TOP
Beauty

One of my faves: L’Occitane Shea Butter Foot Cream

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Hoe dol kun je zijn op een voeten crème? Nou héél dol. Ik ben helemaal verzot op de L’Occitane Shea Butter Foot Cream en het komt niet in mijn hoofd op om ooit een ander merk crème op mijn poezelige voetjes te smeren. Want de reden dat mijn voeten zo poezelig zijn, is deze crème en vandaag vertel ik je waarom in deze One of my Faves: L’Occitane Shea Butter Foot Cream. Lees maar mee…

Om heel eerlijk te zijn; in tegenstelling tot heel veel anderen ben ik over de L’Occitane Shea Butter hand crème helemaal niet zo te spreken. Ik vind de crème veel te vet en niet goed in trekken. Ja, het doet haar werk wel, maar ik smeer dat product alleen maar voordat ik ga slapen, omdat ik anders de halve dag spullen uit mijn handen laat glibberen. Oké dat is misschien wat overdreven, maar je hebt mijn punt begrepen.

De foot cream daar was ik dan in eerste instantie ook heel sceptisch over. Maar dat was helemaal over toen ik het voor het eerst op mijn voeten smeerde. Weg! Verdwenen! Foetsie! Omdat de hand crème haar afspraken niet nakwam (niet vet, snel intrekken), vertrouwde ik haar broertje voeten crème ook niet zo. Gelukkig bleek dat geheel ongegrond en hebben haar broertje en ik nu een hele monogame lange termijn relatie.

Maar waarom is het dan ‘one of my faves’:

Daar kan ik heel kort en bondig over zijn:

  • de crème trekt snel in
  • is niet vet
  • de geur is heerlijk fris
  • mijn voeten worden er lekker zacht van
  • droge plekjes verdwijnen
  • de tube ‘werkt’ prettig en is van een fijn materiaal
  • er zitten goede ingrediënten in.

l'occitane foot cream ingredients

De Ingrediënten:

De voeten crème bestaat voor 15 procent uit shea butter, dat is een uit Afrika afkomstige natuurlijke olie die heel hydraterend is en ook wondjes en beschadigingen kan helen. Verder zit er kalmerende etherische olie van lavendel in en arnica extract. Dit laatste extract staat ook bekend om haar genezende werking. Dit zijn de voornaamste ingrediënten, maar de cream zit bomvol met andere natuurlijke oliën en vetten.

De crème is ideaal als dagelijkse onderhoudsbeurt. Ook in de herfst en winter blijf ik graag doorsmeren, dat scheelt weer herstelwerk in de lente als de sandaaltjes weer van zolder mogen. Maar als je heel erg last hebt van branderige, vermoeide voeten na een (shop)marathon, dan biedt dit goedje ook troost.

De L’Occitane Shea Butter Foot Cream is dus absoluut One of my Faves en ik denk dat er nooit meer een voeten crème op de markt gaat komen, die deze topper van de troon gaat stoten. De crème is verkrijgbaar bij de L’Occitane boutiques, sommige schoonheidssalons, op de luchthaven of via de website.

Voor 30 ml betaal je €7,50, voor 75 ml €15,50 en voor 150 ml (aanrader) €20,-.

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.