TOP
Home tour werkplek & open keuken
Home

Home Tour: Werkplek & Open Keuken, het ♥ van het huis (deel 2)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

De vorige home tour had ik het al beloofd; binnenkort komt er een deel 2. Binnenkort is dus vandaag, ik laat je een tweede stukje van ons huis zien en laat je dit zien Home Tour: Werkplek & Open Keuken oftewel het ♥ van het huis. Waarom ik het het hart van het huis noem? Dat ga ik je allemaal vertellen. Ik laat je zien hoe het was, hoe het nu is, vertel iets over de verschillende meubelstukken en accessoires, diverse hoekjes etc. etc. en ik vertel je ook wat we nog willen veranderen en wat er nog mist. Genoeg te zien en te vertellen dus. Stay tuned en ga lekker zitten voor de rondleiding…Ga je mee naar binnen?

Funda Foto’s

 home tour werkplek & open keuken funda foto's

Je had het de vorige keer al kunnen zien, we hebben nu hele andere kleuren dan de vorige bewoners hadden. Deze twee gescheiden ruimtes zijn niet meer. We hebben alles opengebroken en er nog een uitbouw aan vast geplakt. Het enige dat we niet hebben aangepakt in het huis, is de keuken zelf. Ik was dolblij met deze keuken en het prachtige Boretti fornuis dat er in zat, maar omdat er nu meer licht is in de keuken, komt de keuken ook wat beter tot zijn recht. Dat zeiden zelfs de vorige eigenaren die hier een paar weken geleden op bezoek waren :). De eetkamer is geen eetkamer meer, dat is nu werk- en leefgedeelte geworden.

Oplevering

Home Tour Werkplek & Open Keuken opleveringEn zo zag het er dus uit bij de oplevering. Een foto van de keuken heb ik niet, maar die zit/zat dus achter deze muur. Aan het einde was een soort erkertje en je ziet door de ruit het huisje/de schuur in de tuin. Ook die hebben we afgebroken voor de uitbouw. Dat vond ik persoonlijk best wel jammer, maar ja, er kwam zo veel moois voor terug.

Mijn werkplek

Home Tour Werkplek & Open Keuken mijn werkplek

Laten we beginnen met mijn werkplek. Hier zit ik heel hard aan Dejlig te werken ;). Het Ikea bureautje waar ik nu aan werk, vind ik prachtig en heel fijntjes, maar is met de kennis van nu toch wat te klein, dus daar wil ik binnenkort vervanging voor regelen. De stoel kocht ik via Markplaats. We hebben er 2 van en de andere staat in de uitbouw. Op het kleedje onder mijn bureau ligt Cookie vaak te slapen. Het kleedje is van Flying Tiger en is eigenlijk twee keer zo groot. Op de muur naast mijn werkplek komt nog een mooie foto die ik tijdens mijn fotografie cursus heb gemaakt. Die is momenteel in bestelling. Het pronkstuk van mijn werkplek is toch wel de mooie lamp die ik van Directlampen.nl mocht uitzoeken.

Home Tour Werkplek & Open Keuken lamp directlampen.nl

In het plafond zitten namelijk spotjes, maar soms vind ik het ’s avonds fijn om extra licht te hebben als ik iets aan het doorlezen ben. De lamp geeft dat hoekje net wat extra jeu. Het is een stoere, industriële lamp die qua kleur en vorm goed bij de rest van het interieur past. Bovendien is ‘ie ontzettend handig want je kunt ‘m hoger stellen, maar ook lager en je kunt ‘m makkelijk alle kanten opdraaien.

de Box, de Zebra plant en het Chinese kastje

Home Tour Werkplek & Open Keuken box en kastje

Naast mijn bureau staat de box. Dat vind ik prettig, zo in het midden, want zo kan ik Robin vanaf elke ruimte goed in de gaten houden. Bovendien zit ik overdag het meest aan mijn bureau. We hebben expres een witte box genomen zodat die er ook goed bijpaste. Naast de box staat een prachtige luchtzuiverende plant van Plantje.nl. Mocht het je interesseren? Het is een Alocasia Zebrina, oftewel een Zebraplant. Ik hou van planten in het huis. Ze geven niet alleen frisse lucht en zuurstof, maar ze kleden een ruimte ook echt aan.

Naast de plant staat het Chinese kastje dat we hebben overgenomen van onze vrienden Saskia en Wilco die naar Hong Kong zijn geemigreerd. Ik vind de kleur zo mooi. Het is echt een soort oranjerood. Op het kastje staan geboortekaartjes etc. etc., een beeldje van een vogel, een Ikea lamp en een vaas. Ik wil hier ook nog graag een schilderij ophangen.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken robin box

En zo ligt Robin dan in de box. Vind je vast leuk om te zien? Ik heb een prachtige boxzak van Koeka voor hem gekocht (mijn favoriete merk, dat zie je ook aan de doek die in de hoek hangt), maar op de een of andere manier liggen zijn speeltjes vaak toch weer in de box. Beter opruimen dus Robin!

Het raam kijkt uit op het paadje naast ons huis en de schutting van ons en de buren. Hier moet echt nog een rolgordijntje of zo. Ik vind het niet mooi, maar het geeft ook wel weer veel licht, dus ik ben er nog niet over uit. Iemand een suggestie?

Home Tour: Werkplek & Open Keuken zebra plant

En laten we dan ook nog maar een close-up doen van die prachtige plant. Mooi staat ‘ie hè? Het contrast van dat groen is zo mooi bij dat rood. Vind je niet?

Het Kookschiereiland

Home Tour: Werkplek & Open Keuken kookeiland

We hebben een kookeiland waar je niet op kunt koken, maar wel op kunt snijden en aan kunt hangen. Het is de bar en het aanrecht in een. We hebben expres niet dezelfde kleuren genomen als de keuken, omdat we bang waren dat dat toch anders zou uitpakken. Het blad is van beton en het onderstel wit glans. De barkrukken vond ik ook op Marktplaats.

De lamp boven het eiland is een design lamp en is het eerste stuk dat Mark en ik samen kochten voor toen nog ons huis in Amsterdam. Ik weet gewoon echt even niet meer hoe de lamp heet, dat antwoord heb je nog tegoed. Maar je ziet dat we met de lampen in de uitbouw rekening hebben gehouden met de vorm van deze lamp.

* Edit; vriendin Rianne bood uitkomst. Het is de Buffer lamp van Wiekie Somers. Je kunt ‘m o.a. hier kopen.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken verse bloemen

Op het blad staan altijd verse bloemen. Deze komen van de locale bloemist en zij gaat vanaf nu mijn bloemen leveren (ik heb Bloomon opgezegd).

Home Tour: Werkplek & Open Keuken vers fruit

Ook staat er altijd fruit op het eiland. Niet te dicht bij de bloemen trouwens.. Ik hou van bloemen en ik hou van fruit, maar soms krijg ik van dat laatste niet genoeg binnen en zo heb ik de hele dag een reminder dat ik fruit moet eten en doe ik het ook eerder. De schaal is trouwens van Blokker.

Het hart van het huis

Home Tour: Werkplek & Open Keuken hart van het huisEn zo ziet het er uit vanaf de andere kant. Zoals je ziet hebben we boven de kamer en-suite deuren ook hier vakken laten maken, maar die moeten nog wat gevuld worden. Ik ben dolblij met al die kasten die in dit huis zitten. De kast achter mijn bureau zit vol met blog goodies en props en administratie dingen.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken portret oma

Links van het kookeiland zit een deur naar de gang en daarnaast hangt een portret van mijn oma van toen ze een jaar of 20 was. Ik ben zo dol op die foto. Ik kan er vanaf mijn werkplek heerlijk naar kijken. Zo is ze altijd een beetje bij me.

De Keuken

Home Tour: Werkplek & Open Keuken keuken

Late we de keuken ‘ingaan’. Dit is het zicht vanuit de uitbouw. Op het barretje hiervoor moet ook nog een plaat gemaakt worden. De fles Jameson werd gekocht toen we hoorden dat we Robin ‘kregen’. Recht vooruit zie je de deur naar de gang, daarnaast is een fijne voorraadkast en daarvoor staat de ijskast en vriezer. Links van de deur zitten de magnetron en oven.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken Wesco vuilnisbak

En ik heb hem even ergens ander gezet voor de foto, maar deze prachtige vuilnisbak (ja ook een vuilnisbak kan prachtig zijn), is naast het fornuis echt de trots van mijn keuken. Het is de Rolls Royce van de vuilnisbakken en ik wilde hem altijd al kopen, maar ik twijfelde over de kleur. Van Etrias mocht ik iets uitzoeken en wat was ik ontzettend blij dat ze deze mooie Wesco’s verkochten. Ik vind ‘m reuze handig, het is precies de kleur die bij onze keuken past en er past gigantisch veel in, maar niet zo veel dat de zak te zwaar wordt. Je hebt deze vuilnisbakken in verschillende modellen met verschillende systemen en in verschillende kleuren. Maar dit was helemaal onze kleur.

Over kleuren gesproken… de verf op de muur in dit gedeelte van het huis is de kleur Ash van Pure-Original.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken details

Nog wat kleine details in de keuken… boven de afzuiger staan een paar best wel belangrijke dingen. Het beeldje van Amsterdam en de twee kussende mensjes kocht ik als grap voor Mark toen we net een relatie kregen. En het antieke Droste blik komt uit het huis van mijn overgrootmoeder en was een van de enige dingen die was overgebleven in dat huis. Voor de rest was het huis in de oorlog geplunderd en mijn overgrootmoeder is in de oorlog vermoord, dus je begrijpt dat dit blik ontzettend belangrijk voor me is. Misschien wel een van de belangrijkste dingen in huis.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken bloemen kookeiland

Dit is het uitzicht vanaf de andere kant van het kookeiland naar de uitbouw. Ik dacht ik gooi die bloemen er weer in. Dat is wat luchtiger dan het einde van de vorige alinea.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken zicht werkplek

En zo kijk je naar mijn werkplek, de zitkamer en Robin in de box. Achter de vaas ligt trouwens de familie planner. Dat is best een noodzakelijk ding geworden in ons gezin.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken zicht uitbouw

Laten we deze hoek dan ook maar meenemen. Dit is de andere kant van de uitbouw gezien vanuit de keuken. Links zie je nog een stukje afwasmachine en daarnaast zit de gootsteen. Daar kan ik lekker afwassen terwijl ik het groen in de tuin kan bewonderen.

De volgende keer

Home Tour: Werkplek & Open Keuken zicht uitbouw

En met deze foto van de uitbouw ben ik aan het einde gekomen van deze home tour. De volgende keer laat ik je de uitbouw zelf zien. Hopelijk vond je het leuk om te zien, zo’n kijkje in ons huis. Als je nog een vraag ergens over hebt, schroom niet om ‘m te stellen!

Vind je het mooi geworden? Ben je benieuwd naar deel 3? En wat is jouw eigen favoriete woonstijl? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel bevat een aantal producten die ik heb toegestuurd gekregen.

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.