TOP
ik ben dankbaar voor
Personal

Thanksgiving 2019 | Ik ben dankbaar voor..

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vandaag is het officieel Thanksgiving. Als moeder van een Amerikaan, is dat iets waar wij bij stilstaan. We vieren dit jaar ook daadwerkelijk Thanksgiving. Een van de thema’s van dit feest is: Dankbaarheid. Ik vind het mooi om daarbij stil te staan. Terwijl het leven voort dendert en de tijd veel te snel gaat, is het goed om even pas op de plaats te maken en je te realiseren… Ik ben dankbaar voor..
Bij deze.

Ik ben dankbaar voor..

Mijn kind

Mijn prachtige, blije, slimme kind. Waar ik elke dag een paar keer heel hard om en mee moet lachen. Die zoveel liefde geeft. Zelfs een donkere dag kan oplichten. En me nog dagelijks versteld doet staan van wat hij nu al weer kan en weet. Ik ben zo dankbaar dat ik zijn moeder mag zijn.

Het moederschap

Er zijn echt wel dagen geweest dat ik dacht dat ik nooit moeder zou worden. Dat het er voor mij niet in zou gaan zitten. En eerlijk gezegd wist ik op dat moment niet hoe ik dan ooit dat gat zou gaan moeten opvullen. Het zat er wel in. Ik werd moeder van een kind waarvoor ik geen biologisch kind had willen ruilen. En daar ben ik nog elke dag dankbaar voor.

Mijn man

Die altijd naast me staat. Mij support in mijn keuzes en zelfs soms de zijne opzij zet, omdat hij weet dat het voor Robin en mij zo belangrijk is. Die enthousiast is over wat ik doe, en me complimenten geeft. Hij geeft mij de ruimte te doen wat ik wil doen. Het is echt niet altijd rozengeur en maneschijn, maar we vinden elkaar altijd weer terug. Ik ben dankbaar voor hem en het feit dat we samen zo’n mooi gezin hebben.

Lees ook: ‘Over je energie verdelen’ (en over karma en het universum, ook dat nog)

Familie

Een paar weken geleden deed ik een cursus familie opstellingen en hoewel ik het allang wist, ben ik ontzettend blij voor de familie waarin ik opgegroeid ben. Natuurlijk hebben wij ook wel onze dingen. Elk huisje heeft zijn kruisje. Maar er is altijd liefde in ons gezin. Soms zelfs te veel. Maar beter te veel dan te weinig. En ja, daar ben ik dankbaar voor.

Vrienden

Oude vrienden. Nieuwe vrienden die ik pas sinds de verhuizing ken. Beste vrienden. Goede vrienden. Vrienden met wie ik deel, met wie ik lach, discussieer, het mee eens ben, van kan leren, die me inspireren of die gewoon zijn wie ze zijn en bij wie ik graag wil zijn. Ik ben dankbaar voor zo veel fijne mensen in mijn leven.

Adoptiefamilie

Aankomend weekend gaan wij Thanksgiving vieren met 6 gezinnen. 12 volwassenen, 9 kinderen, waarvan er 8 in de VS geboren zijn. Onze adoptiefamilie. Waarmee ik dingen kan delen, die ik met gewone vrienden niet kan bespreken. Het lot bracht ons bij elkaar, maar het had bij een paar vluchtige ontmoetingen kunnen blijven. In plaats daarvan zien we elkaar al 3 jaar vrij regelmatig. We zijn vrienden, maar ook familie, want onze kinderen delen roots. Wat ben ik dankbaar voor deze extra familie.

Gezondheid

Het afgelopen jaar zijn behoorlijk wat mensen die dichtbij me staan en om wie ik veel geef, ziek geworden. Een aantal hele goede vrienden van mijn ouders (voor mij een soort ooms en tantes) zijn overleden. Ik ben gezond. Mijn gezin is gezond. Ik ben daar intens dankbaar voor.

Werk

Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en daarmee doe ik wat ik leuk vindt. Natuurlijk zijn er ook wel eens dagen dat ik denk: ‘…’ Maar toch. Ik hoef niet naar een kantoor en ik kan altijd mijn eigen tijd indelen. Inmiddels blog ik al bijna 20 jaar. Ik ben dankbaar dat ik ooit met deze hobby ben begonnen en daar inmiddels mijn geld mee verdien.

Doen wat ik wil doen

Natuurlijk is tijd altijd een uitdaging. Ik heb niet altijd tijd om de dingen te doen die ik wil doen, maar als ik echt zou willen, kan het. Ik kan doen wat ik wil doen. Wat dat betreft heb ik de financiële middelen, de support en de ruimte. En dat is een prettig gevoel waar ik dankbaar voor ben.

Leven zoals ik wil leven

Inmiddels zijn de man en ik bij seizoen 3 van ‘The Handsmaid’s tale‘. Ik wil hier binnenkort een artikel over publiceren, maar ik kan je alvast zeggen dat die serie zo onder je huid gaat zitten. Opeens ga je je vrijheid waarderen. Want wat hebben wij een vrijheid. Wat kunnen wij zeggen wat we willen zeggen, zonder consequenties. Doen wat we willen doen, zonder consequenties. In sommige landen is dat echt niet zo. Ik ben dankbaar voor de vrijheid en de maatschappij waarin wij leven en dat ik zelf mag kiezen wat ik wil doen en met wie.

Ik ga vandaag een berg beklimmen
En de top bereiken
Met jou in mijn hart
Waar ik jou wil houden
Vast wil houden, ik ben bang dat ik straks zonder
Veel te klein en veel te kil ben
En me niet kan vinden

– Guus Meeuwis (Dat komt door jou)

Waar ben jij dankbaar voor?

Hier lees je meer persoonlijke artikelen.

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Uitgelichte foto is gemaakt tijdens de intocht van Sinterklaas. Mijn neus is wat rood van de kou en dit is voor mezelf niet ‘mijn goede kant’. Toch vind ik het een mooie foto. Want ik zie de liefde. En liefde is alles wat telt.

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.