TOP
Let's Talk about
Editorial

Let’s Talk: 10 Hypes

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

Zullen we het vandaag eens hebben over 10 hypes? Want ligt het aan mij of zijn sommige dingen echt besmettelijk? Ik zie bepaalde trends de laatste tijd echt als een epidemie verspreiden over mijn social media kanalen en het leek me leuk ze eens op te sommen. Aan sommige hypes doe ik zelf overigens net zo enthousiast mee, dus ik zeg bij voorbaat al dat hypes dus niet slecht zijn of zo. Voel je vooral niet aangevallen! Ze zijn gewoon heel erg aanstekelijk. Blijkbaar. Welke hypes ik bedoel ga ik je vertellen en ik ben benieuwd of jij nog aanvulling(en) hebt. Let’s talk! Lees je mee?

1. Kayla Itsines

Challenge dit, oefeningen dat, voedingsschema’s zo, ik heb het idee dat de helft van mijn timeline op Facebook mee doet aan de bikini body challenge van Kayla Itsines. Fantastisch dat jullie allemaal zo sportief en goed bezig zijn. Echt petje af. Ik vind het knap. Maar ik sla even over. Gezonde voeding en genoeg beweging vind ik wel genoeg. Ik vind vrouwen met ontzettend veel spieren persoonlijk niet zo mooi en ik heb ook echt al één iemand volledig zien doorslaan, dus ik hou het bij yoga en hardlopen. Maar ga zo door hoor, niks mis met veel sporten en gezond eten. Als je maar niet doorslaat en dagelijks 20 foto’s van je spierballen op Instagram gaat delen, want dan moet ik je helaas ontvolgen. Afgesproken?

2. de Ananas

Ja, ja, we hebben het er al over gehad. Het is allemaal de schuld van de Fashion Bloggers. Dat is natuurlijk helemaal niet zo, maar ik vond het wel grappig om dat te typen. Geen idee waar de ananas hype vandaan komt en waarom mensen nu opeens ananas gympen, bloesjes, clutches en ananassen in hun huis hebben staan als decoratie. Als iemand het me kan uitleggen, dan hoor ik het graag!

3. Yankee Candle

Ik dacht dat we deze hype zouden achterlaten in de winter, maar dat had ik blijkbaar verkeerd gedacht. De Yankee Candles komen nog net zo vrolijk voorbij in mijn timeline. Ben ik de enige die in de zomer eigenlijk bijna nooit kaarsjes brandt? Ik vind dat echt een herfst en winterding?

4. Mac

I love Mac. De make-up én de computers. Van beiden ben ik fan. En fijn dat ik ze dus ook meteen onder een kopje kan behandelen, want hé, twee vliegen in een klap, ik ben er dol op. Elke blogger heeft een Mac en elke blogger draagt Mac. Het is Mac voor, boven, naast en onder. Prima hoor, maar wel opvallend. Er zijn namelijk ook best goede computers/laptops van andere merken en de lipsticks van Estee Lauder zijn net zo mooi. Misschien zelfs wel mooier. Maar hé, ik ben zelf ook guilty, dus ik houd verder mijn mond.

5. Wit interieur

Kennen jullie Jan de Bouvrie? Vast wel. Jan is een interieur architect en lanceerde een hele tijd geleden de trend dat alles in het interieur wit moest zijn. Guess who’s back? Jan’s trend! Alles is weer wit. Witte tafels, witte kastjes, witte vloeren, witte stoelen. Jan kan trots zijn op zijn levenswerk.

wit bureau met mac en roze

6. Een blog tips artikel met bovenstaande foto erbij

Ik combineer in dit puntje even meerdere dingen in één, want zo kan ik stiekem meerder punten behandelen en net doen of ik in dit artikel maar 10 hypes beschrijf. Leren je me meteen weer wat beter kennen…. Want ben ik de enige die niet zo’n prachtig gefinetuned bureau heeft? Zo’n bureau met heel veel wit (punt 5), een Mac computer (punt 4) en wat roze details? Zo’n Pinterest waardig bureau? Ik werk zelf gewoon aan de eettafel momenteel omdat in het nieuwe huis geen plaats meer was voor mijn bureautje in de woonkamer en ik het fijn vind om in de woonkamer te werken. En waarom plaatst iedereen dezelfde foto bij zo’n blog tips artikel? Deze hype vind ik eigenlijk een beetje stom. Vooral omdat er ook zo veel mensen zijn met blijkbaar pre-cies hetzelfde bureau en precies dezelfde accessoires, computer, bloemen, raam en lamp. Of jat iedereen gewoon dezelfde foto?

Bovenstaande foto is trouwens niet ‘gejat’, maar geembed. En dit is de bron (denk ik).

7. Zwarte lijstjes met teksten

Ook heel hip en happening als decoratie in huis; zwarte ingelijste teksten. Soms zelfs een hele muur vol! Ook heel trendy boven het bureau. Lekker inspirerend en motiverend. Sommige mensen hangen de lijstjes niet op en zetten ze heel nonchalant tegen een muur. Ik vind dat heel erg Wallpaper. En heel cool hoor. Al zou ik niet mijn hele huis vol teksten willen hangen, ik vind die zwarte lijstjes heel mooi.

8. Snapchat

Nee, dit is vast geen hype. Maar ik ben ontzettend bejaard en ik hoop dat het een hype is. Ik snap namelijk geen ene hout van Snapchat. Ik heb geprobeerd me er in te verdiepen en ja, ik heb ook een account, maar ik ben er te 1.0 voor. Ik voel me net mijn moeder, die nog steeds niet begrijpt hoe de video recorder werkt terwijl die nu al niet eens meer gebruikt wordt, als ik mijn Snapchat open. Eigenlijk vrees ik dat ik ook pas net snap hoe Snapchat werkt als het allang weer over is. En ik ben ook een beetje huiverig om nog een social media kanaal te moeten onderhouden. Ik vind een blog, Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest al best veel van het goede. Zit jij ook op Snapchat? Weet jij wel hoe het werkt? Leg het me please uit en vertel meteen even je account dan heb ik iemand om te volgen ;).

9. Hoelahoep

Als je bepaalde hypes al hebt mee gemaakt, voel je je echt oud. De hoelahoep heb ik denk ik al drie keer zien komen en gaan. En opeens is ‘ie er weer! Gelukkig zijn de hoops nu wel heel fashion verantwoord en zijn ze er in allerlei hippe en coole kleuren. Zo passen ze mooi aan zo’n hele witte muur met zwarte lijstjes. Ik weet het niet hoor, ik weet dat het ontzettend goed is voor je taille, maar ik vind hoelahoepen een eentonige hobby. Ik heb het na dertig rondjes wel een beetje gezien. Overigens vind ik hoelahoep altijd wel een heel vrolijk woord. Ik had die naam wel willen bedenken.

10. de Flamingo

Net zoals de ananas, is daar ook opeens de flamingo. Flamingo’s op t-shirts, flamingo’s voor in je drankje (als rietje), flamingo’s als beeldje op je witte kastje. Ik hou van flamingo’s en ik heb dus al jaren een flamingo t-shirt. Het zal wel een tropische trend zijn of zo, maar nu ik ze opeens overal zie, vind ik ze toch wat minder leuk. Al zou ik dan wel weer een flamingo als huisdier willen. Of de flamingo daar zelf blij van wordt…. ik vrees van niet.

Nou dat waren ze hoor; de door mij waargenomen hypes. Herken jij ze? Heb je zelf nog hypes die je wilt toevoegen? En wat vind je eigenlijk van deze hypes? Ik ben benieuwd! Praat je mee?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

37 COMMENTS
 • Annette
  4 jaar ago

  haha wat een leuk artikel en ik snap ook niets van Snapchat hoor, heb ook een account maar nog nooit iets ‘geplaatst’. Kan zo wel een beetje de kids in de smiezen houden die het wel gebruiken 😉 De flamingo en ananas snap ik ook niet. en wat dacht je van die ‘snorren’ hype van een tijdje terug, Nope not for me 😉

 • Natasja
  4 jaar ago

  Haha, guilty aan de hoelahoep maar dat wist je al 😉 De rest van de hypes laat ik zowaar grotendeels aan me voorbij gaan, al is het alleen maar omdat een wit interieur met twee zwarte katten niet eens zou werken!

 • Dina
  4 jaar ago

  Whahaha de blogposts met blogtips en die foto er bij! Echt overal kom ik die foto tegen, WHY?

 • Madelon
  4 jaar ago

  Hi! Check de FB page van Frankwatching even, zij hebben net een leuke tutorial en uitleg geplaatst over Snapchat! 😉

 • anna
  4 jaar ago

  Hahaha, wat leuk geschreven! Ik werd er echt vrolijk van. Ondanks dat je zegt niks tegen trends te hebben zijn er toch een paar die je een beetje subtiel de grond in stampt, heerlijk om te lezen en ben het volledig met je eens! Alleen ben ik zelf wel gek op snapchat, ik gebruik het dagelijks ;D

 • Karin
  4 jaar ago

  Herkenbaar lijstje! Wil je meer weten over snapchat, kijk dan eens op de blog van Elja Daae. Zij schreef een aantal weken geleden een grappig blogje met uitleg.

 • Herkenbaar! Haha, er branden op dit moment 5 kaarsjes maar dat zijn geen Yankee Candles (lavendel waxinelichtjes van de Lidl ruiken ook super even tussen ons) en ik werk achter m’n Asus laptop achter een eetkamertafel tussen allerlei papieren en die kaarsjes dus. 🙂
  De flamingo’s en de ananassen vind ik wel echt heel leuk haha.

 • Vlijtig Liesje
  4 jaar ago

  Een hype die ik veel zie is die twee grote stenen vazen in een vensterbank….

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Van Yankee Candle en MAC ben ik ook fan! En blijkbaar ben ik helemaal hip met mijn hoelahoep, hoera! Wist niet dat dat weer een trend was.

 • Ilja
  4 jaar ago

  Haha, ik dacht letterlijk bij elke hype: ‘SO TRUE’! Kayla Itsines komt echt m’n neus uit (of dat is misschien omdat het diep van binnen aan me knaagt dat ik er zelf te lui voor ben) en opeens zijn ananassen en flamingo’s overal te vinden! Alleen Snapchat vind ik geen hype, dat gebruik ik al meer dan 2 jaar, haha.

 • Rachel
  4 jaar ago

  Ik probeer heel erg mee te doen met de Kayla itsines en de hoelahoep hype. Maar helaas liggen ze allebei al te lang in de kast xD

 • Kiran
  4 jaar ago

  haha wat heb je dit leuk beschreven. Ik kende niet alle hypes (Kayla who) ;-). Maar als ik het zo zie ontwijk ik ze wel allemaal ;-).

 • Simone
  4 jaar ago

  Overal mee eens, behalve de witte interieurs !

 • Marlous
  4 jaar ago

  Haha ik vind je lijstje leuk. Met sommige hypes doe ik mee, met sommige niet. Zo heb ik ook wel eens wat blogtips gegeven (maar niet echt gericht op ‘meer bezoekers’ of ‘geld verdienen’, maar eerder praktische schrijftips etc), maar nu komen al die blogtipsblogs m’n neus uit haha.

  Overigens is je foto niet echt ‘geembed’ (god hoe vervoeg je die Engelse woorden op z’n Nederlands?). Embedden is bijvoorbeeld een youtubefilmpje, of een Instagram foto, waarbij er dan nog een heel frame met original source etc omheen staat. Het feit dat je ‘m niet van je eigen server laadt, maar van de andere server maakt geen drol uit. Sterker nog, nu gebruik je de bandwidth van diegene die de afbeelding uploadde.. Je mag een foto nooit zomaar op je site plaatsen, check of je toestemming hebt, en vermeld de bron erbij. Dat is trouwens theeverygirl.com, zoals op het scherm staat :p

  Tot zo ver mijn betweterige comment, excuses maar ik wilde dit graag even rechtzetten. :p

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank voor je reactie. Weet je dat zeker, want ik volg keurig de regels op van Charlotte van Charlotteslaw.nl, een juriste, dus ik ga ervan uit dat zij wel weet wat er mag en wat niet? Ik zal het nog eens nakijken voor de zekerheid. En die bron was cynisch trouwens.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Het klopt niet wat je zegt. Ik citeer Charlotte Meindersma: “Het hoeft geen iframe te zijn. iframe is wel een zeer gebruikelijke techniek, maar andere technieken mogen ook, zolang met maar embedden (insluiten) blijft, waarbij je dus de link naar de bron blijft gebruiken http://www.charlotteslaw.nl/2014/10/embedden-mag-nu-echt/” Ik heb het ook nog bij een andere jurist nagevraagd die gaat over intellectueel eigendom en de manier die ik gebruik is wel degelijk embedden. Als dit niet zou mogen, dan zouden hele portals als pinterest en I heart geen bestaansrecht hebben, zegt hij.
   Ik probeer het echt altijd goed te doen, dus het zat me nog al dwars, dat zie je. Hoe kom jij eigenlijk aan de kennis dat dit niet de juiste manier zou zijn? Daar ben ik nu wel benieuwd naar?

 • Nienke
  4 jaar ago

  Leuke post! En nee hoor, je bent niet de enige met een bureau dat er niet zo uit ziet! Het mijne ligt helemaal vol met van alles, is niet wit en ziet er door mijn stereo en ladekastje ook niet erg minimalistisch uit

 • Karen
  4 jaar ago
  AUTHOR

  Wat leuk al die reacties! En dan realiseer ik me opeens dat ik de Mason Jars ben vergeten. En Rens Kroes. Ook vergeten. Nou ja, die behandel ik wel in de sequel :).

 • Josan
  4 jaar ago

  Haha vermakelijk. Hypes komen en gaan. Over een jaar is er weer wat anders Hot en happening. Dat van dit MAC make up vroeg ik mij ook al af. Ik denk dat Urban Decay over een jaar de trend is
  Althans sinds hetweer in Nederland verkrijgbaar is, zie ik de naked pallets als paddestoelen uit de grond schieten.

 • Celeste
  4 jaar ago

  Hahaha wat een tof lijstje! Leuk om te lezen! Ik vind snapchat echt geweldig haha, gewoon mega gekke foto’s en filmpjes sturen naar vrienden, lekker lachen. Maar snap het wel, toen ik het net aanmaakte snapte ik het nut er ook niet van haha.

 • Kim | Kimsbloglife
  4 jaar ago

  Over de teksten in zwarte kadertjes staat trouwens vandaag toevallig een artikel online bij mij, haha, erg he! Maar die vind ik echt heel erg leuk!

 • Kim | Kimsbloglife
  4 jaar ago

  Hahaha geweldig! Ik denk tegenwoordig ook veel na over al die hypes… Hoe we ze soms in eerste instantie stom of onnodig vinden en uiteindelijk toch vaak mee doen… Waarom willen we er toch zo graag bij horen in plaats van onze eigen unieke zelf te blijven? Ik maak me er ook schuldig aan hoor… Ik heb (nog) geen MAC computer of make-up en Kayla Itsines vind ik ook maar niets (ik schreef er toevallig eergisteren ook een artikel over), maar aan de meeste andere hypes doe ik stiekem ook wel een beetje mee, zij het niet in overdreven mate zoals sommigen!

 • Kimberley
  4 jaar ago

  Guilty! Bij heel hypes dan haha. Kayla week 39.. Maar dat hele gespierde vind ik ook eng… en daar vind ik eten te lekker voor haha! En zelfs in m’n laatste blogpost komt een flamingo voor.. Oeps! Maar inderdaad .. Dat bureau? hoe krijgt iedereen dat voor elkaar haha!

 • Kim
  4 jaar ago

  Hahaha heeeel herkenbaar! Ik kan niet zo goed tegen hypes. Als iedereen iets draagt dan ben ik er snel klaar mee.

 • diana
  4 jaar ago

  ik zou nog wel een paar hypes toe willen voegen waar ik dus niets mee heb, maar de laatste keer dat ik dat gedaan had, kreeg ik nogal commentaar haha.

  de ananasjes en flamingo’s vind ik helemaal geweldig!

  ik moest wel lachen bij puntje 9 ‘Als je bepaalde hypes al hebt mee gemaakt, voel je je echt oud’ dat heb ik dus ook regelmatig. vooral bij kleding. ik merk dat de meeste meiden met blogs toch net wat jonger zijn dan ik en voor hun zijn croptops en flared jeans echt helemaal nieuw. ik droeg ze zo’n jaartje of 12 geleden ook :’) alleen heette ze toen nog naveltruitje en broek met wijde pijpen. en de adidas superstars staan ook al een jaartje of 8/9 in mijn kast. alles komt terug.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Jep klopt, alles komt terug. Niets weggooien dus ;).

 • Julie
  4 jaar ago

  Haha, leuk artikel! Ik heb nog wel een trend: zo’n slingertje met zwarte letters en zelfgekozen tekst aan de muur. Vaak met een sterretje erachter. Heel hip en mooi, maar wel echt een hype!

  En Snapchat gebruik ik wel echt veel, haha, maar dan vooral ‘Mijn Verhaal’. Het duurde even tot ik door had wat daar nu leuk aan is, maar zie het als volgt: door Snapchat kan je een kijkje nemen in het leven van iemand anders, in niet meer dan 10 seconden. Ik zie, als ik ‘Mijn Verhaal’ open van mensen die ik volg, stukjes festival, concerten, chillavondjes, grappige filmpjes, etc. Ik vind het heel leuk en vind het echt een toevoeging aan mn huidige social media omdat je directe Snapchats maar 1x kunt afspelen en ‘je verhaal’ maar 24u. Het is dus heel actueel. Zo, haha, hoop dat je het een beetje snapt, sorry voor mijn meeeega lange comment!!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, hartstikke leuk juist. En ja, zo’n slinger is ook een hype! Ik begrijp wat je bedoelt.

 • Lana
  4 jaar ago

  Hahahaha nou inderdaad. Ik haat mac computers en sinds mac make-up in china verkoopt gebr u ken ze dierproeven en zal ik er dus niet meer over schrijven helaas.

  Als vintage en pin-up liefhebber loop ik al jaren met ananassen en flamingo’s dat is nu een tandje lager omdat het zo mainstream is hiji.

  Die foto van het buro zie ik ook overal ja. Ugh

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik hoorde het van Mac, maar ook dat het niet klopt. Wat is er nou waar?

 • dionne
  4 jaar ago

  Ik vind deze artikelen ontzettend leuk om te lezen! Veel dingen begrijp ik ook niet, zoals dat Kayla en de flamingo’s en ananassen..

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je Dionne!

 • Naomi in Wonderland
  4 jaar ago

  Jaa ik herken ze allemaal al ben ik zelf ook heel erg schuldig aan oa de yankee candle hype, ze zijn gewoon écht beter, en ook al vind ik zo’n bureau zoals op de foto echt super mooi, als reisblogger blog ik vaak op een vliegtuig, in een hostel of een hotelkamer enzovoort. Die zijn niet altijd even mooi om te fotograferen dus hou ik het ook bij andere foto’s :’)

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Het is maar waarmee je het vergelijkt. Persoonlijk vind ik Diptique veeeel beter, maar die zijn ook veeeel duurder.

 • Denise
  4 jaar ago

  Haha heel leuk dit! Ik ben dol op Yankee Candle en het make-up merk MAC. Ik zou ook wel een MAC laptop willen, maar dat zit er helaas niet in haha. Net als zo’n pinterest waardig bureau hierboven. Flamingo’s vind ik trouwens ook erg leuk. Snapchat gebruik ik veelvoudig en ook op mijn slaapkamer staat ( jaja tegen de muur) een zwart fotolijstje met tekst. 🙂

 • Anne-Marie
  4 jaar ago

  Haha, leuk artikel. Herken ze allemaal. Helemaal Snapchat, waar ik ook helemaal niets van begrijp en waardoor ik me opeens echt oud begin te voelen….maar hé, heb wel een account, dus het begin is er.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Wat is je account daar Anne-Marie?

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.