TOP
Let's Talk about
Beauty Column Editorial

Let’s Talk: Hoe ver kun je gaan voor beauty?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Er is al enorm veel over gesproken: Kim K’s kont, maar wat ik nu weer over die billen hoorde, moet ik echt even met jullie bespreken! Zelf roept Kim dat ze haar enorme achterwerk heeft gekregen door het slikken van o.a. Maca pillen. Dat is al een stap vooruit, want eerst beweerde ze dat haar ass puur natuur was. De plastisch chirurgen zijn het er over eens dat puur natuur sowieso out of the question is omdat deze menselijke verhoudingen simpelweg niet kunnen. Er zijn cosmetisch artsen die zeggen dat haar billen tot stand zijn gekomen door implantaten, maar anderen beweren dat Kimmie groeihormonen heeft laten injecteren. Groeihormonen! Ik herhaal het nog maar eens. En daarom deze Let’s Talk: Hoe ver kun je gaan voor beauty?

kim-kOver smaak valt te twisten. De een vindt de giant booty van Kim prachtig, de ander vindt het vreselijk. Datzelfde geldt voor Kim K. zelf. Ik zal het maar meteen zeggen, ik hoor tot die laatste categorie. Maar ik heb wel bewondering voor haar hoe ver ze is gekomen, zonder echt wat te kunnen. Al is dat ook een kunst: niets kunnen en misschien kan Kim dus stiekem wel wat. Heel goed haar pad uit stippelen bijvoorbeeld en ‘per ongeluk’ sex video’s de publiciteit in slingeren. Van het verhaal van de groeihormonen mijn maag alleen wel een beetje om. Want dat zijn dezelfde hormonen die plofkippen krijgen zodat ze niet uit hun vel knappen (en soms gebeurt dat toch) en dat soort hormonen kan op de lange termijn zorgen voor heel wat andere gezondheidsproblemen.

Op zich vind ik dat iedereen zelf moet weten wat hij of zij aan zichzelf wat laten doen. Maar ik denk wel dat er een grens moet zijn tussen gezond en ongezond. Herinneren jullie je Lolo Ferrari nog? Zij liet zich zo verbouwen dat ze uiteindelijk een borstomvang had van 1 meter 30. Ze kon niet meer op haar buik slapen en haar rug deed de hele dag pijn. Uiteindelijk maakte ze eind aan haar leven. Sommige mensen gaan gewoon echt te ver in hun schoondheidsideaal. Veel vrouwen willen na een borstvergroting, nog een borstvergroting, omdat ze toch niet helemaal tevreden zijn. Geldt hetzelfde voor billen? Loopt Kim straks niet in restaurants tafeltjes omver omdat haar massieve achterwerk niet meer door het gangpad past als ze zich omdraait om te gaan zitten?

Er zijn legio voorbeelden te noemen van mensen die iets te vaak bij de plastisch chirurg hebben gezeten, maar praat dat het goed? Mag je als arts überhaupt nog wel een ingreep doen of een injectie geven als het de gezondheid schade kan toebrengen? Nee toch? Maar toch gebeurt het. Wat is jullie mening? Let’s Talk: Hoe ver kun je gaan voor beauty?

Credits foto: Instagram

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

8 COMMENTS
 • Claudia
  5 jaar ago

  Ik vind het zo dubbel. Ik heb zelf mijn oren laten corrigeren, omdat ik flaporen had. Vanaf de middelbare school werd ik ermee gepest. Als mensen echt onzeker zijn over een lichaamsdeel dan vind ik het heel begrijpelijk. Maar sommige slaan er echt in door. Je moet van jezelf houden hoe je te wereld bent gekomen. Al houd ik nu wel ietsjes meer van mezelf met mijn platte oortjes 😉

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Dat vind ik heel anders hoor! Ik heb ook een ooglidcorrectie gehad. Als je helemaal geen borsten hebt, of helemaal geen kont, is het ook anders. Maar Kim K’s kont groeit echt met de maanden. Dat vind ik niet helemaal gezond.

 • Karen
  5 jaar ago
  AUTHOR

  Ik begrijp dat een aantal van jullie zeggen dat iedereen het zelf moet weten, en in principe deel ik die mening ook. Ik vind het alleen anders als iemand een gevaar wordt voor zichzelf. Iemand die suïcidaal is, wordt toch ook verplicht geholpen?

 • Ik vind het idee van groeihormonen ook heel eng! Ik heb me eigenlijk nog niet echt in ‘de persoon’ Kim K verdiept, maar zag wel een keer een filmpje waarin ze jonger was en zei dat ze heel beroemd zou gaan worden en waarin ze heel irritant deed. Ik ben ook niet zo weg van haar, maar goed, ze heeft haar doel wel bereikt zo. 😉

 • Anne-Marie
  5 jaar ago

  Ik denk vooral dat iedereen lekker moet doen waar hij of zij gelukkig van wordt. wie zijn wij om te bepalen wat goed of fout en mooi of lelijk is?

 • Annette
  5 jaar ago

  Ik vind dat iedereen het zelf mag weten maar wel tot een bepaalde grens. Daar vind ik nog al eens de disbalans en vraag mij af of die ‘dotoren’ daar toch niet eens een standpunt/regels over moeten maken waar echt niet aan getornt mag worden want er wordt nu geen ‘nee’ gezegd met name door het geld denk ik maar ook gaan ze gewoon naar een ander die het wel voor ze doet. Ben benieuwd of Kimmy over een paar jaar de nieuwe Donatela Versace wordt? Ik hoop het niet voor haar maar toch jammer als je zo mooi bent dat je het toch nodig vindt om al met dit soort ‘enge’ dingen als die groeihormonen aan de slag te gaan. Volgens Shumacher kun je dat niet beperken tot alleen de bilparty dus wie weet wordt ze s’morgens wakker met enorme oren? 🙂

 • Kiss & Make-up
  5 jaar ago

  Ghoh, ik vind dat iedereen zelf moet uitmaken hoe ver hij of zij wilt gaan. Ik zag gisteren een interview op Chanel 5 met een man die al tientallen ingrepen had laten invoeren en nog meer wilde. Hij zag er echt uit als een bewegende Ken pop. Heel artificieel en bizar. Maar hij was wel heel gelukkig met zijn uiterlijk, dus wie ben ik dan om te zeggen dat hij te ver is gegaan, eh.

 • Frederique
  5 jaar ago

  Ik vind het ook echt vreselijk! Ik zag laatst een vrouw online die zich heeft laten ‘ verbouwen’ naar Jessica Rabbit uit ‘ who frames Roger Rabbit’, echt eng om naar te kijken en ze deed me inderdaad aan Lolo F. denken. Ik denk dat iedereen maar moet doen wat ie zelf wilt en mooi vindt maar artsen moeten wel heel goed en helder aangeven wat de risico’s van de ingrepen zijn.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.