TOP
lange strapless kleurige high fashionable jurk
Column

Column: De lange strapless kleurige high fashionable jurk

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Omdat ik binnenkort een leuk feestje heb, moest ik een nieuwe jurk. Overigens heb ik geen leuk feestje als reden nodig om een nieuwe jurk te kopen. Dat is slechts een goed excuus.
Anyways, ik ging een jurk kopen. Nou ben ik de afgelopen maanden behoorlijk gezond gaan leven. Ik heb al 4 maanden geen sigaret meer aangeraakt, loop 3 keer per week hard, doe aan Yoga, Pilates en de Wii Fit en ben al een paar keer gaan bootcampen.
Er is inmiddels een paar kilo minder Kaat en mijn teint is veel stralender en ik zit dus gewoon overall veel beter in m’n vel. Letterlijk én figuurlijk.
Dus wellicht dat ik wat overmoedig werd.
Wellicht dat ik in mijn hoofd van mezelf een lange slanke den had gemaakt.
Dat ik daarom in de winkel zo’n lange strapless kleurige high fashionable jurk van het rek haalde. Omdat hij op de paspop met de perfecte maten zo leuk stond.

Ik had het ook gewoon niet moeten doen. Ik had gewoon in de paskamer moeten blijven. Ik wist allang dat de jurk een no go was. Er hadden namelijk twee Kaats in de jurk gepast. In de lengte dan. Er was nog zeker een halve meter stof over aan de onderkant en zelfs mijn 12 centimeter hoge hakken zouden dit probleem niet kunnen oplossen. Maar ik deed het toch. Omdat ik mezelf voorloog dat de kleermaker er misschien nog wel wat van kon maken.

“Oooooh enig”, zei de verkoopster terwijl ik struikelend over het stofoverschot de paskamer uitviel.
Ik gaf haar een besmuikt glimlachje en bekeek mezelf.
Spontaan kreeg ik de slappe lach. Ik leek wel een fluoriserende gloeiworm met een zeemeerminstaart die als een sleep naast me op de grond gedrapeerd was.
“Echt mooi hoor”, voegde de verkoopster er nog aan toe terwijl ze een plooi rechttrok. “Er moet wel een stukje vanaf aan de onderkant, maar dat kan elke kleermaker. Wat denk jezelf?”
“Hmmm. Wat ik zelf denk”, zei ik terwijl ik nog nagniffelde. “Ik denk dat jij heel goed kan jokken”.

* Deze column verscheen op 29 mei 2010 op mijn vorige blog. Zo’n jurk kan ik nog steeds niet aan, maar af en toe probeer ik het nog wel eens. Helaas ben ik nog steeds niet gegroeid.

**  © foto via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.