan ook echt een retehandig beauty product, want je kunt je nog voor diverse andere dingen gebruiken naast het op je lippen te smeren. Vandaag deel ik dan ook 10 manieren om lippenbalsem te gebruiken. Omdat ik naast lippenspul liefhebber ook nog een beauty hack fan ben. Ben je benieuwd voor welke dingen je lippenbalsem nog meer kunt gebruiken? Ik ga het je vertellen. Lees je mee?

1. Droge plekjes op je huid

Net zoals je lippenbalsem voor je droge en gebarsten lippen kunt gebruiken, kun je het ook voor andere droge plekjes op je huid gebruiken. Vooral in deze koude maanden komt dat van pas, want je hebt vast niet altijd je dagcrème bij de hand. Dus als je bijvoorbeeld op je werk opeens een droog plekje op bijvoorbeeld je kin ontdekt, kun je net zo goed even je lip balm er op smeren als EHBU: Eerste Hulp Bij Uitdroging.

2. Nagelriemcrème

Yes, nagelriemcrème of -olie is hartstikke fijn om je nagelriemen mee te hydrateren en er zo voor te zorgen dat je gezonde nagels hebt en nagelriemen zonder scheurtjes en velletjes. Maar ook hiervoor kun je prima lippenbalsem gebruiken. Zeker onderweg is dat hartstikke handig en scheelt weer ruimte in je tas. Masseer een beetje lippenbalsem in je nagelriemen en easy does it.

3. Blaren voorkomen

Lijkt het erop dat je een blaar gaat krijgen? Smeer een beetje lippenbalsem op het pijnlijke plekje. Door de balsem wordt je huid minder stroef en het creëert een barrière waardoor je een echte blaar kunt voorkomen.

manieren om lippenbalsem te gebruiken

4. Glad haar

Last van pluizig, springerig haar of plukjes die een eigen leven leiden en een hele andere kant op springen dan jij voor ze in gedachten had? Ook hier kun je lippenbalsem voor gebruiken. Wederom een handige beauty hack voor onderweg. Ik neem aan dat je niet altijd al je haarverzorgingsproducten bij je hebt?

5. Droge neus

Stel, je bent verkouden en moet continu je neus snuiten. Je neus is helemaal droog, rood en schraal geworden en roept om verzorging. Hé, kijk nou, er zit een lippenbalsem in je zak. Reuze handig om de huid rond je neus instant mee te verzachten. EHBU, weet je nog?

6. Wenkbrauwen temmen

Geen wenkbrauwgel bij de hand? Je raadt het al? Lippenbalsem kun je ook gebruiken om je wenkbrauwen in model te brengen. Door het vettige van de balsem worden ze meteen iets donkerder. Browtastisch!

7. Highlighter

Stel, je bent op je werk en je hebt een hartstikke belangrijk gesprek. Van te voren kijk je in de spiegel en blijk je er heel moe uit te zien. Dan kun je met highlighter je blik wat minder vermoeid maken. Maar dan moet je die wel net bij je hebben? Gelukkig kun je ook hier lippenbalsem voor gebruiken. Smeer wat op je wenkbrauwbot en in je binnenste ooghoekjes en je ziet er al veel wakkerder uit.

beauty hacks manieren om lippenbalsem te gebruiken

8. Scheerwondje

Au, je hebt je gesneden met scheren en je bloedt als een rund. Lippenbalsem is behalve EHBU ook een prima EBHO middeltje. Smeer wat lip balm op het wondje om het bloeden te stoppen, de scherpste pijn te laten verdwijnen en het zorgt er ook nog eens voor dat zo’n wondje eerder heelt.

9. Lip Scrub

Heb je allemaal velletjes op je lippen waar je vanaf wilt? Doe wat lip balm op je lippen en masseer daar vervolgens wat suiker overheen. Als de lippenbalsem zich vermengt met de suiker heb je een prima lip scrub.

10. Haren verven

Ken je dat, dat de kapper altijd je oren, of een randje voorhoofd mee verft? Als ik thuis mijn haren verf dan smeer ik altijd vaseline op mijn haarlijn en oren, maar als ik naar de kapper ga, vergeet ik dat vaak. Maar mijn lippen balsem vergeet ik dus nooit en daar kun je ook preventief je huid mee beschermen tegen de haarverf. Handig!

Gebruik jij zelf je lippenbalsem ook voor andere dingen? Zo ja, waarvoor dan? En ben jij ook zo’n lip balm verslaafde? Ik ben benieuwd!

Vond je dit artikel leuk om te lezen? Dan word je hier misschien ook wel blij van?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

12 COMMENTS
 • saskia
  4 jaar ago

  Wat een goede en leuke tips. Ik had er zelf niet zo veel kunnen bedenken haha. Vooral die van de blaren vind ik onwijs handig!

 • Linda
  4 jaar ago

  Wauw, wat een geweldige tips! Ik heb ook een overschot aan lippenbalsempotjes, -stifjes en -tubetjes in m’n tas en badkamer, maar wist niet dat het zó multifunctioneel kan zijn! Ik gebruik m’n lippenbalsem inderdaad wel eens voor m’n neus als ik verkouden ben, maar die tip over het gebruik als highlighter en als redmiddel bij scheerwondjes kende ik nog niet! Thanks!

 • Frederique
  4 jaar ago

  Haha ok zo leer ik weer wat. Je weet inmiddels denk ik wel dat mijn beautycase compleet leeg is dus ik heb ook nergens enig verstand van maaaaaaaar….ik moest juist vandaag lippenbalsem kopen voor mijn zoontje. Vroeg hij opeens om! ‘mama, ik heb droge lippen, kunnen we labello kopen?’ En ok…:)

 • Annette
  4 jaar ago

  Ik heb ook een serieuze lippenbalsem verslaving 🙂 Ik gebruik het idd wel eens een enkel keertje voor mijn nagelriemen en als ik heel verkouden ben en een zere neus heb smeer ik er ook graag een beetje labello op inderdaad. Verder gewoon op de lippen 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Misschien kunnen we samen naar de L.A. (lipaddicts anonymus)? 😉

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Wanneer ik een verkoudheid heb smeer ik lekker vrijgevig lippenbalsem onder mijn neus 🙂 Ziet er niet uit, maar helpt wel.

 • sunny mama
  4 jaar ago

  Die tip om blaren te voorkomen, vind ik geniaal! Soms zie je in de loop van de dag al aankomen dat die branderige irritatie die je voelt bij je voet straks gaat resulteren in en blaar. Als je lippenbalsem op zak hebt, kun je nog op tijd ingrijpen!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja hè? Sinds ik dat weet, doe ik dat heel vaak. Ze verkopen er zelfs een speciale stick voor om preventief blaren te voorkomen, maar die werkt net zo als lippenbalsem, dus dat is wat mij betreft een onzin product.

 • debby
  4 jaar ago

  Oh wat een goede tip van die wenkbrauwen! Ik smeer zelf namelijk amper balsem op mijn lippen alleen wanneer het nodig is. Ik ga dus van die wenkbrauwen straks proberen.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Helemaal goed om het niet te vaak te smeren. Beter van niet zelfs. Het werkt alleen maar verslavend en dan blijf je het maar nodig hebben 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.