TOP
is she really going out with him
Column

‘Is she really going out with him?’ (over een vrouw die werd afgeblaft door haar partner)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

De man en ik gingen naar een concert van Joe Jackson in Utrecht. Omdat we al rijkelijk laat waren, aten we even snel een burger bij de Mac om vervolgens met grote pas naar Tivoli te benen.
Geen idee waarom ze toevallig mijn aandacht trok, terwijl ik mijn man probeerde bij te houden, zag ik rechts in mijn ooghoek een vrouw lopen. Ik denk dat ze halverwege de twintig was. 

‘Is she really going out with him?’

Ze liep met haar hoofd naar beneden. Naast haar liep een soort haantjes man. Zwart haar. Hoofd omhoog. Boze en arrogante blik op de buitenwereld gericht. Iets in me zei dat het niet goed was. Haar energie klopte niet. Ik voelde verdriet.. ik voelde angst.

Onopvallend probeerde ik haar te observeren. Ze zag er flets uit. Een ongezonde kleur in haar gezicht. Haar blonde haar in een truttig laag staartje, een lange rok aan, een jas die tot boven dicht was geritst terwijl het best warm was. Door haar panty heen, zag ik een tatoeage. Stamde die uit een vorig leven? Een leven van voordat ze met dit haantje was? Of was de kleding die ze aanhad haar werkkleding? Misschien was ze wel ergens receptioniste of secretaresse en moest ze dit soort degelijke kleding aan?

“Schatje… loop je door”, vroeg mijn man lief.
“Ja, ik kom al”, antwoordde ik en ik versnelde mijn pas.

Ik had het stel misschien een microseconde ingehaald toen ik hem hoorde blaffen:

“Kijk me aan als ik tegen je praat!”

Geschrokken keek ik achterom. Ik zag de vrouw het haantje bang aankijken. Alsof ze elk moment in huilen kon uitbarsten. Zoals iemand kijkt die bang is om mishandeld te worden.
“Stomme koe”, riep de haan agressief en maakte zichzelf groot terwijl de vrouw steeds kleiner werd.
“Sorry”, stamelde ze.
“Geef me nu een vuurtje”, blafte hij.

Op dat moment wist ik niet wat ik moest doen. Mijn intuïtie zei: ‘Bel de politie’.
“Wat is er Ka”, vroeg mijn man die mijn geschrokken blik zag maar zelf niets had meegekregen.
“Foute boel”, antwoordde ik terwijl ik op onopvallende manier naar het stel blikte. “Hij kaffert haar zo af. Dit klopt niet. Zij krimpt helemaal ineen. Ik denk dat hij haar mishandelt?”
“En wat wil je doen dan?”
“De politie bellen”, zei ik en ik toetste het algemene nummer van de politie al in in mijn telefoon.
“Sloeg hij haar?”
“Nee”.
“Nou.. wat gaan die doen dan?”
“Weet ik niet. Maar het klopt niet. Voor mijn gevoel is het helemaal mis”.

In die minuut dat we daar stonden te praten, zag ik ze al niet meer. Ze waren doorgelopen. Ik was ze uit het oog verloren. Mijn telefoon ging over en ik had een verkeerd nummer gebeld. Niet 0900-8844, maar een of andere transport dienst.

“Schatje we komen te laat”.

“Je mag van mij bellen hoor, maar ik weet niet zo goed wat de politie hiermee moet”, zei mijn man. “Die hebben genoeg te doen. Jij kent haar verder niet. Ze heeft vast wel familie die zich om haar kan bekommeren. Jij hoeft dat niet te doen.”

Tja, daar had hij een punt natuurlijk. We renden door naar de concertzaal. In de verte zag ik het stel lopen. Hij, macho om zich heen kijkend. Zij, triest naar de grond turend.

“Het zit me toch niet lekker”, zei ik tijdens het concert tegen mijn man.
“Normaal is hij vast heel lief voor haar”, suste hij mijn zorgen en geweten.

“Is she really going out with him…”

zong Joe Jackson. Ik vroeg het me af.

Misschien had ik het wel helemaal verkeerd. Had ik het niet goed gehoord.
Wellicht was het haantje slechthorend en kon hij alleen maar liplezen.
Of had hij zo’n erge huidaandoening dat hij zelf geen aansteker kon pakken.

Mocht dat niet zo zijn en mijn gevoel had het bij het juiste eind, dan wens ik het hem die huidaandoening toe.
Geen enkele vrouw verdient het om zo afgeblaft te worden.

Een toevallige passant. We zijn elkaar allang geleden voorbij gelopen, toch zit ze nog in mijn hoofd.
Ik hoop dat het goed met haar gaat.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

***

Uitgelichte afbeelding Africa Studio via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.