TOP
Let's Talk about
Editorial Personal

Let’s Talk: Bloggen over niche thema of verschillende onderwerpen?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Elk boek dat je openslaat, elke cursusdocent, elke zogenaamde social media goeroe vertelt hetzelfde: Als je succesvol wilt zijn met je blog moet je je richten op een niche (één specifiek thema).

Nou heb ik daar de laatste tijd over nagedacht. Ik dacht er zelfs zo veel over na dat ik even stopte met bloggen. Wat is mijn niche? Heb ik een niche? Wil ik een niche?

En toen kwam ik tot de conclusie dat ik geen niche had en eigenlijk ook niet wil. Ik vond vroeger op school ook meerdere vakken leuk, toen wist ik ook al niet wat ik wilde worden en als ik een tijdschrift koop, koop ik ook nooit een specifiek thema tijdschrift. Ik vind het leuk om over verschillende onderwerpen te lezen en ook om over verschillende onderwerpen te schrijven. Ik houd van koken, ik houd van beauty, ik houd van foto’s, van yoga, van discussies, gezondheid, maar ik houd ook van zoute snacks, series, gamen, wijn en wodka.

Ik vind het superknap als mensen een niche hebben! Echt, als jij dolgelukkig wordt van een blog over nagelpiercings en je kunt daar elke dag een nieuw stukje over tikken; dikke vette schouderklop. Ik kan het niet. En ik word er niet gelukkig van. Ik word gelukkig van diversiteit en verlies mijn interesse als mijn onderwerpen zich zouden beperken tot veel van hetzelfde.

Bovendien denk ik dat je zelf gelukkig moet worden van je blog en dat je het anders helemaal niet moet doen. Mensen die de ambitie hebben de tweede Miss Lipgloss of Negin Marsalehi te worden, ik heb nieuws voor jullie; die bestaan al. Wat mij betreft kun je beter je zelf blijven, want dat maakt je veel origineler en interessanter.

Bovendien wat is succesvol? Toen ik ooit begon met bloggen waren er maar 40.000 bloggers in Nederland en was ik automatisch succesvol omdat er veel minder online te lezen viel. Dat was wel even slikken toen ik weer begon met een ander blog. Maar inmiddels heb ik weer een vaste groep lezers, krijg ik superveel leuke reacties en, ik zeg het nog maar een keer, ik word er zelf gelukkig van. En als je ergens gelukkig van wordt, ben je naar mijn mening, sowieso succesvol.

Zo, dat was mijn monoloog. Nu jullie!? Medebloggers, wat vinden jullie hier eigenlijk van? Blog jij over een specifiek thema of over verschillende onderwerpen? En zo ja, waarom? Ik hoor het graag!

-xxx- Karen

Follow me on:
Bloglovin
Facebook
Instagram
Pinterest

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

12 COMMENTS
 • Lotte
  3 jaar ago

  Super leuk en interessant bericht!! Ik kwam op deze site omdat ik graag een blog wil beginnen (ik heb het een aantal keer geprobeerd maar twijfel toch elke keer over een niche of niet… nu wil ik echt gaan bloggen omdat ik het echt super leuk vind om te doen! Het is dus helemaal niet gek als je meer dingen leuk vind en geen vast onderwerp hebt voor je blog… gelukkig maar! Ik ga snel een blog beginnen dankzij jouw bericht!!
  Ps. Ik heb een beetje op je blog verder gekeken en hij is echt super leuk en intressant ga zo door!! 🙂

 • Merel
  3 jaar ago

  Ik denk dat een blog een verlenging moet zijn van wie jij bent. En als dat dus leidt tot een keur aan onderwerpen, prima toch? Misschien trek je met foodblogs ander publiek dan wanneer je schrijft over ouderschap, maar dat geeft niks. Wie weet interesseer je de één wel voor het ander. Bovendien maakt dit je publiek veelzijdig, vind ik juist leuk!

 • Wat leuk om te lezen !!!! Inderdaad, zowel ondernemen als bloggen zeggen allemaal dat je een niche moet zijn. Goh, ik weet het ook niet zo goed. Ik vind verschillende dingen leuk om over te schrijven. Beperk me nu vooral tot recepten, gezond eten en hardlopen, maar er zijn wel meerdere dingen waarover ik misschien nog wel gaan schrijven. Persoonlijkheid, das volgens mij een belangrijke troef aan het bloggen. Mensen zijn gewoon nieuwsgierig en lezen graag hoe het gaat in het leven van iemand anders 🙂

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Leuk dat jij het leuk vindt om te lezen! Persoonlijkheid is zeker belangrijk. Je moet een band met iemand opbouwen. Iemand spreekt je aan of niet. Als je lifeblogt is dat helemaal zo!

 • Made by Carlijn
  5 jaar ago

  Goed artikel ik ben het helemaal met je eens! Ik vind dat bloggen in eerste instantie bedoeld moet zijn om er plezier aan te beleven. Het valt mij op dat er de laatste tijd veel geblogd wordt over: ‘geld verdienen worden met je blog’ ‘hoe krijg je snel zo veel mogelijk volgers’ etc. Ik vind dat zonde, dat is niet waar (in mijn ogen) bloggen voor staat. Bloggen zou iets moeten zijn dat je doet omdat je het leuk vind, niet voor gratis spullen, geld of zo veel mogelijk volgers.

  Ik heb zelf ook geen niche, al zou ik het wel leuk vinden om mezelf wat meer op DIY te richten (ik heb hier alleen geen tijd voor). Ik blog over alles wat me op dat moment interesseert, dat vind ik leuk en daar haal ik mijn plezier uit. En zo zou het ook moeten zijn vind ik 🙂

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je!
   Dat valt mij inderdaad ook op. Het lijkt wel of mensen artikelen schrijven om maar zo veel mogelijk pageviews te genereren en zodoende geld te verdienen. Persoonlijk vind ik bij veel van dat soort blogs de onechtheid eraf spatten en de meesten zitten elkaar ook nog eens letterlijk te kopiëren! Helemaal niet origineel dus. Jammer!
   Jouw nieuwe lay-out ziet er super uit trouwens. Leuk ook dat twee-talige. Heel overzichtelijk zo.

 • Mijntj
  5 jaar ago

  Hoihoi,

  Wat goed om te lezen. Ik had juist laatst ook een twijfel moment..omdat ik sinds pas een half jaartje ongeveer blog. Mijn blog is een wir war met een paar rode draden her en der. Maar dan zie je zoveel blogs met idd 1 hoofdmoot..en dan ga je toch twijfelen. Stom eigenlijk.. zoals jij schrijft voel ik dat ook. Ik ga dus gewoon lekker mijn eigen ding volgen en erop los kletsen zoals ik dat dagelijks doe maar dan online. Er zijn vast verbeter punten maar dat is alleen maar leuk voor de groei denk ik dan. Komt vast goed. Voor nu geniet ik er heel erg van om te bloggen. En leuk natuurlijk als er mensen zijn die m’n blog dan ook nog eens echt leuk vinden en mij volgen. Dus ik wens jou heel veel plezier en succes ook met jouw blog en dankje voor het delen van al dit. Dat had ik net nodig om mijn gevoel te bevestigen.
  Liefs, Mijntje.

  p.s. Ik vind dat jij erg een leuk blog hebt!

  • Frederique
   5 jaar ago

   Dankje! 🙂

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je! Wat leuk dat je gevoel bevestigd wordt! Lekker doorgaan met waar je van geniet…

 • Frederique
  5 jaar ago

  Ik kan me hier heel goed in vinden. Ik ben ook niet zo goed in niches 😉 Ik vind ook teveel leuk en interessant. Wij schrijven wel vanuit en gedeeltelijk voor moeders, dochters, tieners maar wel over verschillende onderwerpen en er is me ook vaak verteld dat ik me beter op kindermode kon richten, ik was immers styliste. Eh ja maar dan nog kan ik het ook leuk vinden om te reizen of om te eten bijvoorbeeld. Dus ook al probeer ik enigszins binnenin ons ‘thema’ te blijven is onze blog toch wel degelijk een mengelmoes 🙂 Ik ben vandaag toevallig met een nieuw dilemma bezig…wel of niet (te) persoonlijk worden. Maar ja waarom ik dat hier weer deel he?! 😉

  • Karen
   5 jaar ago
   AUTHOR

   Oeh dat dilemma ken ik maar al te goed. Mijn vorige blog was een lifeblog waar ik van alles uit mijn privé-leven deelde, vriendjes, werk, burenruzies etc. etc. Toen ik mijn man tegenkwam, voelde dat niet meer goed. Ik wil wel wat privé dingen delen, maar niet meer alles. Het gaat om de balans denk ik. Jouw eigen balans en je eigen grens. Wat voelt goed?

   • Frederique
    5 jaar ago

    Ja precies het is dus overal wel een balans in zoeken en inderdaad wat er goed voelt. 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.