TOP
koriander hummus
Food

Koriander Hummus

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Er is nog al wat discussie over hummus. Over hoe je het schrijft, hoe je het uitspreekt, waar het vandaan komt. Op dat laatste heb ik een makkelijk antwoord: Uit het Midden Oosten. Maar uit welk land het precies komt, dat antwoord moet ik je schuldig blijven. Zelf werd ik in die regio geboren en hummus staat bij ons thuis heel vaak op het menu. Het zal me niet verbazen als ik het als babyhapje kreeg. Wat op zich geen slecht idee zou zijn, want hummus is hartstikke gezond. Het bestaat natuurlijk voor het grootste gedeelte uit kikkererwten en die zitten vol met vezels en mineralen. Je eet deze heerlijke, magere spread als dip bij je pitabrood, rauwkost of je smeert het op je boterham of rijstewafel. Het is ook lekker in combinatie met bijvoorbeeld falafel of als saus bij de kipfilet. Je kunt hummus prima in de winkel kopen, maar als je het zelf maakt, is het sowieso lekkerder. Want dan zit er jouw liefde in en verder geen ongezonde toevoegingen. Bovendien is het supermakkelijk zelf te maken en ook nog veel goedkoper. Je kunt er enorm lekker mee variëren, maar ik vind persoonlijk deze Koriander Hummus echt een aanrader. Heerlijk bij de borrel of bij de lunch. Benieuwd hoe je het maakt?

Boodschappenlijstje:

  • 1 pot kikkererwten à 350 gram
  • 1 teen knoflook
  • een volle hand koriander
  • 2 eetlepels Tahin (sesampasta, vind je in het biologische schap)
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • als garnering: gekiemde peulvruchten
  • en je hebt een staafmixer of keukenmachine nodig

recept: koriander hummus

En zo maak je Koriander Hummus:

  1. Spoel de kikkererwten goed af onder de koude kraan
  2. Snijd de knoflook fijn. Hak de koriander grof klein en pers de citroen.
  3. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of in een schaal. Mix het totdat je een gladde substantie hebt gekregen en voeg eventueel nog wat olijfolie toe om het nog gladder en smeuïger te maken.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Eet jij graag gerechten uit het Midden Oosten?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertip: Je kunt als extra bite wat paprikapoeder of chilipoeder toevoegen
Optie: Als je niet dol bent op koriander, kun je die gerust achterwege laten.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: 5 tot 10 minuten

Benieuwd naar een andere gezonde borrelhap? Probeer deze eens:

spicy zoete aardappelchips

 

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

23 COMMENTS
  • Judith
    4 jaar ago

    Lekker!!! Ik maak hem zonder de sesam pasta, en doe ook weken net als Lori, maar komen uit een zakje en niet uit een pot.

  • Marleen
    4 jaar ago

    Misschien heb ik onbewust weleens humus gegeten maar ik dacht het niet, dus vanmiddag even wat dingen gekocht en ik ga je recept uitproberen. En nu voel ik me bijna wereldvreemd dat ik nog nooit humus heb gegeten haha 😉

  • Oh lala! Lekker weer Kaar!

  • Kiran
    4 jaar ago

    Klinkt lekker! Proef je de koriander heel erg of valt het mee? Want daar ben ik weer niet zo dol op…;-)

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Als je niet dol bent op koriander, zou ik die zeker weglaten 😉 Zonder kan het ook.

  • Desirée
    4 jaar ago

    Heerlijk! Ik ben dol op hummus ♥

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Gaan we samen een keer hummus eten 😉 ?

  • Ja, heerlijk is deze! Ik doe de kikkererwten altijd weken verder hetzelfde. Jumm

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Als je kikkererwten uit een pot koopt, dan hebben ze toch al geweekt? 😉

  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Ik zag je recept op Instagram en wist meteen dat ik het geweldig ging vinden 🙂 Ik ben echt dol op hummus, mmm.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Haha, ik wist het!

  • Lesley
    4 jaar ago

    Ga dit binnenkort weer eens proberen met dit recept heb het ooit geprobeerd en toen smaakte het heel vies haha dus hoop dat dit beter gaat

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Hou je wel van kikkererwten? 😉

      • Lesley
        4 jaar ago

        Hahah ja zeker te weten. Maar ik hou niet zo van tahin. Ik eet heel vaak gewoon hummus van de turk maar het was mij met een home made recept nog niet goed gelukt haha

        • Karen
          4 jaar ago
          AUTHOR

          Bij de Turk gebruiken ze veel olijfolie om het smeuïg te krijgen, dus ik denk dat dat dan de tip voor jou is > meer olijfolie!

  • Margo
    4 jaar ago

    Dit lijkt me echt supersuperlekker. Ik eet graag de pikante van de AH (dagelijks) en misschien ga ik die dit weekend wel maken, geinspireerd op jouw recept. Ik dacht dat ik trouwens altijd humus schreef.. nu weet ik het niet meer, goh 😉

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Die van de AH is best prima, hè? Ik vind de pompoenhummus van de AH ook lekker. Het was ook mijn eerste ingeving om het met 1 m te schrijven, maar toen ging ik googlen en toen bleek dat Sabra, Maza en Albert Heijn (!) het met 2 m’en schreven.

  • sunny mama
    4 jaar ago

    Zo simpel, lekker en gezond! Ik krijg er spontaan trek van. Humus vind ik lekker op een toastje of geroosterd broodje… Yummie!

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Ik ook. Ik eet het vaak bij de lunch als spread. Heb het altijd in huis. Net als kikkererwten.

  • Anne-Marie
    4 jaar ago

    Lekker hè, hummus. Ik schrijf zelf altijd houmous. Weet niet waarom :). Deze variant is heerlijk, heb ik ook op mijn blog staan. Vind het ook lekker om als dipsaus te gebruiken voor reepjes paprika, komkommer en wortel.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.