TOP
Let's Talk about
Editorial Kids

Let’s Talk: Foto’s van je kinderen op Internet?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

De laatste tijd zie ik het steeds vaker, of eigenlijk zie ik het niet, vrienden en kennissen plaatsen geen foto’s meer van hun kinderen op Internet omdat hun kinderen daar zelf niet voor gekozen zouden hebben. Ik heb zelf geen kinderen en ik weet ook eigenlijk niet wat ik zou doen als ik ze wel zou hebben, maar het zette me wel aan het denken. Als ik foto’s van vrienden plaats, vraag ik altijd om hun toestemming. Ik plaats niet zo maar foto’s. Tijdens ons huwelijk heb ik gevraagd aan de gasten of ze geen foto’s van die dag online wilden zetten. Wij hadden geen zin om ‘onze’ dag met volslagen vreemden te delen en zeker geen foto’s waar we zelf geen invloed op zouden hebben. Ik kan me dus heel goed inleven in mensen die geen foto’s van hun kinderen online willen hebben om bijna precies dezelfde reden.

Terwijl ik wat onderzoek deed voor deze Let’s Talk stuitte ik op het volgende artikel van Vrouwblog.nl. In dat artikel wordt ook gesproken over het beschermen van je kinderen. Daar had ik zelf nog niet eens bij stil gestaan, maar dat is wel een heel belangrijk punt! In het verleden werkte ik bij een social media bedrijf waar we onder andere een forum voor meisjes van 12 tot 16 manageden. Achter de schermen werden contant de conversaties gescreend op bepaalde woorden, om de meisjes te beschermen tegen eventuele pedofielen en andere mensen met slechte bijbedoelingen. Maar nu dwaal ik af…

Let's talk: foto's van je kinderen op Internet?

In het artikel van Vrouwblog.nl stonden een aantal adviezen van foto’s van kinderen die je niet online zou moeten zetten, namelijk de volgende:

1. Foto’s met hun volledige naam erbij.

2. Waar ze naar school gaan.

3. Schattige blote billen.

4. Foto’s met je adres.

5. Alles wat je kinderen niet willen.

6. De kinderen van iemand anders.

Zelf kan ik me eigenlijk wel vinden in bovenstaande punten. Ik las ooit een blog van een vrouw die vertelde over haar hoog sensitieve kind en daar stonden allemaal foto’s van dat zelfde kind bij. Ik kan me zo voorstellen dat als je hoog sensitief bent, je daar niet blij mee bent.

Hoe ik het zelf zou doen als ik kinderen zou hebben, geen idee. Ik kan me voorstellen dat je ontzettend trots bent en ze graag met de rest van de wereld wil delen, maar of dat handig is?

Wat vind je van dit dilemma? Heb jij zelf kinderen en hoe pak je dit dan aan? Plaats je foto’s van je kinderen op Internet of niet? Of misschien plaats je bepaalde foto’s niet? En als je geen kinderen hebt, hoe denk je dat het zou doen? Wel plaatsen, niet plaatsen? Wat vind je van het privacy vraagstuk? Ik ben heel benieuwd naar je mening(en). Let’s Talk!

Liefs, Karen

Credits foto in artikel: pixabay.com.

 FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.