TOP
ik zoek een schoonmaakster cleaning lady
Editorial

Help, ik zoek een schoonmaakster! (of schoonmaker)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Toen wij in Amsterdam woonden, hadden we een geweldige schoonmaker. Hij maakte bij mijn halve vriendengroep schoon en iedereen was dol op hem. En ja.. we noemden hem ook ‘de slak’, omdat hij best langzaam was, maar dat maakte niet uit. Hij deed zijn werk fantastisch, was aardig en kookte ook nog wel eens Indonesisch voor ons. Dus dat hij er een uurtje langer over deed dan iemand anders, maakte ons geen mallemoer uit.

Ik zoek een schoonmaakster! (of schoonmaker)

Ik realiseer me absoluut dat dit een luxeprobleem is, maar met een man die veel weg is voor werk, een kind, een kantoor aan huis, een hond en best een redelijk groot huis met een witte vloer (!), vind ik het wel fijn als ik schoonmaken uit handen zou kunnen geven. Vooral ook omdat ik er stiekem gewoon niet goed in ben. Ik vind het prettig als iemand een keer per week de boel hier grondig komt aanpakken, dan houd ik het zelf de rest van de week wel bij. Wassen en strijken doe ik gewoon zelf, dat vind ik prima om te doen.

Maar ik kan dus niemand vinden. Toen we hier net gingen wonen, hadden we wel een jaar een fantastische hulp op wie ik ook echt dol was, maar zij heeft een vaste baan gekregen in de kraamzorg. Daarna was het hier echt kommer en kwel. Van een hulp die dingen gestolen heeft tot een hulp die 4 uur zou komen werken en in die 4 uur alleen de badkamer en Robin’s kamer heeft gedaan. En dan was het dus echt niet vies of zo. Want ze was zelf de week ervoor ook al geweest en ik had het bijgehouden. Ondertussen hoorde ik haar door de babyfoon wel hele telefoongesprekken voeren, dus wellicht dat ze daardoor geen tijd meer over had voor de rest van het huis.

Pensions & hotels

Nou zou je denken dat er genoeg mensen moeten zijn die werk zoeken, maar blijkbaar niet hier. Als je in een toeristisch dorp woont, zijn er namelijk legio schoonmakers nodig voor de pensions en hotels. Veel schoonmakers werken liever in een pension dan bij mensen privé thuis. Daarnaast vragen veel mensen de hoofdprijs, omdat er zo veel hulpen nodig zijn. Betaalde ik in Amsterdam gewoon een 10 euro tot 12,50, hier wordt rustig 18 tot 20 euro gevraagd. En dat vind ik persoonlijk dan net weer te veel van het goede.

Schoonmaakportals

Het afgelopen jaar plaatste ik oproepen in locale Facebookgroepen, vroeg ik rond bij de buren en schakelde ik diverse schoonmaakportals in, maar nee hoor, ook daar geen succes.

Om je een samenvatting te geven. Ik probeerde:

ikzoekeenschoonmaakster.nl

Dit portal werkte overigens wel, want die vonden de fantastische hulp voor me die nu kraamhulp is. Maar daarna konden ze niemand meer vinden in de buurt. Heel veel andere portals zoals sopje.nl en ikzoekeenwitteschoonmaakster.nl vallen hieronder, dus die benaderen heeft geen zin.

Huiscleaning.nl

Zij deden er ontzettend lang over om iemand te vinden. Toen had ik zelf allang iemand gevonden. In eerste instantie wilden ze me nog wel een factuur sturen voor het vinden van een schoonmaakster, maar ik heb ze duidelijk gemaakt dat ik die echt niet zou gaan betalen. Vooral niet omdat ze in eerste instantie vertelden meteen iemand te zullen vinden. Gelukkig hoefde ik de factuur uiteindelijk ook niet te betalen, omdat ze zelf ook wel inzagen dat dat een beetje gek was.

IVA Schoonmaakdienst

Als ik je een tip mag geven: NIET DOEN! Deze partij rekent je een vast tarief per maand voor iemand die zwart bij je komt werken. Dat slaat helemaal nergens op, want dan moet je dus meer dan 120 euro per jaar betalen voor een hulp. Als de hulp niet bevalt, zoeken ze iemand anders voor je, maar echt hoor…. andere bemiddelaars rekenen daar 25 euro tot 30 euro voor.

Care.com

Een site als care.com communiceert nergens duidelijk tarieven, maar als je iemand op de site een mail wilt sturen, rekenen ze een tientje per maand. En daar zit je aan vast. Gelukkig las ik op tijd de reviews, want zodoende kwam ik er achter dat de profielen op de site helemaal niet actief zijn. Veel mensen vermoeden zelfs dat ze nep zijn.

Hulpen.nl

Deze website werkt ook ongeveer net zo als Care.com. Het is zogenaamd gratis, maar als je op iemand wilt reageren, zit je meteen vast aan jaarabonnement van een tientje per maand.

Helpling

Bij Helpling kwam de eerste hulp niet opdagen. Gelukkig waren ze wel zo flexibel om de volgende dag iemand anders te sturen. Maar deze jongen bleek achteraf alleen maar slechte reviews te hebben. Niet zo gek, want van de 5 uur dat hij hier zou komen werken, is hij 45 minuten gaan lunchen en had hij tijd om 4 sigaretten te roken. Vervolgens was hij ook een uur te vroeg klaar. Toen ik hem vertelde waar ik allemaal niet tevreden mee was (bijna nergens mee eigenlijk, want alles was nog ranzig), zag hij dat niet als motivatie om toch nog een uurtje zijn handen uit zijn mouwen te steken. Maar vervolgens kreeg ik wel een factuur voor 5 gewerkte uren en kon ik 75 euro afrekenen. Bij Helpling zijn ze overigens wel aardig, maar een nieuwe hulp konden ze niet voor me vinden. Of er kwam iemand zonder referenties en dat wil ik dus niet. Dat was wel echt een teleurstelling, vooral ook omdat ze pretenderen wel te kunnen leveren en ook best wel duur zijn qua tarieven van schoonmakers.

Help!

Inmiddels ben ik wel echt een beetje radeloos. Maar hé… ik heb zelf ook een website. Laat ik het gewoon hier eens proberen. Help, ik zoek een schoonmaakster! (of schoonmaker). En ik zoek helemaal niet iemand die allerlei rare dingen moet doen. Het enige dat ik vraag is dit:

  •  een ervaren hulp voor 6 uur per week in de buurt van Haarlem
  • op maandag, donderdag of vrijdag (in overleg) in de ochtend tot begin middag
  • iemand met referenties, want ik heb geen zin in weer een dief in huis
  • het is fijn als diegene op details let en ook ‘uit het zicht’ schoonmaakt
  • direct beschikbaar is
  • loon is in overleg, we zijn bereid meer te betalen als iemand veel ervaring heeft en goed is in haar werk
  • plezier heeft in haar of zijn werk
  • en iemand die een beetje langzaam is, is ook geen probleem, als het werk maar goed gebeurt en langzaam niet betekent dat je ondertussen met de halve wereld kunt bellen of appen.

Ken je iemand of ben je iemand? Of weet je DE manier hoe ik iemand zou kunnen vinden! Een portal dat ik over het hoofd zag, of een andere tussenpersoon: Ik hoor het heel graag… Sterker nog.. dé tip beloon ik met een lekker verwen pakket. Dus kom maar door met die tips….

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* PS Toen ik op Twitter klaagde over het feit dat ik niemand kon vinden, hoorde ik van veel mensen dat ze problemen hebben een goede hulp te vinden. Dus als je verder tips hebt… misschien kan ik er een leuk artikel over maken.

Uitgelichte foto liza54500 via Shutterstock.

 FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.