TOP
Home tour werkplek & open keuken
Home

Home Tour: Werkplek & Open Keuken, het ♥ van het huis (deel 2)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

De vorige home tour had ik het al beloofd; binnenkort komt er een deel 2. Binnenkort is dus vandaag, ik laat je een tweede stukje van ons huis zien en laat je dit zien Home Tour: Werkplek & Open Keuken oftewel het ♥ van het huis. Waarom ik het het hart van het huis noem? Dat ga ik je allemaal vertellen. Ik laat je zien hoe het was, hoe het nu is, vertel iets over de verschillende meubelstukken en accessoires, diverse hoekjes etc. etc. en ik vertel je ook wat we nog willen veranderen en wat er nog mist. Genoeg te zien en te vertellen dus. Stay tuned en ga lekker zitten voor de rondleiding…Ga je mee naar binnen?

Funda Foto’s

 home tour werkplek & open keuken funda foto's

Je had het de vorige keer al kunnen zien, we hebben nu hele andere kleuren dan de vorige bewoners hadden. Deze twee gescheiden ruimtes zijn niet meer. We hebben alles opengebroken en er nog een uitbouw aan vast geplakt. Het enige dat we niet hebben aangepakt in het huis, is de keuken zelf. Ik was dolblij met deze keuken en het prachtige Boretti fornuis dat er in zat, maar omdat er nu meer licht is in de keuken, komt de keuken ook wat beter tot zijn recht. Dat zeiden zelfs de vorige eigenaren die hier een paar weken geleden op bezoek waren :). De eetkamer is geen eetkamer meer, dat is nu werk- en leefgedeelte geworden.

Oplevering

Home Tour Werkplek & Open Keuken opleveringEn zo zag het er dus uit bij de oplevering. Een foto van de keuken heb ik niet, maar die zit/zat dus achter deze muur. Aan het einde was een soort erkertje en je ziet door de ruit het huisje/de schuur in de tuin. Ook die hebben we afgebroken voor de uitbouw. Dat vond ik persoonlijk best wel jammer, maar ja, er kwam zo veel moois voor terug.

Mijn werkplek

Home Tour Werkplek & Open Keuken mijn werkplek

Laten we beginnen met mijn werkplek. Hier zit ik heel hard aan Dejlig te werken ;). Het Ikea bureautje waar ik nu aan werk, vind ik prachtig en heel fijntjes, maar is met de kennis van nu toch wat te klein, dus daar wil ik binnenkort vervanging voor regelen. De stoel kocht ik via Markplaats. We hebben er 2 van en de andere staat in de uitbouw. Op het kleedje onder mijn bureau ligt Cookie vaak te slapen. Het kleedje is van Flying Tiger en is eigenlijk twee keer zo groot. Op de muur naast mijn werkplek komt nog een mooie foto die ik tijdens mijn fotografie cursus heb gemaakt. Die is momenteel in bestelling. Het pronkstuk van mijn werkplek is toch wel de mooie lamp die ik van Directlampen.nl mocht uitzoeken.

Home Tour Werkplek & Open Keuken lamp directlampen.nl

In het plafond zitten namelijk spotjes, maar soms vind ik het ’s avonds fijn om extra licht te hebben als ik iets aan het doorlezen ben. De lamp geeft dat hoekje net wat extra jeu. Het is een stoere, industriële lamp die qua kleur en vorm goed bij de rest van het interieur past. Bovendien is ‘ie ontzettend handig want je kunt ‘m hoger stellen, maar ook lager en je kunt ‘m makkelijk alle kanten opdraaien.

de Box, de Zebra plant en het Chinese kastje

Home Tour Werkplek & Open Keuken box en kastje

Naast mijn bureau staat de box. Dat vind ik prettig, zo in het midden, want zo kan ik Robin vanaf elke ruimte goed in de gaten houden. Bovendien zit ik overdag het meest aan mijn bureau. We hebben expres een witte box genomen zodat die er ook goed bijpaste. Naast de box staat een prachtige luchtzuiverende plant van Plantje.nl. Mocht het je interesseren? Het is een Alocasia Zebrina, oftewel een Zebraplant. Ik hou van planten in het huis. Ze geven niet alleen frisse lucht en zuurstof, maar ze kleden een ruimte ook echt aan.

Naast de plant staat het Chinese kastje dat we hebben overgenomen van onze vrienden Saskia en Wilco die naar Hong Kong zijn geemigreerd. Ik vind de kleur zo mooi. Het is echt een soort oranjerood. Op het kastje staan geboortekaartjes etc. etc., een beeldje van een vogel, een Ikea lamp en een vaas. Ik wil hier ook nog graag een schilderij ophangen.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken robin box

En zo ligt Robin dan in de box. Vind je vast leuk om te zien? Ik heb een prachtige boxzak van Koeka voor hem gekocht (mijn favoriete merk, dat zie je ook aan de doek die in de hoek hangt), maar op de een of andere manier liggen zijn speeltjes vaak toch weer in de box. Beter opruimen dus Robin!

Het raam kijkt uit op het paadje naast ons huis en de schutting van ons en de buren. Hier moet echt nog een rolgordijntje of zo. Ik vind het niet mooi, maar het geeft ook wel weer veel licht, dus ik ben er nog niet over uit. Iemand een suggestie?

Home Tour: Werkplek & Open Keuken zebra plant

En laten we dan ook nog maar een close-up doen van die prachtige plant. Mooi staat ‘ie hè? Het contrast van dat groen is zo mooi bij dat rood. Vind je niet?

Het Kookschiereiland

Home Tour: Werkplek & Open Keuken kookeiland

We hebben een kookeiland waar je niet op kunt koken, maar wel op kunt snijden en aan kunt hangen. Het is de bar en het aanrecht in een. We hebben expres niet dezelfde kleuren genomen als de keuken, omdat we bang waren dat dat toch anders zou uitpakken. Het blad is van beton en het onderstel wit glans. De barkrukken vond ik ook op Marktplaats.

De lamp boven het eiland is een design lamp en is het eerste stuk dat Mark en ik samen kochten voor toen nog ons huis in Amsterdam. Ik weet gewoon echt even niet meer hoe de lamp heet, dat antwoord heb je nog tegoed. Maar je ziet dat we met de lampen in de uitbouw rekening hebben gehouden met de vorm van deze lamp.

* Edit; vriendin Rianne bood uitkomst. Het is de Buffer lamp van Wiekie Somers. Je kunt ‘m o.a. hier kopen.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken verse bloemen

Op het blad staan altijd verse bloemen. Deze komen van de locale bloemist en zij gaat vanaf nu mijn bloemen leveren (ik heb Bloomon opgezegd).

Home Tour: Werkplek & Open Keuken vers fruit

Ook staat er altijd fruit op het eiland. Niet te dicht bij de bloemen trouwens.. Ik hou van bloemen en ik hou van fruit, maar soms krijg ik van dat laatste niet genoeg binnen en zo heb ik de hele dag een reminder dat ik fruit moet eten en doe ik het ook eerder. De schaal is trouwens van Blokker.

Het hart van het huis

Home Tour: Werkplek & Open Keuken hart van het huisEn zo ziet het er uit vanaf de andere kant. Zoals je ziet hebben we boven de kamer en-suite deuren ook hier vakken laten maken, maar die moeten nog wat gevuld worden. Ik ben dolblij met al die kasten die in dit huis zitten. De kast achter mijn bureau zit vol met blog goodies en props en administratie dingen.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken portret oma

Links van het kookeiland zit een deur naar de gang en daarnaast hangt een portret van mijn oma van toen ze een jaar of 20 was. Ik ben zo dol op die foto. Ik kan er vanaf mijn werkplek heerlijk naar kijken. Zo is ze altijd een beetje bij me.

De Keuken

Home Tour: Werkplek & Open Keuken keuken

Late we de keuken ‘ingaan’. Dit is het zicht vanuit de uitbouw. Op het barretje hiervoor moet ook nog een plaat gemaakt worden. De fles Jameson werd gekocht toen we hoorden dat we Robin ‘kregen’. Recht vooruit zie je de deur naar de gang, daarnaast is een fijne voorraadkast en daarvoor staat de ijskast en vriezer. Links van de deur zitten de magnetron en oven.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken Wesco vuilnisbak

En ik heb hem even ergens ander gezet voor de foto, maar deze prachtige vuilnisbak (ja ook een vuilnisbak kan prachtig zijn), is naast het fornuis echt de trots van mijn keuken. Het is de Rolls Royce van de vuilnisbakken en ik wilde hem altijd al kopen, maar ik twijfelde over de kleur. Van Etrias mocht ik iets uitzoeken en wat was ik ontzettend blij dat ze deze mooie Wesco’s verkochten. Ik vind ‘m reuze handig, het is precies de kleur die bij onze keuken past en er past gigantisch veel in, maar niet zo veel dat de zak te zwaar wordt. Je hebt deze vuilnisbakken in verschillende modellen met verschillende systemen en in verschillende kleuren. Maar dit was helemaal onze kleur.

Over kleuren gesproken… de verf op de muur in dit gedeelte van het huis is de kleur Ash van Pure-Original.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken details

Nog wat kleine details in de keuken… boven de afzuiger staan een paar best wel belangrijke dingen. Het beeldje van Amsterdam en de twee kussende mensjes kocht ik als grap voor Mark toen we net een relatie kregen. En het antieke Droste blik komt uit het huis van mijn overgrootmoeder en was een van de enige dingen die was overgebleven in dat huis. Voor de rest was het huis in de oorlog geplunderd en mijn overgrootmoeder is in de oorlog vermoord, dus je begrijpt dat dit blik ontzettend belangrijk voor me is. Misschien wel een van de belangrijkste dingen in huis.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken bloemen kookeiland

Dit is het uitzicht vanaf de andere kant van het kookeiland naar de uitbouw. Ik dacht ik gooi die bloemen er weer in. Dat is wat luchtiger dan het einde van de vorige alinea.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken zicht werkplek

En zo kijk je naar mijn werkplek, de zitkamer en Robin in de box. Achter de vaas ligt trouwens de familie planner. Dat is best een noodzakelijk ding geworden in ons gezin.

Home Tour: Werkplek & Open Keuken zicht uitbouw

Laten we deze hoek dan ook maar meenemen. Dit is de andere kant van de uitbouw gezien vanuit de keuken. Links zie je nog een stukje afwasmachine en daarnaast zit de gootsteen. Daar kan ik lekker afwassen terwijl ik het groen in de tuin kan bewonderen.

De volgende keer

Home Tour: Werkplek & Open Keuken zicht uitbouw

En met deze foto van de uitbouw ben ik aan het einde gekomen van deze home tour. De volgende keer laat ik je de uitbouw zelf zien. Hopelijk vond je het leuk om te zien, zo’n kijkje in ons huis. Als je nog een vraag ergens over hebt, schroom niet om ‘m te stellen!

Vind je het mooi geworden? Ben je benieuwd naar deel 3? En wat is jouw eigen favoriete woonstijl? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel bevat een aantal producten die ik heb toegestuurd gekregen.

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

33 COMMENTS
 • claudia
  3 jaar ago

  Wauw wat hebben jullie een droomhuis gecreëerd.. Het is zo mooi geworden! Die keuken is een droom!

 • YuStSoMe
  3 jaar ago

  … ik zucht ff. Wat een mooi huis is het toch. Ik droomde er even weg van dat ik er zou wonen en dat de meubels dan niet weg hoefden. Dat ik alleen nog een lekker kleed in huis zou leggen bij de eethoek en nog een mega imposant schilderij. Jullie hebben zelfs prachtige lampen, dat maakt een sfeer ook af.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Aaah! Wat lief dat je dat zegt.

 • Eef
  3 jaar ago

  Prachtig huis! Die barkrukken, ik ben echt een beetje verliefd! En die plant is trouwens ook wáánzinnig mooi inderdaad. Wij zijn druk aan het verbouwen en binnenkort ook een bar in de keuken, super leuk om te zien hoe dit in jouw huis staat, gezellig met die bloemen erop en nogmaals .. die prachtige barkrukken, echt super mooi!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Als je wilt weten, waar die barkrukken vandaan komen, kun je me mailen. Ik heb nog contact met die verkoper, want we hebben er 2 extra bij hem besteld. 🙂

 • Linda
  3 jaar ago

  Wat een heerlijk huis op een heerlijke plek! Ik vind een kamer-en-suite zo gaaf en dan ook nog met die kasten erboven en ernaast… Geweldig! Ben erg benieuwd naar de volgende aflevering!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik wist wel dat ik jou ermee kon verblijden! 😉

 • Wat een droomhuis! En wat een verschil met de Funda foto’s. En wat betreft de inrichting heb je een mega goede smaak. Ik houd er van!

 • Janske
  3 jaar ago

  Wat een heerlijke ruimte! Prachtige keuken en bijzondere bloemen en planten. ..ik hou er van! Mooi hoor ♡

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel Janske. Altijd leuk om te horen 😉

 • Anne-Marie
  3 jaar ago

  Ik vind dat je een super leuk ingericht en mooi licht huis hebt. Zou willen dat ik zelf wat meer gevoel voor styling had..

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik kom wel een keer bij je langs 😉

 • Jacqueline
  3 jaar ago

  Wat heb je toch een prachtig huis!
  Ons huis heeft nog niet zoveel stijl, is echt van alles en nog wat. In ons eerste huis hadden we veel ramen en vond ik donkere meubels mooi daarbij. Maar nu hebben we een vrij donker huis en hebben we nog niet echt gebonden wat werkt. Soms zou ik best wel eens mee willen doen met zo’n woonprogramma, even flink de bezem erdoorheen, haha!

  Maar over dat rolgordijntje: ik heb in mijn naaikamertje zo één met horizontale strepen. Daarmee kan je de ‘m op de ‘dichte’ strepen zetten als je echt geen inkijk wil, of op de doorzichtige strepen. Kan toch niet op het woord komen hoe zo’n rolgordijn heet… hopelijk snap je m’n omschrijving.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik ga er eens naar kijken. Dank voor de tip!

 • Bregje
  3 jaar ago

  Oh wat een ruimte zo met die uitbouw, heerlijk! Misschien zijn houten jaloezieën iets voor dat raampje? Wij hebben ze hier en er komt nog steeds veel licht binnen!
  Zo’n keuken met kookeiland/bar lijkt me heerlijk!
  Thanks voor het binnengluren! 😉

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, graag gedaan, dank voor de tip en leuk dat je er was 😉

 • Annette
  3 jaar ago

  Wat een heerlijke keuken zeg en toffe plant, ik houd van planten.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik ook. Ik ben echt zo blij met die planten!

 • Linda
  3 jaar ago

  Wat een mega huis heb je!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Het is heel groot geworden door die uitbouw. Beneden in ieder geval. Boven hebben we schuine dagen en kleine kamers, dus het is niet overal zo groot. Maar beneden ben je toch veel meer dan boven, dus dat vonden we belangrijker 🙂

 • Esmeralda
  3 jaar ago

  Wat een prachtig huis heb je! De lamp bij je bureau is ook perfect en je keuken…. Wauw! Fijn dat je toch nog iets hebt wat van jouw overgrootmoeder is geweest.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja dat is heel fijn. Ik heb trouwens ook een ring van haar. Die draag ik altijd.

 • Desirée
  3 jaar ago

  Wow, wat een gaaf huis heb je toch lady! Misschien voor dat raampje naast de box zo’n inbetween-rolgordijntje? Maakt de boel misschien nog iets lichter door al het gefilterde licht (als je een witte neemt dan he) en maskeert de schutting. Binnenkort komen we op visite/kraambezoek/kletsbezoek hoor ^^

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, daar zat ik ook aan te denken. We hebben meerdere plekken waar die rolgordijntjes goed voor zouden zijn. Superleuk als je langskomt. Kijk er nu al naar uit <3

 • Mooie keuken en wat zijn die barkrukken ontzettend gaaf! !

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja gaaf hè? Echt heel blij mee. En ze waren echt helemaal niet duur vergeleken met andere barkrukken! Ik ben ook benieuwd naar hoe jullie huis wordt!

 • Anita
  3 jaar ago

  Leuke details en wat een mooie keuken! Kleine werkplek maar niet al te overheersend in de ruimte zo. Kan je ook weinig rommel maken 😉 Gave krukken ook aan de bar, zit je er vaak aan?

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ja precies. Dat is dan wel weer het voordeel.
   We zitten inderdaad best vaak aan die krukken. Vooral ons bezoek gaat vaak daar zitten. Grappig is dat? We gaan er in ieder geval 2 bij bestellen.

 • Wauw Karen, wat ziet het er vet gaaf uit! Ik vind het echt helemaal top! Je werkplek ziet er netjes uit (ik dacht al: lukt dat op zo’n klein bureau!!), en die zebraplant vind ik ook echt super! En fijn he, hoe je sommige pareltjes op marktplaats kunt scoren? Ik hou er van! Leuk ook de details op je afzuigkap, dat maakt een huis ‘eigen’. Ik kan me helemaal voorstellen dat je super blij bent met je huis!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dat bureau is ook gewoon echt te klein. Het voordeel daarvan is wel dat je het veel netter houdt 😉

 • Volgmama
  3 jaar ago

  Wat mooi Karen, zoveel licht in de woonkamer! Wij hebben in het nieuwe huis ook een open keuken maar niet zo modern als die van jullie. In januari krijgen wij de sleutel, heb er zo zin in!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik ben heel benieuwd naar jullie nieuwe keuken. Die van ons is ook al 10 jaar oud hoor, maar we vonden hem nog prima.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.