TOP
Let's Talk about
Editorial Personal

Let’s Talk: Waarom lees je een blog niet?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

Een hele tijd geleden schreef ik een artikel in deze rubriek Let’s Talk: Waarom lees je een blog? Het leek me nu dus wel eens leuk om een Let’s Talk: Waarom lees je een blog niet? te publiceren. Ik merk dat ik bij sommige blogs en online magazines meteen wegklik en ik heb een tijdje bij gehouden waarom. Dit zijn persoonlijke dingen, dus niemand hoeft beledigd te zijn, over smaak valt nou eenmaal niet te twisten. Benieuwd waar ik op afknap? Ik ga het je vertellen, lees maar mee…

Waarom lees ik een blog niet?

1) Ik ontvang dagelijks best veel persberichten en de meeste lees ik ook echt wel door. Ik vind het een enorme afknapper als ik op een site kom en daar letterlijk een persbericht op doorgeplaatst is. Zelf plaats ik ook wel eens nieuws dat ik via de pr bureaus binnen heb gekregen, maar ik probeer daar altijd een eigen draai aan te geven. Ik begrijp dat het door tijdgebrek soms moeilijk is om aan content te komen, maar maak er dan in ieder geval een persoonlijk verhaal van. Bovendien is het niet leuk om op verschillende blogs allemaal dezelfde artikelen tegen te komen.

2) Om op dat laatste nog even voort te borduren: Ik vind blogs die weinig origineel zijn in hun onderwerpen (meestal) niet leuk om te lezen. Jep, Catrice en Essence zijn merken die voor elke blogger te kopen zijn, maar ik vind het niet interessant om elke blog dezelfde review te zien of precies dezelfde tag met bijna precies dezelfde antwoorden. En dan heb ik het nog niet eens over de copycats die content jatten. Daar ben ik helemaal allergisch voor. Ik reageerde ooit op een blog met een link naar deze rubriek en inmiddels heeft de blogster zelf precies dezelfde rubriek op haar site: Let’s Talk. Verzin zelf wat joh!

3) De laatste tijd zie ik veel bloggers blogtips geven. Hartstikke leuk, maar soms past het helemaal niet op de blog. Bovendien vind ik dat je alleen dat soort tips kan geven als je zelf waanzinnig goed gelezen wordt en veel volgers hebt via social media. Een blogger die blogtips geeft over bijvoorbeeld Bloglovin’ en daar zelf maar 22 volgers heeft, vind ik eigenlijk lachwekkend. Ik heb het al aangegeven in het artikel over mijn 15 favoriete websites, maar ik ga voor tips over bloggen naar Laura’s Blogaholic. Haar site is volledig gericht op blogtips en daar vind ik deze dan ook thuis horen.

4) Als ik de lay-out van een blog niet mooi vind, ben ik ook niet geneigd terug te komen. De lay-out is toch een beetje als de inrichting van een café, als het daar bijvoorbeeld koud en kil aanvoelt, kom ik er ook niet terug. Hele standaard lay-outs vind ik vaak ook een beetje jammer. Het is toch leuk om onderscheidend te zijn? Ik ben ook niet bijster origineel met mijn zwart en wit, maar precies dezelfde lay-out ben ik nog nergens tegen gekomen. Er zijn wel blogs die ik volg waarvan de vormgeving niet helemaal mijn ding is, maar die plaatsen dan wel weer hele goede content of ik vind de blogger zelf heel leuk.

5) Okay, ik maak ook heus wel eens taal- en spelfouten, maar bij sommige bloggers vraag ik me echt af of ze überhaupt weten wat het kofschip (of het fokschaap) is. Als je weet dat je niet zo goed bent in Nederlands, is het misschien een idee je teksten door iemand te laten nakijken? Overigens zijn het niet alleen d- en t-fouten waar ik me aan stoor, maar ben ik ook allergisch voor mijn of m’n vervangen door me en teksten waar naar vervangen is door na en zo heb ik nog wel wat voorbeelden.

Waarom lees ik een blog niet?

6) Zelf ben ik tweetalig opgevoed, Engels was mijn tweede taal, maar ik durf echt niet in het Engels te gaan bloggen omdat ik denk en weet dat het niet goed genoeg is. Jammer dat niet meer mensen dat bedacht hebben, want wat je soms leest aan dramatische woorden en zinnen??? Het is echt een beetje stom om steenkolen Engels te lezen en het staat al helemaal niet professioneel. Ik kan me niet voorstellen dat je met slecht Engels ook aantrekkelijk bent voor een internationaal publiek.

7) Als je zelf geen mooie foto’s kan maken, haal ze dan van een beeldbank af. Tenminste, dat doe ik. Ik weet dat ik niet goed ben en sta op selfies, dus plaats ik ze niet vaak. Soms zie ik foto’s van mensen die paniekerig de camera in kijken of echt elke foto hetzelfde gezicht trekken. Persoonlijk vind ik dat niet echt aantrekkelijk op een blog. Lelijke productfoto’s of foodfoto’s kan ik beter mee leven. Echt, ik weet dat het moeilijk is, ik ervaar dat zelf ook, maar ik ben ook bezig met mijn foto’s te verbeteren en ben al blij dat ik verbetering zie met een jaar geleden.

8) Ik weet niet waarom het is, maar ik vind sites die een eigen webadres hebben serieuzer over komen. Blogs met wordpress of blogspot in het adres neem ik op de een of andere manier minder serieus terwijl er echt mensen zijn die goede blogs of online magazines hebben via een gratis hoast. Het is eigenlijk ook helemaal niet nodig om geen eigen webadres te hebben, want er zijn genoeg hosting partijen die spotgoedkoop zijn. Bovendien staat het echt professioneler, dus als je ook een beetje wilt verdienen met je site, dan betaalt het zich echt wel terug, lijkt me.

9) Er zijn veel sites waar je geen reacties kunt geven. Ik heb daar dus iets minder mee. Ik wil graag kunnen mee praten. Een blog is onderdeel van social media kanalen en op social media is het belangrijk dat het tweerichtingsverkeer is en er dus feedback gekregen kan worden van de lezers. Ik vind het trouwens ook irritant als ik moet reageren via een Facebook plug-in. Dan reageer ik ook bijna nooit. Als ik niet makkelijk mijn naam + website kan doorgeven, ben ik ook geneigd niet te reageren.

10) Ik heb wel eens gereageerd op een site, maar die reactie werd niet door geplaatst. Ik dacht dat een foutje was en dus reageerde ik een week later weer, maar nee hoor, weer geen reactie gepubliceerd. Van een andere blogger hoorde ik dat de bewuste blogsters reacties censureert en bewust niet plaatst. Voor mij is dat een dikke vette doei, daar kom ik dus nooit meer.

Dit waren mijn persoonlijke afknappers waarom ik een blog niet lees. Ik ben heel erg benieuwd waar jullie op afknappen? Waarom kom jij niet meer terug op een blog? Let’s Talk en geef je mening! Misschien steken we wat van elkaar op?

Credits foto in artikel: pixabay.com.

 FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.