TOP
Let's Talk about
Editorial Personal

Let’s Talk: Wat is er stom aan bloggen?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

Afgelopen week gebeurden er wat blog gerelateerde dingen waarvan ik dacht: ‘meeeeh, niet leuk’. Maar ja, je bent een blogger of niet, dus ik putte daar wat inspiratie uit voor dit artikel Let’s Talk: Wat is er stom aan bloggen? Ik heb een aantal dingen op een rij gezet en ik ben benieuwd of jullie je hier in herkennen. Plus ik ben reuze benieuwd wat de medebloggers stom aan bloggen vinden! Dit zijn in ieder geval een aantal van mijn punten, lees maar mee…

1) Afgelopen week werkte ik aan een betaalde post voor een kledingmerk. Ik vertel altijd van te voren mijn voorwaarden, maar last minute (ik liet het bedrijf de preview zien toen het artikel al af was) ging de adverteerder niet akkoord omdat zij niet in het artikel wilde hebben staan dat het om een gesponsord artikel ging. Als ik een post zou plaatsen zonder die melding, zou ik dat niet netjes vinden naar jullie, de lezers. Bovendien mag het ook gewoon niet. En dus cancelde ik de samenwerking. ‘Ja, maar bloggers X en Y doen het wel gewoon’, sputterde de medewerkster nog. ‘Well f*ck them’, dacht ik. Erg fijn dat andere bloggers de regels overtreden en zo de markt verpesten voor collega’s die wel netjes zijn. #not

2) Om nog even voort te borduren op gesponsorde artikelen: Ik hanteer een bepaald tarief. Dat is ook het tarief dat ik mag vragen en dan ben ik daar zelfs nog iets onder gaan zitten. Nou zijn er een heleboel bloggers die het leuk vinden om gesponsorde blogs te posten, en die het niet erg vinden zwaar onderbetaald te worden. Ik plaats liever geen gesponsorde content, als ik te veel concessies moet doen. Bloggers die dat wel doen, verpesten dus ook de markt. Jammer! En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over de bloggers die meedoen aan acties zoals die van Lucardi. Die bloggers plaatsen gratis content in de hoop voor Lucardi te mogen gaan bloggen. En dan moeten ze ook nog zelf producten bij Lucardi aanschaffen of gebruik maken van Lucardi beeldmateriaal. Allemaal gratis publiciteit voor het sieradenmerk en de bloggers laten zich voor het Lucardi karretje spannen en verpesten de markt voor collega’s. Als daar nou een betaalde baan tegenover zou staan? Nee, ook dat niet. Je krijgt een waardebon. That’s it. Is dat het je waard?

3) Mijn artikel over 5 oorzaken waarom je borsten gaan hangen werd enorm goed gelezen. Blijkbaar ook door de commerciële blogs en portals, want hetzelfde artikel werd bijna in zijn geheel gekopieerd en verscheen op diverse sites. De copycat van Styletoday maakte het wel heel bont; na wat speurwerk kwam ik er achter dat het al het derde artikel was dat ze min of meer had overgenomen. Ik word daar een beetje verdrietig van want zo’n redacteur van Styletoday wordt dus gewoon betaald voor haar werk. Lekker makkelijk om dan content te gaan jatten. Ik word overigens ook verdrietig van de twee medebloggers die hier vaak lezen (en reageren) maar nu al diverse rubrieken van mij hebben overgenomen. En dat ik dan heel netjes mail om ze daar op te wijzen en vervolgens helemaal geen reactie krijg. Verzin zelf wat joh! Of stop met bloggen. Dingen jatten en kopiëren is gewoon diefstal en als je dan iets wil kopiëren, wees dan in ieder geval zo netjes om het te vragen en de bron te vermelden! Bovendien zie ik dat jullie de rest van je artikelen ook bij elkaar geknipt en geplakt hebben. Als je dan goed wil jatten, zorg er dan wel voor dat je je lettertype aanpast. Al die verschillende lettertypes door elkaar, geven weg dat je hebt gecopypaste.

4) Mensen hebben het soms niet helemaal door, maar een blog is keihard werken. Nou is dat niet erg, want mijn site is ook mijn hobby, en dus voelt het niet echt als werk, maar het is wel vervelend als mensen denken dat je het er een beetje bij doet! Ik werk elke dag aan mijn blog en soms wel 10 tot 12 uur op een dag. Volgende week laat ik je uitgebreid zien wat ik precies allemaal doe voor mijn site.

dingen die stom zijn aan bloggen

5) Vorige week was ik uren bezig met foto’s te maken voor bij artikels. Op het lcd scherm zagen ze er goed uit, maar geupload op mijn Mac waren ze niet om aan te zien. En inmiddels was het donker buiten, dus konden ze niet opnieuw. En de twee dagen erop regende het. Foto’s maken voor bij een artikel is soms zo lastig als hobby fotograaf!

6) Je bent uren bezig met een artikel en je hebt het nog vier keer gelezen voordat je het publiceert. Normaal ben je heel alert op taalfouten, maar hier heb je gewoon over heen gelezen. Het artikel staat op je site en iemand tweet meteen: ‘Er zit een fout in dit artikel’. Ik zie ook wel eens fouten bij anderen, maar dan DM ik of stuur ik een mail. Wel zo leuk voor de auteur.

7) Het is superleuk om een winactie op je site te hebben. Ik probeer ook vaak leuke acties te hebben, maar tegelijkertijd is het ook een beetje vervelend dat er mensen zijn die alleen maar winacties opspeuren online en daar heel fanatiek in zijn. Ik vind het eigenlijk niet leuk iemand te laten winnen die een soort professionele winactie meedoener is. Liever zie ik een winnaar die hier al langer leest, of hier toevallig komt lezen en blijft terug komen. Bovendien zijn er veel mensen die op verschillende manieren frauderen tijdens zo’n winactie. Ze schrijven zich bijvoorbeeld via verschillende mailadressen in of unliken de Facebookpagina om vervolgens weer opnieuw te gaan liken. Ik houd mijn deelnemers altijd bij in een Excelbestand, dus ik merk dat soort dingen meteen op. Dat de fraudeurs het even weten.
Mensen die nadat een winactie is gesloten na maanden nog eens gaan mailen dat ze mee willen doen, vind ik ook hoogst irritant. Vooral omdat die mensen dus ook het hele wereld wijde web hebben afgestruind op zoek naar lucratieve winacties.

8) Zoals ik al schreef; een blog is keihard werken. Als je een blog of online magazine hebt dan ben je daar vaak de hele dag mee bezig. Ik denk bij alles: ‘zou dat leuk zijn voor een artikel’. Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed en soms droom ik over onderwerpen. Op vakantie gaan en de deur achter je dicht trekken, gaat niet. Als je blogger bent, heb je nooit vakantie.

Dit waren mijn punten. En nu lijkt het misschien net alsof ik het niet leuk vind om te bloggen, maar dat vind ik wel. Ik word er superblij van! Leuke reacties en mailtjes zijn ontzettend tof om te krijgen. Het contact met medebloggers is heel leuk. Ik haal er heel veel voldoening uit en ik merk ook dat ik er persoonlijk door groei! Ik zie mijn site ook groeien en ik heb al 50% meer unieke bezoekers dan een paar maanden geleden. Hoe tof is dat!? En zo is er nog veel meer…. Maar af en toe is een beetje klagen en stoom afblazen ook fijn.

Wat zijn de dingen die jullie, medebloggers, niet leuk vinden aan bloggen? Wat is er stom aan bloggen? Ik ben heel benieuwd!

Liefs,
Karen

Credits foto: Pixabay.com.

Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

59 COMMENTS
 • beautybloglaura
  3 jaar ago

  Goed geschreven! Met een paar dingens ben ik het wel met je eens! Vooral over dat hard werken , vaak hoor ik van hoo maar bloggen is toch maar hobby. Maar die mensen vergeten wel dat ik buiten mijn werk nog eens een min. 20-tal uur per week voor m’n blog werk. Het is eigenlijk meer een part-time job ipv gewoon maar een hobby xx

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Het is een hobby, maar ook een baan. Maar je verdient er ook wat mee, dus dat is wel terecht.

 • Marlot
  3 jaar ago

  Goed geschreven en heel herkenbaar! Tot nu toe ben ik (voor zover ik weet) nog nooit gekopieerd, maar dat lijkt me echt verschrikkelijk! Ik zou dan zo kwaad worden!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dat is ook echt heel vervelend. Hopelijk overkomt het je nooit!

 • er zitten echt wel wat waarheden tussen 🙂
  bloggen is inderdaad niet alleen maar happiness en sunshine
  ik doe het vooral als hobby en niet zozeer om er geld mee te verdienen dus daarom doe ik ook helemaal niet veel samenwerkingen en ben ik ook echt selectief in wat ik doe.
  Lijkt mij ook normaal dat je geld vraagt voor de tijd die je in een artikel schrijft en niet gewoon voor de schoon ogen van een merk ofzo, Soit is mijn mening, dat niet alle bloggers dit doen vind ik ook spijtig. Eigenlijk in je eigen voeten schieten zo

  liefs
  Karlien

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja precies. Dat is het: in je eigen voeten schieten. Vooral als je de intentie hebt zelf ook groter te worden!

 • wendy
  3 jaar ago

  Wat een goed artikel en heel herkenbaar. Heel grappig toen ik in Thailand zat heb ik met een vriendin gebrainstormd wat voor onderwerpen ik zou kunnen doen. Ik had dus ook een Let’s talk/Let’s discuss bedacht. Ik heel enthousiast toen ik terug kwam van mij 2 maanden backpack avontuur een super leuk artikel gepost. Maar kwam er dus later achter dat meerdere bloggers dit hadden. Ik heb het daarna niet meer gepost, maar vind het wel jammer want het leek mij wel leuk. Maar denk dat je dit soort dingen altijd wel blijft houden, zolang je maar je eigen draai er aan geeft moet het kunnen. Maar echt teksten jatten is not done. En ik was ook benaderd voor de Lucardi actie het eerste wat ik dacht was zijn jullie helemaal gek geworden haha.

  Heerlijk artikel en je brengt iedereen goed aan het denken hierover.

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Let’s Talk/Let’s Discuss vind ik dan persoonlijk weer zo algemeen dat ik dan wel weer vind kunnen. Alleen is er dus ook een blogster geweest die deze rubriek heeft gekopieerd en meteen maar ook dezelfde onderwerpen. Dat vind ik wel echt minder chique!
   Ik werd dus ook benaderd door Lucardi. Ik reageerde bij iemand anders op Facebook die deze actie aanprees en toen kreeg ik enorm veel bijval. Gelukkig zijn niet alle bloggers op hun achterhoofd gevallen.

 • Heel goed geschreven en op sommige punten erg herkenbaar (helaas)!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Zeker helaas 🙂 Zo jammer dat het voor zo veel mensen herkenbaar is, dat betekent dat het veel te vaak gebeurt!

 • alexa
  3 jaar ago

  wauw heeft style today het gewoon van je gepakt zonder je een mail te sturen of dit überhaupt wel mag, nooit verwacht bij zo’n site vind dat echt niet kunnen bij bloggers onderling al niet maar bij bedrijven die het gaan kopiëren is wel echt heel erg. Ik zie meestal echt de helft van de win acties pas op het moment dat ze al afgelopen zijn! Het is zeker hard werken en die foto’s maken is soms echt lastig. Zoals je zegt met licht inval etc.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Zoals hierboven ook al gemeld: Styletoday schijnt daar echt bekend om te staan. Misschien wel goed dat bloggers daar wat alerter op zijn vanaf nu. 🙂

 • Tessa
  3 jaar ago

  Heerlijk om zo af en toe even je frustraties kwijt te kunnen! Met copycats heb ik gelukkig nog nooit te maken gehad, tenminste niet dat ik weet 😉 Ik herken hetzelfde probleem met winacties. Ook vind ik het heel irritant als mensen volgen-ontvolgen-volgen-ontvolgen in de hoop dat ik terugvolg. … Leuk blog heb je trouwens!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, ik ook! En dank je!

 • Anne-Marie
  3 jaar ago

  Zo meid heb jij even lekker je hart gelucht 🙂
  Ik heb als kleine blogger gelukkig niet veel last van veel wat je hierboven beschrijft maar kan me je frustatie voorstellen! Wat ik me afvroeg: hoe kom je achter die copycats, zoek je daar actief naar of loop je er toevallig tegenaan?

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Soms zie ik dingen in de Bloggerslist of andere facebookgroep voorbij komen. Vaak word ik er zelf op geattendeerd. Dat borsten artikel, daar hebben denk ik wel 20 mensen me op gewezen.

 • Marieska
  3 jaar ago

  Helemaal met je eens! Super leuk om te lezen en herkenbaar 🙂 Na 4 jaar ben ik hopelijk iets wijzer, maar fouten maken we allemaal. De copycats vind ik het meest vervelend overigens … of diegene die je foto’s ‘lenen’ zonder vermelding van naam of site. Tegenwoordig plaats ik op eigen foto’s altijd mijn logo.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dat doe ik ook, maar als ze echt kwaad willen, knippen ze je logo er toch wel af. Ik heb inmiddels wel een copy protect zodat ze niet zo maar foto’s kunnen opslaan.

 • Laura
  3 jaar ago

  Ik zou sowieso achter je gekopieeerde posts aan gaan, daar kan je een veel leuker bedrag voor krijgen dan een betaalde blogpost;)

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dat is dus echt het domste wat je kunt doen, heb ik inmiddels geleerd. Je geeft de jatter dan min of meer toestemming geeft om je content te jatten.

 • Sarah
  3 jaar ago

  Heel goed geschreven! Ik vind het echt te belachelijk voor woorden wanneer mensen je content gaan kopiëren en dan bijvoorbeeld ook nog gaan volhouden dat dat toeval is. Het eerste punt moest ik ook wel om lachen, dat bedrijven dan gaan zeggen van: maar andere bloggers hebben er ook niet bij vermeld dat het om een advertorial ging/ gingen wel met deze prijs akkoord. Ja en?!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja stom hè?

 • Kiran
  3 jaar ago

  Je hebt helemaal gelijk.

  – Copycats staan met stip bovenaan als het gaat om blog ergernissen. Je hebt overigens wel website waar je kan checken of er content van jou op andere websites is geplaatst.
  – Bloggen om gratis spullen e.d. Dat straalt dan gelijk van de blog af. En dan ben ik vrij snel weg.
  – Volgen om het volgen. Ik heb liever minder volgers die je blog volgen omdat ze het oprecht leuk vinden om te lezen ipv mensen die je gaan volgen om hopelijk teruggevolgd te worden. En als je dat niet doet omdat het niet in je interessegebied ligt, gaan ze je binnen een dag ontvolgen. Opgeruimd staat netjes denk ik dan ;-).

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Kiran weet je hoe die site heet toevallig? Ik ben echt op zoek naar een plug-in of website waar je dat makkelijk kan checken. Ik heb geen zin om elk artikel/foto te screenen.

 • Amanda
  3 jaar ago

  Goed artikel! Ik herken me wel in een paar punten, maar niet alles omdat ik nog niet zo lang blog. Maar bijvoorbeeld bij winacties, ik zie dan een winactie op een onbekende blog en ga dan meedoen. Meestal vanaf dat moment ga ik die blog ook vaker bezoeken. Van die speciale accounts (op Instagram bijvoorbeeld) die alleen maar zijn om aan winacties mee te doen zijn wel stom.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Die filter ik er ook wel uit. Dan check ik zo’n account even en als ik dan alleen maar winacties zie, dan diskwalificeer ik diegene.

 • LL
  3 jaar ago

  Wat herken ik er enorm veel van! Zo triest wanneer mensen je tekst gewoonweg jatten helemaal vervelend dat je er zo weinig tegen kunt doen. Ik herken met name het stukje winactie’s, ik doe een winactie voor bestaande lezers/kijkers niet voor gierige mensen die het puur om het winnen doen. En wat je ook zegt inderdaad mensen onderschatten helaas vaak hoeveel tijd er in bloggen zit.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja precies. Vervelend is dat hè? Die deelnemers komen toch nooit meer terug. Geen zin om die een prijs te geven.

 • Frederique
  3 jaar ago

  Ik ben het helemaal met je eens meid. Er is niets vervelender dan mensen die dingen van je stelen online. Leuke (en interessante) blog heb je! 🙂 Liefs, Frederique

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel Frederique! Leuk om te horen.

 • Lisa
  3 jaar ago

  Copycats zijn zo vervelend! Ik heb het ooit gehad dat iemand een hele pagine geknipt en geplakt heeft, echt absurd. En dan onder het mom van: ik vond je site zo leuk…

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Echt absurd! En ook nog heel slecht voor jouw google resultaten, dus ik zou er echt wat aan doen!

 • Helemaal mee eens! Wat belachelijk zeg, dat je artikelen worden ‘gejat’. Kinderachtig gewoon. Wel een compliment voor jou natuurlijk, maar daar schiet je weinig mee op!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Klopt. Het zou pas echt een compliment zijn als ze het me zouden vragen, me ervoor zouden betalen of in ieder geval de echte bron te vermelden.

 • Kim
  3 jaar ago

  Zo vervelend als mensen dingen van je jatten. In de 2 jaar dat ik blog op vintageandbeauty.com heb ik alleen gehad dat bepaalde tips die ik gaf ook voor anderen later werden gegeven.. ach ja, das dan maar zo. Op mijn nieuwe site is onlangs een artikel in zijn geheel gekopieerd. Snap echt niet dat mensen dit doen..

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Nee, ik ook niet! Heb je er wat van gezegd?

 • Come-Moda
  3 jaar ago

  Leuk om te lezen. Jammer van de copycats. En inderdaad niet snugger van de Lucardi bloggers. Vind je magazine super leuk, heb je een like op fb gegeven!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je! Dat is leuk om te horen!

 • Inge
  3 jaar ago

  Heerlijk om die frustraties van je af te kunnen schrijven! Goed artikel! Ik ben het zeker met je eens, vooral wat betreft die unieke content. Ik ben helemaal niet zo groot maar had laatst ook te maken met ware ‘copycats’ -dat weet ik omdat ze altijd reageren op mijn artikelen. Ik schreef een review over een bepaald product met eigen foto’s een week later zag ik precies hetzelfde product voorbij komen (dat kan), en dan ook met exact dezelfde soort foto’s én informatie in de tekst allemaal ingedeeld in dezelfde alinea’s als in mijn artikel… Ik zeg er dan niets van, al helemaal niet omdat ze een groter bereik heeft dan ik, maar frustrerend vind ik het wel.. Zo, bedankt dat ik het gevoel had dat ik het even bij jou kwijt mocht, haha XO

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Vervelend hè? Eigenlijk jammer dat je er niets van zegt. Ik zou me niet laten afschrikken door het bereik van die ander. Gejat is gejat! Hopelijk gebeurt het niet vaker.

 • Kritisch, doch rechtvaardig! Toen ik voor het eerst een klus als freelance schrijver had kreeg ik van een collega ook te horen dat ik geen laag tarief moest vragen omdat je daarmee de markt verpest. Ik denk dat met name jongere meisjes al snel tevreden zijn wanneer ze betaald krijgen en hier lak aan hebben. Zonde, want wat je zegt is wel waar.
  Ook balen van die copy cats – zou ik ook flink humeurig van worden. Kan me niet voorstellen dat anderen ze serieus nemen, maar toch. Overigens wel netjes dat je geen namen noemt!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik denk ook dat het veel jonge bloggers zijn die werkelijk geen idee hebben. En ik noem wel namen van de commerciële platforms hè? Maar ik vind het niet zo aardig om kleine bloggers kapot te bloggen. Overigens heb ik van één blogger al een excuusmail ontvangen.

 • Evelyn - Style Spy
  3 jaar ago

  Er zijn idd wat punten die ik volledig met je deel. Dat er bloggers zijn die de markt verpesten bijvoorbeeld, hun onkunde. Ene kant kunnen ze er misschien vrij weinig aan doen omdat ze wellicht niet weten hoe het werkt, ik bedoel wij hebben ook alles moeten leren. Dertig euro lijkt voor sommigen dan heel veel en ja ook ik ben er ooit schuldig aan geweest, 5 jaar geleden. Nu ga ik niet lager dan een bepaald bedrag en ja die krijg je niet altijd helaas, maar dan wijs ik t ook lekker af. Ik mis echt en soort van guideline oid waar bloggers zich aan moeten houden of een soort van coach zodat niemand meer lager gaat dan dat die waard is en geen gratis content plaats tenzij ze dat leuk vinden natuurlijk 🙂

  Groetjes!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja precies. Jij bent niet de enige die dat mist. Naar aanleiding van deze post heb ik veel mail gekregen en meer mensen stellen dat voor. Misschien moeten we zo’n groep beginnen? Samen sta je sowieso sterker.

 • Kiss & Make-up
  3 jaar ago

  >:-( Helemaal niet oke dat iemand je content zo schaamteloos overneemt! Daar word ik zo kwaad van eh…

  En inderdaad, een blogger of freelance schrijver heeft nooit vakantie. Weekends bestaan ook niet. Je bent er 7 op 7 mee bezig.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Nee, echt niet ok. Stom zelfs! Zal jou ook wel veel gebeuren denk ik.

 • Natasja
  3 jaar ago

  Hier herken ik zeker een paar zaken aan! Het is toch jammer dat het hele blogwereldje zo veranderd is. Kopiëren, gedoe met adverteerders, geen inspiratie… heel frustrerend en de oplossing of manier om me er niet druk over te maken heb ik ook nog niet gevonden.

  Maar uiteindelijk blijft het toch een hobby, krijg ik regelmatig hele toffe reacties en heb ik er gelukkig ook leuke contacten met mede-bloggers aan overgehouden. Enne, ik lees je in elk geval regelmatig met plezier! 🙂

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Inderdaad; zo jammer dat het zo veranderd is. Al werd er vroeger ook al gecopycat hoor. En dank voor het compliment. Dat is wederzijds, maar dat wist je al!

 • Delphine
  3 jaar ago

  Hele eerlijke toffe post! Ik kan me volledig vinden in je opmerkingen over goed licht. Hoe vaak ik al niet heb gezaagd en geklaagd. Goede foto’s zijn zo belangrijk voor ons en in de winter is het een merde!
  Eentje die ik echt vreselijk vind is Bloglovin! Ik zou me er niet op mogen vastpinnen maar uiteindelijk doet iedereen het. Mensen volgen je, je volgt terug en opeens volgen ze je een paar weken later niet meer. Dat valt op, zeker als je een nieuwe site enzo hebt en terug moet opbouwen. Ik vind het zo desperate dat je 100den mensen kan volgen, maar je eigen volgers opeens niet meer. Het zou omgekeerd moeten zijn. (maar ideeën komen copiecatten van je site gaat dan wél weer.)

  Ja, het is een harde wereld af en toe, zeker als je ergens naartoe wilt met je blog.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dat vind ik ook een hele stomme. Hoe vaak ik gevolgd word door medebloggers op Twitter, Instagram of Bloglovin’ om er vervolgens achter te komen dat vlak nadat je hebt terug gevolgd, je weer ontvolgd wordt. Sommigen hebben dat echt tot kunst verheven. Zo ben ik al 3x door dezelfde mommy blogger op twitter gevolgd. Ik volg dus echt niet meer terug!

 • Frederique
  3 jaar ago

  Sja sja sja ik kan me in veel punten vinden (wederom). Voordat ik ging bloggen schreef ik artikelen voor een bepaalde website. Toen ik daar vertrok omdat ik besloot om ‘voor mezelf’ te gaan schrijven hebben ze een heel groot gedeelte van mijn artikelen overgenomen, hier en daar 1 woordje veranderd, en een andere naam eronder gepleurd. Ik vond dat zo erg. Het waren artikelen waar heel veel research in was gaan zitten en dan schrijft iemand dat over binnen een half uur en krijgt er de credit voor. Pure onrecht en ik heb een pesthekel aan onrecht. Ik heb er inmiddels iets meer vrede mee dat we in een copy-paste-tijd leven maar het blijft natuurlijk zuur. Ik vind jou wel weer een topwijf dat je iedereen met naam en toenaam noemt in je post 😉

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Oh wat een vreselijk verhaal zeg. Ik zou ook zo boos zijn. Ik noem niet iedereen bij naam en toenaam hè? Alleen de commerciële platforms/bedrijven omdat ik ook echt vind dat zij zich mogen schamen.

 • Daphne
  3 jaar ago

  Kort gezegd: Goed geschreven! It’s a damn hard job! Veel mensen begrijpen het niet. Tegenwoordig denk ik vaak; heel jammer dat jij het niet begrijpt, maar daar kan ik niet veel aan doen. Misschien begrijp ik jouw dan ook wel niet? 😉

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   🙂

 • Annette
  3 jaar ago

  Goed geschreven. Dat van die Lucardi aktie wist ik niet maar de hoeveelheid artikelen was me wel opgevallen 🙂 Ik had laatst ook een nieuwsbrief met zoiets van een schoenenwinkel die bloggers aanspoorde om een artikel te plaatsen en dan zouden zij 1 blogger uitzoeken die (geloof ik) 200 euro aan schoenen mocht uitzoeken. Voor copycats heb ik ook geen goed woord over, wat je zegt je zit uren te werken om je artikel leuk te maken en een ander die het klakkeloos overneemt Shame on them! En wat ook stom is maar vooral aan mezelf te wijten, hele folders foto’s denken te kopieeren en per ongeluk weg gooien….. pffff de computer vroeg nog weet u het zeker? en ik ja hoor….bummer 🙂

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Oh no! Herkenbaar. Ik sla artikelen wel eens niet goed op en dan backspace ik en is alles weg. Een ezel stoot zich nooit twee keer aan dezelfde steen, maar ik wel. Helaas.

 • Angela
  3 jaar ago

  Veel dingen herken ik inderdaad, ik zocht ook eens naar een artikel en kwam dat artikel toen ook op de site tegen die jouw artikel heeft gekopieerd. Ik heb dat toen wel tegen de blogster gezegd, zo sneu dat mensen dat doen!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Styletoday staat er om bekend blogs te jatten, ben ik inmiddels achter. Heel jammer! Vervelend dat dat jou ook is overkomen.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.