TOP
Let's Talk about
Editorial Personal

Let’s Talk: Bloggen over niche thema of verschillende onderwerpen?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Elk boek dat je openslaat, elke cursusdocent, elke zogenaamde social media goeroe vertelt hetzelfde: Als je succesvol wilt zijn met je blog moet je je richten op een niche (één specifiek thema).

Nou heb ik daar de laatste tijd over nagedacht. Ik dacht er zelfs zo veel over na dat ik even stopte met bloggen. Wat is mijn niche? Heb ik een niche? Wil ik een niche?

En toen kwam ik tot de conclusie dat ik geen niche had en eigenlijk ook niet wil. Ik vond vroeger op school ook meerdere vakken leuk, toen wist ik ook al niet wat ik wilde worden en als ik een tijdschrift koop, koop ik ook nooit een specifiek thema tijdschrift. Ik vind het leuk om over verschillende onderwerpen te lezen en ook om over verschillende onderwerpen te schrijven. Ik houd van koken, ik houd van beauty, ik houd van foto’s, van yoga, van discussies, gezondheid, maar ik houd ook van zoute snacks, series, gamen, wijn en wodka.

Ik vind het superknap als mensen een niche hebben! Echt, als jij dolgelukkig wordt van een blog over nagelpiercings en je kunt daar elke dag een nieuw stukje over tikken; dikke vette schouderklop. Ik kan het niet. En ik word er niet gelukkig van. Ik word gelukkig van diversiteit en verlies mijn interesse als mijn onderwerpen zich zouden beperken tot veel van hetzelfde.

Bovendien denk ik dat je zelf gelukkig moet worden van je blog en dat je het anders helemaal niet moet doen. Mensen die de ambitie hebben de tweede Miss Lipgloss of Negin Marsalehi te worden, ik heb nieuws voor jullie; die bestaan al. Wat mij betreft kun je beter je zelf blijven, want dat maakt je veel origineler en interessanter.

Bovendien wat is succesvol? Toen ik ooit begon met bloggen waren er maar 40.000 bloggers in Nederland en was ik automatisch succesvol omdat er veel minder online te lezen viel. Dat was wel even slikken toen ik weer begon met een ander blog. Maar inmiddels heb ik weer een vaste groep lezers, krijg ik superveel leuke reacties en, ik zeg het nog maar een keer, ik word er zelf gelukkig van. En als je ergens gelukkig van wordt, ben je naar mijn mening, sowieso succesvol.

Zo, dat was mijn monoloog. Nu jullie!? Medebloggers, wat vinden jullie hier eigenlijk van? Blog jij over een specifiek thema of over verschillende onderwerpen? En zo ja, waarom? Ik hoor het graag!

-xxx- Karen

Follow me on:
Bloglovin
Facebook
Instagram
Pinterest

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.