TOP
home tour de zitkamer (deel 1)
Home

Home Tour: Het zitgedeelte (deel 1)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Al een aantal keer had ik het aangekondigd: Binnenkort komt er een home tour online. Maar vandaag is het dan écht zo ver, het eerste gedeelte van de home tour. Ik had zo veel om te laten zien en zo veel om te vertellen, dat ik heb besloten het op te delen in meerdere gedeeltes. Vandaag zie je Home Tour: Het zitgedeelte (deel 1). Ik laat je zien hoe het was, hoe het nu is, vertel iets over de verschillende meubelstukken en accessoires, diverse hoekjes etc. etc. en ik vertel je ook wat we nog willen veranderen en wat er nog mist. Genoeg te zien en te vertellen dus. Stay tuned en ga lekker zitten voor de rondleiding…Ga je mee naar binnen?

Funda Foto’s

home tour het zitgedeelte funda foto's

Eerst laat ik je de Funda foto’s zien. Alles was heel klassiek ingericht met een veel crème, bruintinten en klassiek houten laminaat op de vloer. Voor de oplettende kijker… wij hebben het zitgedeelte helemaal omgedraaid. De haard is eruit en het rookkanaal ook. Bovendien hebben we nog een uitbouw aan de achterkant, maar daar komen in een van de andere delen aan toe.

Oplevering

home tour het zitgedeelte oplevering

En zo zag het eruit bij de oplevering van het huis. Toen alles helemaal leeg en kaal was. Heel netjes. Niets meer aan doen. Maar dat deden we dus wel. De heg die je voor op de foto ziet, is inmiddels half gesneuveld omdat er een graafmachine langs moest en zoals ik net ook al vertelde, hebben we nu een uitbouw en is de keuken doorgebroken. Maar daarover later meer…

Slingers & kaartjes

home tour het zitgedeelte overview zitkamer

Even terug naar de uitgelichte foto boven dit artikel. Daarop kun je zien dat we de antieke glas-in-lood kamer-en-suite deuren hebben gelaten. Ik wilde mijn hele leven al een kamer-en-suite huis en dat heb ik nu. Dat deed me denken aan mijn grootouders’ huis. Die hadden overigens geen kamer-en-suite, maar wel glas-in-lood. Ik heb het huis echt zo gelaten zoals het is. Met de slingers die onze vrienden voor de aankomst van Robin hadden opgehangen, de geboortekaartjes en het speelgoed van Cookie erbij. Cookie heeft namelijk (nu) nog meer speelgoed dan Robin en erg goed in opruimen is ze niet.

de Erker

home tour jet zitgedeelte erkertjeZoals je ziet wonen we midden in het groen, we wonen tegenover de duinen. Deze kamer is op het zuiden, dus moet af en toe het zonnescherm omlaag. In de erker staat de mand van Cookie en de Eames stoel die ik van mijn grootouders heb geërfd. Daarvoor staat een poefje die Mark ooit meenam uit het buitenland waar hij toen woonde. De geboorteslingers hangen nog. Ik kan er maar geen afstand van nemen….

Orchideeën

home tour het zitgedeelte orchideeen

Ik ben nog al dol op orchideeën. Deze twee die op de vensterbank staan heb ik gekregen van Plantje.nl. Klik hier voor deze mooie orchideeën. Zoals ik al zei, heb ik deze stoel geërfd van mijn grootouders. Het kussen dat erop ligt, kochten Mark en ik ooit tegelijk met een kelim kleed, maar dat kleed vonden we in dit huis niet meer passen.

de Gaskachel

home tour het zitgedeelte gaskachel

Zie je dat mooie houtkacheltje? Dat is geen echte houtkachel, maar een gaskachel. Zoals je hebt gezien op de foto, hebben wij het zitgedeelte omgedraaid, maar we wilden wel graag een kachel. Deze komt bij mijn beste vriendinnetje vandaan, die heeft een mooie zaak Nuovo Antico, waar ze natuursteen, vloeren, sanitair en haarden en kachels verkoopt. Het kleed voor de kachel is gewoon van de Ikea en is eigenlijk ook van Cookie.

Als je hier uit het raam kijkt, heb je mooi uitzicht op het bos en de duinen. Dat is eigenlijk mijn favoriete uitzicht op de begane grond (vanaf de eerste verdieping is het nog mooier).

De verf

home tour zitkamer 2 orchideeen

Rechts is de voordeur. Zoals je ziet, moeten we nog wat aan de tuin laten doen. Zowel de voor- als achtertuin is nog al een ravage. Op de muren hebben we de kleur skin powder van Pure & Original. Dat is een matachtige krijtverf. In de winkel dacht ik eigenlijk dat het heel lichtroze zou worden. Zoals een magnolia, maar hij pakte wat donkerder uit. Ik schrok daar toen een beetje van, maar inmiddels vind ik de kleur echt prachtig. It grew on me. Met de verschillende soorten licht, wordt de kleur ook weer anders. Heel bijzonder is dat.

Kaarsjes & bijzettafeltjes

home tour het zitgedeelte iitala kaarsjes

In de herfst en winter hou ik enorm van om kaarsjes te branden. Deze kaarsenhoudertjes zijn Iitala. Een van mijn favoriete merken voor servies e.d. Ze stonden op onze huwelijkslijst en de kleuren vind ik nog steeds heel mooi. De drie bijzettafeltjes hebben verschillende grootes en kleuren en zijn van Ferm living. We hadden eerst een hele mooie robuuste grote salontafel, maar die vond ik te massief en met een kruipen en lopend kind gevaarlijk. Deze bijzettafeltjes schuif je makkelijk heen en weer en je kunt er dus een beetje mee spelen. Ik houd ook van die ronde vormen.

Haardketel

home tour het zitgedeelte haard assecoires

Ook de mooie koperen ketel die naast de kachel staat, heb ik geërfd van mijn grootouders. Zij hadden een echte open haard en daar bewaar ik mooie herinneringen aan, want daar kwamen met Sinterklaas behoorlijk wat cadeautjes doorheen. De blaasbalg en grijptang zijn ontzettend antiek en staan er nu alleen nog maar voor de sier en het sentiment. Op deze foto kun je de vloer mooi zien. Die komt ook bij Nuovo Antico vandaan en is dus via mijn vriendin. Het lijkt hout hè? Maar het is keramisch hout en dus steen. We hebben namelijk vloerverwarming. Eigenlijk zouden we een donkerdere kleur krijgen, maar die zou waarschijnlijk te laat geleverd worden en dat bracht zo veel stress met zich mee dat we een duurdere vloer hebben gekozen. Maar! Uiteindelijk ben ik ont-zet-tend blij met deze vloer. Ik hou van die lichte vloer. Het geeft zo veel lucht en licht en staat heel fris. De vloer is trouwens ook enorm goed schoon te houden, omdat het steen is. Aanrader!

Chinese kastje

home tour het zitgedeelte chinese kastje

De tv staat bij ons niet op een tv meubel, maar op een Chinees kastje. Een heel bijzonder Chinees kastje, want dit is het eerste cadeau dat Mark mij gaf voor mijn verjaardag. Ik vind het bij de muren en de vloeren heel goed uitkomen. Naast het kastje staat het, elke blogger welbekende, witte lack bijzettafeltje van de Ikea. Daar maak ik vaak foto’s op voor mijn site. In de vensterbank staat ons trouw portret en nog wat lichtjes en vaasjes.

Edelstenen

home tour het zitgedeelte edelstenen

En wat ligt er dan voor de tv? Dat zijn edelstenen (en een ongebruikte wierookbrander van edelsteen). Ik houd van stenen en natuurlijke materialen en ik geloof ook echt in de kracht van dit soort stenen. Overigens denk ik niet dat bij de tv een goede plek is, maar door mijn huis zie je overal stenen staan, dus ook hier ;).

De bank

home tour het zitgedeelte de bank

En ja, dit is nou dé bank. De bank met lounge gedeelte is de Helena van Topform en we hebben ‘m ooit  voor een prikje gekocht omdat er wat beschadiginkjes op zitten. Ik ga je natuurlijk niet vertellen waar. Op de bank liggen dekentjes en spreien. De ene sprei heel hoog, want Cookie sabbelt op dekentjes en maakt er dan gaten in. De kussens links zijn een bijeengeraapt zootje, de blauwe olifant is van Cookie en de kussentjes rechts namen we uit Istanbul mee. Mark heeft mij in Istanbul ten huwelijk gevraagd. Op deze foto zie je de bijzettafeltjes goed. Op de muur achter de bank willen we nog een mooie foto of schilderij (iets kunstachtigs) en we willen ook nog graag een kleed, maar het budget was even op na de verbouwing en ons tripje naar de VS om de kleine man op te halen.

home-tour-zitkamer-16

Cookie mag gewoon op de bank en dat is dan ook een van haar favoriete plekjes in huis. Het liefst ligt ze op het lounge gedeelte naar buiten te kijken.

home tour zitgedeelte cookie bank

Maar ik vind het zelf ook lekker om op de bank te zitten. Kan ik mooi de box in de gaten houden en daarvoor zie je mijn werkplek. En ja, Cookie moet naar de trimmer. Dat gaat ze vandaag.

Kastruimte

home tour het zitgedeelte kastruimte

Het mooie aan de kamer en-suite deuren is dat er kasten aan vast zitten en we hebben nu dus enorm veel kastruimte. Boven de deuren was het dicht, maar door een tip van de vorige eigenaren hebben we dat open laten maken en fungeert het nu als open kast. Ik vind dat heel mooi staan. Zoals je ziet, houdt het huis dus ook niet meer op waar het ooit ophield, want we hebben nu een uitbouw.

home tour het zitgedeelte kamer en-suiteVan de zitkamer kijk je naar het tussengedeelte, waar ik je de volgende keer meer over ga vertellen en dat weer een andere stijl en kleuren heeft als het zitgedeelte. Dan lees je ook meer over die mooie witte lamp die naast mijn bureau staat en die ik heb gekregen van Directlampen.nl.

home tour zitgedeelte doorkijkTot zo ver het eerste gedeelte van de home tour. Hopelijk vond je het leuk om te zien, zo’n kijkje in ons huis. Als je nog een vraag ergens over hebt, schroom niet om ‘m te stellen!

Vind je het mooi geworden? Ben je benieuwd naar deel 2? En wat is jouw eigen favoriete woonstijl? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel bevat een aantal producten die ik heb toegestuurd gekregen.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.