TOP
Let's Talk about
Editorial

Let’s Talk: Bloglovin’ ja of nee?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

Een paar dagen geleden las ik een reuze interessant artikel over Bloglovin’ op Charlotte Meindersma’s blog. Voor degenen die haar niet kennen; Charlotte is informatierecht juriste, heeft allerlei kennis in huis die relevant is voor bloggers en schreef zelfs een boek Wetboek voor Bloggers . Een aantal feiten uit het artikel wist ik al, maar toch zette het me wel weer even aan het denken. En nu ben ik benieuwd of jullie er net zo over denken?

Voor de zekerheid, want misschien zijn er mensen die Bloglovin‘ niet kennen. Bloglovin’ is een site waar je een account kunt aanmaken en waar je je kunt abonneren op je favoriete blogs. Via een RSS reader krijg je dan automatisch nieuwe artikelen van je favoriete blogs in je timeline op Bloglovin’. Bloggers kunnen er zelf hun blogs aanmelden, zodat ze volgbaar worden.

Ook ik heb een account op Bloglovin’ en je kunt er Dejlig ook volgen. Aan de ene kant is dat natuurlijk heel goed en leuk, maar Bloglovin’ heeft de laatste tijd features veranderd. Blogs, inclusief de lay-out, worden namelijk getoond in iFrames en lezers hoeven hierdoor niet meer door te klikken naar je website, waardoor je statistieken dalen.

Ik heb niet ontzettend veel volgers op Bloglovin’ en ik haal persoonlijk meer verkeer uit Twitter en Facebook, maar ook ik merk toch wel een daling. Niet zo leuk als je site aan het groeien is en je zakt weer terug. Als je me al langer leest, dan weet je dat ik het nooit onder stoelen of banken heb gestoken dat ik met Dejlig ook wat verdien. Ik steek behoorlijk veel tijd in mijn site, dus ik vind dat ook terecht. Maar ik ben dus tegelijkertijd ook afhankelijk van kloppende cijfers; 1) voor mijn advertenties want die tellen de bloglovin’ lezers nu ook niet meer mee en 2) voor opdrachtgevers en 3) voor mijn eigen ego want ik vind het nog steeds leuk om te zien dat er hier elke maand weer meer bezoekers zijn langs geweest :)>

Persoonlijk vind ik het dus ontzettend irritant dat Bloglovin’ dit doet en ik zit er echt een beetje over na te denken, of ik er niet helemaal mee moet stoppen. Mijn favoriete blogs weet ik zelf wel uit mijn hoofd en ik maak bijna elke dag een rondje langs mijn favo’s. Als het nieuwste artikel me totaal niet aanspreekt, dan surf ik door. Vind ik het wel interessant, dan klik ik erop en lees ik door. Nieuwe blogs ontdek ik sowieso eigenlijk nooit via Bloglovin’.

En nu vraag ik me natuurlijk af hoe jij hier in staat? Wat vind je van Bloglovin’? Wat doe je ermee? Zou je zonder kunnen? Ben je daar überhaupt mee bezig? Lees je mij via Bloglovin’? Etc. etc.

Let’s Talk: Bloglovin’ ja of nee?

Ik ben heel benieuwd! Praat je mee?

EDIT: Door Puck werd ik gewezen op een post van AfterDRK over Bloglovin’. Ook zij roept bloggers op hier niet mee akkoord te gaan. Je kunt overigens de iFrame ook uitzetten bij settings – other – i don’t want the frame aanklikken. Zie screenshot hieronder:

bloglovin frame uitzetten

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

22 COMMENTS
 • l
  5 jaar ago

  Ik volg alles via bloglovin, vind dat erg fijn, maar balen voor bloggers nu ik dit lees.
  Ben zelf gestopt met Facebook, was er helemaal klaar mee en wat een rust…! :-))
  Enne ik ben een echte lurker en lees je blogs al vanaf het begin!

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Wat leuk om te horen! Dank voor je reactie!

 • lonneke
  5 jaar ago

  je kunt zelf natuurlijk stoppen met Bloglovin’ maar zolang anderen je op die manier blijven volgen mis je ze in je cijfers. Erg jammer dat Bloglovin dit zo doet! Ik had het frame altijd al uit staan en als de meesten dit zouden doen scheelt dat al..

 • Claudia
  5 jaar ago

  Ik vind Bloglovin onwijs handig. ’s Ochtends maak ik mijn rondje en klik ik alle niet interessante artikelen weg. Op die manier houd ik alleen nog een lijstje over dat ik echt wil lezen. Ik heb een hele tijd geleden al die settings veranderd, want toen was er ook sprake van. Ik merk ook dat er weinig verkeer vanuit Bloglovin komt als je kijkt naar hoeveel volgers ik heb. Maar ja, ik denk dat we dit woord moeten spreiden zodat iedereen het frame uitzet. Want ik blijf Bloglovin toch wel verrekte handig vinden.

 • Bianca
  5 jaar ago

  Ik heb dat frame zelf niet, is een beetje hetzelfde als met de adblockers, die heb ik uit op de blogs die ik volg, als soort van steun. Het wordt wel erg moeilijk om nog een blog te runnen én uit de kosten te komen

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, dat vind ik ook. Ik hoop ook dat mensen zich dat realiseren als ze hun adblocker aan hebben staan.

 • Celeste
  5 jaar ago

  Vind het niet zo chill dat bloglovin’ zo werkt nee. Heb zelf dat iframe uitstaan, zodat ik echt naar iedereen zijn/haar blog gestuurd wordt. Vind het wel zo eerlijk en zou het zelf ook leuk vinden als mensen op mijn blog terecht komen in plaats van via een iframe bekijken.

 • vandana
  5 jaar ago

  Hi.
  Dit artikel was best informatief voor me. Ik denk dan ook dat ik niet verder ga met bloglovin als ik het zo lees. Ik begrijp ook eigenlijk niet als relatief nieuwe blogger dat Bloglovin zo’n must is. Ik vind ook niet dat er te veel platformen moeten zijn. Facebook, Twitter en Pinterest vind ik eigenlijk wel voldoende.

  Groetjes Vandana

 • Nathalie
  5 jaar ago

  Lastig… voor je bezoekersaantallen is het inderdaad niet goed. Nu maakt dat voor mij weinig uit, ik verdien niks met mijn blog, maar kan me voorstellen dat het voor anderen vervelend is.
  Daartegenover staat dat ik het blogs lezen binnen het frame zelf véél fijner vind, dan het telkens aan moeten klikken. Ik volg heel veel blogs, en kan op deze manier beter selecteren welke artikelen ik graag wil lezen en welke niet.

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ja en daar zit dus precies het euvel, want je bezoekt de blogs niet meer. Bloglovin’ heeft ook opeens veel ads, dus zij hebben er baat bij dat jij langer op hun pagina blijft.

 • Kiran
  5 jaar ago

  Ik heb bloglovin, maar persoonlijk haal ik er ook veel minder uit dan facebook of twitter. Bloglovin wordt ook voornamelijk gebruikt door andere bloggers, terwijl via facebook en twitter “gewone” lezers mijn blog veel makkelijker kunnen bijhouden. Ik denk ook dat ik niet veel zal missen als ik bloglovin eraf gooi ;-).

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ja klopt, bloglovin’ is meer voor bloggers of mensen die veel blogs volgen. Ik snap dat geleur om volgers op bloglovin’ ook nooit zo.

 • Kiss & Make-up
  5 jaar ago

  :-O Ik had daar nog niet eens bij stilgestaan! Ik ga dat meteen uitschakelen.

 • Gaby
  5 jaar ago

  Ik wilde mijn blog nadat ik ‘live’ ging aanmelden maar dat lukte niet. Daarna merkte ik dat ik er zelf amper gebruik van maak. Bij de meeste blogs kun je je ook abonneren en dan mis ik geen items. Daarnaast volg ik mijn favorieten ook via Facebook en Twitter. Oké ik ben een hobbyblogger en dus is het hebben van veel volgers zeker leuk, maar geen must. Ik laat Bloglovin dus voor wat het is.

 • Vlijtig Liesje
  5 jaar ago

  Ik heb nu zo ingesteld dat het frame er niet meer is. Dan kan heel eenvoudig bij je profiel.

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Dat heb ik er toch ook onder dit artikel gezet? Heb het zelfs uitgelegd….

 • Josan
  5 jaar ago

  Ik ken het wel. Heb er een account maar zo weinig volgers dat ik er ook niet al te veel mee doe. Bij mij zorgt Bloglovin echt niet voor bezoekers.Ik moet het echt van mijn Facebook volgers hebben.

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ja ik ook. Daar haal ik het meeste uit, zeker nu ik daar nu echt redelijk wat volgers heb.

 • Natasja
  5 jaar ago

  Lastig. Ik heb hetzelfde artikel gelezen en merk ook een daling in stats, al zie ik wel gewoon bezoekers via BL in mijn Analytics verschijnen. Ik gebruik het daarnaast zelf dagelijks om blogs bij te houden en ontdek toch regelmatig leuke nieuwe blogs. Voorlopig laat ik het nog maar even zo dus. Wel goed om in te gaten te blijven houden!

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ik heb ook nog wel een paar bezoekers, maar het valt me wel op dat het enorm is terug gelopen. Ik ontdek dus bijna nooit blogs via bloglovin’, op wat Amerikaanse na dan. Maar eigenlijk interesseren die me na een paar weken dan toch niet meer zo.

 • claire
  5 jaar ago

  Ik ken Bloglovin’ niet en het gaat heel goed met mij zonder Bloglovin’. Ik weet blogs ( waaronder die van jou) zelf wel te vinden, meestal via twitter of facebook.

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Ha, dus voor jou hoeft het niet!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.