TOP
Honeycomb roomijs zonder ijsmachine
Food

Homemade Honeycomb Roomijs (zonder ijsmachine !!)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Zoet, knapperig en ontzettend lekker zijn de eerste woorden die bij mij naar boven komen als ik mijn honeycomb roomijs maak. Dat het ijs ook nog eens super makkelijk en zonder ijsmachine te maken is, is natuurlijk mooi meegenomen!

Kennen jullie honeycomb al? Het is een heerlijk zoete en knapperige traktatie. Mijn man vond het ‘te zoet’ naar zijn smaak en ik ging de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat hij het wel zou gaan waarderen. Met het warme weer van de laatste dagen denk ik vooral aan ijsjes en besloot ik honeycomb roomijs te maken. Plots hebben we er een honeycomb fan bij in huis 😉

Ben jij wel zo’n bofkont met een ijsmachine, dan hoef je dit recept niet over te slaan. Bij stap 4 ga je over tot de bereiding, zoals je dit in een ijsmachine zou doen. In de ijsmachine is het ijs een stuk sneller klaar.

Benodigdheden voor Honeycomb Roomijs

  • 400 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • Honeycomb (ongeveer een kwart van dit recept)

Overige benodigdheden: hand- of standmixer en een bak die in de vriezer kan.

Aan de slag…

  1. Klop de slagroom stijf met een hand- of standmixer. Voeg de inhoud van een blikje gecondenseerde melk toe en mix dit op een lage snelheid door de slagroom heen.
  2. Vijzel, sla, snijd of breek de honeycomb in kleine stukjes. Zelf vind ik het ’t lekkerste om stukjes van verschillende grootte honeycomb te verwerken in mijn ijs.
  3. Hou een klein beetje honeycomb apart en roer de rest door je roomijs mengsel heen. Ook het gruis van de honeycomb, dit geeft juist extra smaak aan het ijs!
  4. Schep dit alles in een diepvries bestendige bak en laat het minimaal 4 uur bevriezen.
  5. Haal je honeycomb roomijs 5 minuten voordat je het wilt eten uit de vriezer. Schep bolletjes en strooi er nog wat extra honeycomb kruimels overheen.

Eet smakelijk! Waren jullie al bekend met honeycomb?

Groetjes,
Mariska

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.