TOP
Let's Talk about
Editorial Kids

Let’s Talk: Foto’s van je kinderen op Internet?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

De laatste tijd zie ik het steeds vaker, of eigenlijk zie ik het niet, vrienden en kennissen plaatsen geen foto’s meer van hun kinderen op Internet omdat hun kinderen daar zelf niet voor gekozen zouden hebben. Ik heb zelf geen kinderen en ik weet ook eigenlijk niet wat ik zou doen als ik ze wel zou hebben, maar het zette me wel aan het denken. Als ik foto’s van vrienden plaats, vraag ik altijd om hun toestemming. Ik plaats niet zo maar foto’s. Tijdens ons huwelijk heb ik gevraagd aan de gasten of ze geen foto’s van die dag online wilden zetten. Wij hadden geen zin om ‘onze’ dag met volslagen vreemden te delen en zeker geen foto’s waar we zelf geen invloed op zouden hebben. Ik kan me dus heel goed inleven in mensen die geen foto’s van hun kinderen online willen hebben om bijna precies dezelfde reden.

Terwijl ik wat onderzoek deed voor deze Let’s Talk stuitte ik op het volgende artikel van Vrouwblog.nl. In dat artikel wordt ook gesproken over het beschermen van je kinderen. Daar had ik zelf nog niet eens bij stil gestaan, maar dat is wel een heel belangrijk punt! In het verleden werkte ik bij een social media bedrijf waar we onder andere een forum voor meisjes van 12 tot 16 manageden. Achter de schermen werden contant de conversaties gescreend op bepaalde woorden, om de meisjes te beschermen tegen eventuele pedofielen en andere mensen met slechte bijbedoelingen. Maar nu dwaal ik af…

Let's talk: foto's van je kinderen op Internet?

In het artikel van Vrouwblog.nl stonden een aantal adviezen van foto’s van kinderen die je niet online zou moeten zetten, namelijk de volgende:

1. Foto’s met hun volledige naam erbij.

2. Waar ze naar school gaan.

3. Schattige blote billen.

4. Foto’s met je adres.

5. Alles wat je kinderen niet willen.

6. De kinderen van iemand anders.

Zelf kan ik me eigenlijk wel vinden in bovenstaande punten. Ik las ooit een blog van een vrouw die vertelde over haar hoog sensitieve kind en daar stonden allemaal foto’s van dat zelfde kind bij. Ik kan me zo voorstellen dat als je hoog sensitief bent, je daar niet blij mee bent.

Hoe ik het zelf zou doen als ik kinderen zou hebben, geen idee. Ik kan me voorstellen dat je ontzettend trots bent en ze graag met de rest van de wereld wil delen, maar of dat handig is?

Wat vind je van dit dilemma? Heb jij zelf kinderen en hoe pak je dit dan aan? Plaats je foto’s van je kinderen op Internet of niet? Of misschien plaats je bepaalde foto’s niet? En als je geen kinderen hebt, hoe denk je dat het zou doen? Wel plaatsen, niet plaatsen? Wat vind je van het privacy vraagstuk? Ik ben heel benieuwd naar je mening(en). Let’s Talk!

Liefs, Karen

Credits foto in artikel: pixabay.com.

 FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

7 COMMENTS
 • Frederique
  5 jaar ago

  Ik heb zoals je weet een blog samen met mijn (tiener)dochter. Toen ze met me begon te bloggen was ze 10 en gebruikten we niet onze namen en plaatste ik geen foto’s van haar (of d’r broertjes). Inmiddels is het een en ander veranderd. We posten nu soms, niet zo heel regelmatig, wel foto’s van haar en d’r broertjes maar zonder namen en inderdaad altijd met akkoord van de kids. Ik vind het lijstje dat je noemt wel een heel goed uitgangspunt, van daaruit moet iedereen voor zichzelf maar kijken wat wijsheid is. Helemaal afschermen kan denk ik niet meer in deze maatschappij maar je moet wel voorzichtig zijn en goed oppassen.

 • Anne-Marie Otter
  5 jaar ago

  Als ik op bijvoorbeeld mijn persoonlijke Facebook pagina dingen over mijn leven deel dan hoort mijn kind daar ook bij. En er is altijd nog een weg tussen je kind pontificaal in de etalage zetten of helemaal afschermen. Ook weet ik uit ervaring dat het voor familie en verre vrienden vaak een leuke manier is om op de hoogte blijven van het wel en wee van mijzelf en mijn kind. Maar ik vind vooral dat iedereen moet doen of laten wat voor hem of haar goed voelt.

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ik heb ook veel familie in het buitenland en vind het leuk af en toe foto’s te zien van nichtjes en neefjes. Alleen blijft het lastig met Facebook, want wat Annette ook al zei, Facebook wijzigt de privacy continu, dus soms deel jij dingen die misschien wel openbaar zijn. En op zich ben ik het meestal wel eens met de stelling dat iedereen moet doen en laten wat hij of zij wil, maar nu heb je ook te maken met kinderen die het daar misschien later wel helemaal niet mee eens zijn! Toch?

 • Kiss & Make-up
  5 jaar ago

  Klopt, ik ben ook geen voorstander van al dat openlijk delen, zeker niet als ’t om kinderen gaat. Also: who cares? (sorry trotse mama’s)

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ik vind het wel leuk kinderfoto’s van vrienden bekijken, alleen slaan sommige wel door. Delen met mate(n) wat mij betreft!

 • Annette
  5 jaar ago

  Heel lastig. Ik heb zelf twee tieners en probeer wel voorzichtig te zijn met wat ik post en altijd met toestemming van beiden. Toen ze klein waren hadden we nog geen Facebook dus dat heb ik nooit gedaan 🙂 Ik denk wel dat je tegenwoordig voorzichtig moet zijn met wat je openbaar zet. Er zijn helaas zoveel gekken out there en je weet gewoon niet meer waar je foto’s blijven als je ze online plaatst (met steeds wijzigende regels van FB etc).

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Volgens mij doe je het dan helemaal goed, toch? Je vraagt het tenminste aan ze. En inderdaad die wijzigende privacy regels van FB zijn tricky. Ik heb al diverse keren al mijn settings aangepast om er vervolgens achter te komen, dat bijna iedereen mijn foto’s kon zien.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.