TOP
Let's Talk about
Editorial

Let’s Talk: Fashion Bloggers

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

Als ik een ding niet ben, is het een fashion blogger. Ik hou van fashion, ik hou van fashion bladen, de helft van mijn vrienden werkt in de fashion, ik kom zelfs uit een confectie familie, maar ik ben geen fashion blogger. En dat zal ik ook nooit worden. Wel vind ik het leuk om fashion blogs te lezen, net zoals ik het leuk vind om fashion in magazines te bekijken. Ik vind het superleuk om de fashion bloggers’ outfits te bewonderen, maar er vallen me wel een aantal dingen op en daarom besloot ik ze vandaag eens onder de loep te nemen die fashion bloggers. Let’s Talk: Fashion Bloggers. Ik ben benieuwd of je het met me eens bent en of jou dezelfde dingen opvallen, lees maar mee…

1. Hoedjes

Echt elke fashion blogger heeft een hoed in haar (of zijn) collectie. ‘Mijn hat is echt zo mijn signature ding’, las ik laatst. Eh nou nee, niet alleen van jou. Weer of geen weer, de fashion blogger draagt de helft van de tijd een hoedje. Okay, misschien niet de helft van de tijd, maar wel heel vaak.

2. Primark

De ‘echte’ fashion blogger wil er niet dood gevonden worden, maar de Primark speelt in het leven van 9 van de 10 andere bloggers een enorm grote rol. Ik geloof dat er inmiddels in elke zichzelf respecterende stad een Primark is geopend (op Amsterdam en Haarlem na), want ik zie de laatste tijd (gelukkig) bijna geen updates meer van Primark openingen waar gans fashion minnend Nederland te vinden was, maar misschien heb ik het mis want ik hoorde laatst ook dat Primark van PR bureau  veranderd is en dat het nieuwe bureau niemand meer uitnodigt. Jammer joh!

3. Excited en zenuwachtig

Ik ben heel excited en ook een beetje zenuwachtig om jullie m’n nieuwe outfit te laten zien’, lees ik regelmatig als een fashion blogger haar nieuwe blog aankondigt in een van de bloggers groepen. Ben je echt over elke outfit excited en zenuwachtig wat anderen ervan gaan vinden? Really? Lijkt me vreselijk als je zo onzeker bent en wel de halve dag selfies loopt te schieten… Of weet je gewoon dat als je dat soort teksten plaatst, mensen eerder geneigd zijn er op te klikken. Ik opt voor het laatste.

4. Sokken in Sandalen, tuinbroeken en Uggs

Wat hebben de bovenste drie dingen met elkaar gemeen? Ze kunnen echt niet meer. Ook niet als je fashion blogger bent, of misschien moet ik juist niet zeggen. Er zijn trouwens 3 tenzijs, namelijk a) je bent aardrijkskunde leraar, b) je gaat in de tuin werken en c) je woont in Alaska. Oh, en nog even over die tuinbroek; noem het alsjeblieft geen dungarees omdat dat leuker en schattiger klinkt, dat werkt namelijk niet.

fashion bloggers

5. Lookje

Ik zie het steeds vaker; ‘Wat vinden jullie van mijn lookje?’ In het begin moest ik 4 keer lezen wat ze nou precies bedoelde. Lookje? Uitje? Wat bedoelt ze? Oooooh het verkleinwoord van look! Zullen we dat gewoon weer look of outfit noemen? Lookje slaat nergens op. Vind ik.

6. Halve foto’s

‘Ik heb toch zulke gave nieuwe boots! Hoe vinden jullie dat ik ze combineer’, staat er onder een post op Facebook. En dat dan de fashion blogger in kwestie een foto van zichzelf heeft geupload waar haar hele bovenlichaam en zelfs een stukje van haar bovenbenen op staat, maar niet de bewuste laarzen. En dat je dan dus moet doorklikken. Ik vind het misleidend. En irritant. En slim. Misschien ga ik dat voortaan ook doen: ‘Kijk hier zie je een stukje pizza, ben je benieuwd wat voor beleg ik er op heb gedaan en wat vind je ervan?’ Of zoiets.

7. Michael Kors

Hier kan ik heel kort over zijn. Michael Kors is geen high fashion merk. Laten we absoluut niet doen alsof dat wel zo is. Ik begrijp dat je trots bent op je nieuwe tas, maar als je een high fashion bag wilt, zul je even moeten doorsparen of goed moeten kunnen ebayen.

8. Ananas

Ik hou enorm van ananas, maar de laatste tijd heb ik een beetje een overdosis ananassen gehad. En niet in mijn maag. Wat the F is dat met die ananassen? Ik zie ze overal. Ananas als oorbel, ananas in het interieur, ananas clutch (okay dat is beter dan een Michael Kors), ananas print en ga zo ananas maar door. Kunnen we daar mee stoppen?

En eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan. De Stan Smith Adidasjes (heb ik zelf ook), de boyfriend jeans (guilty), over the knee boots (sla ik even over), etc, etc. Er is een hoop op te noemen. Ik ben benieuwd wat jou opvalt in de fashion bloggers categorie! Zijn er dingen herkenbaar? Heb je zelf nog punten? Ik ben benieuwd!

En hopelijk zijn de fashion bloggers ook in het bezit van een beetje humor en zelfspot, want deze Let’s Talk is natuurlijk met een grote knipoog geschreven. Volgende week de beauty bloggers?

Liefs,
Karen

Credits foto: Pixabay.com

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.