TOP
Let's Talk about
Editorial

Let’s Talk: Bloglovin’ ja of nee?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

Een paar dagen geleden las ik een reuze interessant artikel over Bloglovin’ op Charlotte Meindersma’s blog. Voor degenen die haar niet kennen; Charlotte is informatierecht juriste, heeft allerlei kennis in huis die relevant is voor bloggers en schreef zelfs een boek Wetboek voor Bloggers . Een aantal feiten uit het artikel wist ik al, maar toch zette het me wel weer even aan het denken. En nu ben ik benieuwd of jullie er net zo over denken?

Voor de zekerheid, want misschien zijn er mensen die Bloglovin‘ niet kennen. Bloglovin’ is een site waar je een account kunt aanmaken en waar je je kunt abonneren op je favoriete blogs. Via een RSS reader krijg je dan automatisch nieuwe artikelen van je favoriete blogs in je timeline op Bloglovin’. Bloggers kunnen er zelf hun blogs aanmelden, zodat ze volgbaar worden.

Ook ik heb een account op Bloglovin’ en je kunt er Dejlig ook volgen. Aan de ene kant is dat natuurlijk heel goed en leuk, maar Bloglovin’ heeft de laatste tijd features veranderd. Blogs, inclusief de lay-out, worden namelijk getoond in iFrames en lezers hoeven hierdoor niet meer door te klikken naar je website, waardoor je statistieken dalen.

Ik heb niet ontzettend veel volgers op Bloglovin’ en ik haal persoonlijk meer verkeer uit Twitter en Facebook, maar ook ik merk toch wel een daling. Niet zo leuk als je site aan het groeien is en je zakt weer terug. Als je me al langer leest, dan weet je dat ik het nooit onder stoelen of banken heb gestoken dat ik met Dejlig ook wat verdien. Ik steek behoorlijk veel tijd in mijn site, dus ik vind dat ook terecht. Maar ik ben dus tegelijkertijd ook afhankelijk van kloppende cijfers; 1) voor mijn advertenties want die tellen de bloglovin’ lezers nu ook niet meer mee en 2) voor opdrachtgevers en 3) voor mijn eigen ego want ik vind het nog steeds leuk om te zien dat er hier elke maand weer meer bezoekers zijn langs geweest :)>

Persoonlijk vind ik het dus ontzettend irritant dat Bloglovin’ dit doet en ik zit er echt een beetje over na te denken, of ik er niet helemaal mee moet stoppen. Mijn favoriete blogs weet ik zelf wel uit mijn hoofd en ik maak bijna elke dag een rondje langs mijn favo’s. Als het nieuwste artikel me totaal niet aanspreekt, dan surf ik door. Vind ik het wel interessant, dan klik ik erop en lees ik door. Nieuwe blogs ontdek ik sowieso eigenlijk nooit via Bloglovin’.

En nu vraag ik me natuurlijk af hoe jij hier in staat? Wat vind je van Bloglovin’? Wat doe je ermee? Zou je zonder kunnen? Ben je daar überhaupt mee bezig? Lees je mij via Bloglovin’? Etc. etc.

Let’s Talk: Bloglovin’ ja of nee?

Ik ben heel benieuwd! Praat je mee?

EDIT: Door Puck werd ik gewezen op een post van AfterDRK over Bloglovin’. Ook zij roept bloggers op hier niet mee akkoord te gaan. Je kunt overigens de iFrame ook uitzetten bij settings – other – i don’t want the frame aanklikken. Zie screenshot hieronder:

bloglovin frame uitzetten

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.