TOP
home tour het zitgedeelte update
Home

Home Tour: Het zitgedeelte (update 2017)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

De vorige home tour die ik plaatste, was er een van toen wij eigenlijk net in ons huis woonden. Inmiddels is er best veel veranderd en leek het me wel eens leuk om een update te plaatsen. Op Instastories vroeg ik of er behoefte was aan een update en ik kreeg zo veel thumbs up dat die vandaag voor je klaar staat. Heb je geen zin om te lezen? Dan kun je ook op Youtube een rondleiding krijgen. Want na 4 maanden Youtube stilte verdiende mijn kanaal ook wel weer een opfrisbeurt. Zit je klaar voor de tour? Ga je mee naar binnen?

Liever kijken dan lezen?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Zoals ik al vertelde, heb ik een aantal maanden geen filmpjes toegevoegd aan mijn kanaal. Dat zie je ook wel een beetje terug, want het beeld is nog al schokkerig. Hopelijk wordt dat bij het volgende filmpje al weer beter ūüôā Anyways… Je kunt dus ook kijken in plaats van de blog te lezen. Zie je hierboven nou geen filmpje, dan ga je hier naar mijn kanaal.

De bank

het zitgedeelte bank

Allereerst als je foto’s wilt zien van hoe het huis eruit zag voordat wij het kochten, en foto’s van de oplevering, dan moet je nog even de vorige home tour bekijken.

Daarin had ik ook al verteld over onze bank. Die hebben wij flink afgeprijsd gekocht omdat ‘ie een beschadiging had, maar ik weet niet eens meer waar die nou zat. Volgens mij aan de achterkant. Het is de Helena van Topform¬†en hij is nog wel te koop. Op de bank liggen allemaal dekentjes, plaids en kussentjes.

Links van de bank staat een IKEA lamp en daar heb je al een keer uitgebreid over kunnen lezen. Overigens zit ik daar graag ’s avonds een boekje te lezen. Maar overdag is het ook prachtig, omdat je uitkijkt op de duinen.

Nieuwe kussenhoezen

het zitgedeelte bank 2

home tour het zitgedeelte update kussentjes

Het grappige is dat ik op het moment van dit schrijven al weer nieuwe kussentjes op de bank heb liggen, die meer winter proof zijn. Ik had deze foto’s al eerder gemaakt. Ik wissel de accessoires in huis graag af. In de zomer en lente wil ik frissere kleuren dan in de herfst en winter. Nu heb ik bordeaux, cr√®me en roze. Het plaid is van Koeka en die heeft ook zijn eigen blog. Het plaid dat erachter ligt is van H&M.

De bijzettafeltjes heb je ook al voorbij zien komen. Dat zijn mandjes in verschillende kleuren en groottes. Ze zijn van Ferm Living en je kunt ook nog met het hout vari√ęren. Wat ik heel praktisch vind, is dat je ze makkelijk optilt en ergens anders neerzet. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik inmiddels wel toe ben aan iets nieuws, dus ik denk dat ze naar de kinderkamer en logeerkamer gaan verhuizen.

Robin heeft zijn eigen fauteuil waar hij graag op zit. Hij kan nog niet klimmen op de bank, dus ik vind het wel een prettig idee dat hij zo een beetje lekker zit. Als wij meekijken, zit hij gewoon bij ons op de bank natuurlijk.

De lamp rechts van de bank is ook van IKEA. Wij combineren veel design met de grote Zweedse meubelketen hier in huis.

Op de muren hebben wij verf van Pure Original. Dat is een soort hele mooie krijtverf. Dit is de kleur magnolia. Ik ben nog steeds heel blij met de kleur, omdat ik ‘m heel warm vind, maar het is wel lastig om voor die grote muur een kunstwerk te bedenken. Die muur is nog leeg, omdat we niet goed weten wat we er willen. Plankjes of zo, gaat ‘m niet worden en ik ben niet zo van de grote familie portretten. Dus als je een leuk idee hebt?

De gaskachel

home tour het zitgedeelte haard

Wat natuurlijk onveranderd is, is onze gaskachel. Die is geleverd door mijn beste vriendin, want zij heeft een mooie zaak Nuovo Antico, waar ze natuursteen, vloeren, sanitair en haarden en kachels verkoopt. De vloer is ook van haar. Wij hebben een keramisch houten vloer. De kleur is wel besmettelijk, maar tegelijkertijd goed schoon te houden. En omdat we vloerverwarming hebben, is steen wel praktisch.

Overigens hebben mijn collega’s een fijn apparaat getest om vloeren schoon te houden: Review K√§rcher Floor Cleaner FC 5

In de vorige home tour zag je dat er een koperen ketel naast de kachel stond. Die was van mijn grootouders, maar die hebben we maar even naar zolder verhuisd omdat Robin het nog al leuk vond om er aan te gaan hangen en ‘m om te gooien. Beetje zonde van zo’n antieke ketel. Het huis is sowieso nu semi Robin proof. De stopcontacten zijn beveiligd en alle kaarsjes en andere accessoires staan buiten zijn bereik.

Eames stoel

home tour het zitgedeelte update eames stoel

De Eames stoel die ik van mijn grootouders erfde is er nog steeds. Net zoals het poefje dat Mark meenam uit zijn ouderlijk huis. Wat nieuw is zijn het kleed en de gordijnen. Het kleed is van Made. Het lijkt crème kleurig, maar als je van dichtbij kijkt zitten er allerlei kleuren in. Het was absoluut geen duur kleed, maar ik moet wel zeggen dat met een hond en een kind het ook niet geweldig blijft qua kwaliteit.

De gordijnen hebben we op maat laten maken. We gingen eigenlijk voor crème of grijs, maar we mochten staaltjes mee naar huis nemen en kozen uiteindelijk voor deze kleur omdat die goed bij het glas in lood en de muren paste. Het zijn prachtige gordijnen van dik velours en aan de andere kant zijn ze gemêleerd. Ik ben ontzettend mee in mijn nopjes en ben blij dat we deze kleur hebben genomen.

Bij de boom aan de overkant van de weg staan vaak herten. Dus ook dit is een fijn hoekje om te zitten. De voor- en achtertuin zijn, zoals je ziet, nog een chaos, daar gaan we deze herfst mee aan de slag.

TV meubel en speelgoedkist

home tour het zitgedeelte update tv

Aan dit hoekje is wel veel veranderd. We hebben een nieuw tv meubel zodat Robin niet zo omhoog hoeft te kijken. Het is het TV meubel Rex en we kochten het bij Wehkamp, maar het is helaas niet meer te koop.

De speelgoedkist is ook nieuw en ik vind het heerlijk om daar ’s avonds al Robin’s losse spullen in te kunnen mieteren zodat de zitkamer weer volwassen proof is. Robin kan ‘m zelf ook openmaken. Het is een kist van Woood en is onder andere hier te koop.¬†We hebben bewust gekozen voor verschillende grijstinten om het niet zo steriel te maken.

home tour het zitgedeelte update schilderij

Het schilderij boven de tv kochten we in de VS voor een prikkie op een soort vlooienmarkt. We waren er allebei meteen verliefd op. Ik hou van dit soort serene Aziatische tekeningen. En het kleurt prachtig bij de muren, vind je niet?

Boekenkast

home tour het zitgedeelte doorkijkje

Dit had ik de vorige keer ook al verteld, maar we hebben boven de kamer en suite deuren een soort boekenkast gemaakt. Daar ben ik ook ontzettend blij mee, want een huis zonder boeken vind ik zelf wat saai.

home tour het zitgedeelte boekenkast stenen

De boekenkasten zijn inmiddels wel wat meer gevuld, maar dat komt omdat ik een groot gedeelte van de boeken van mijn grootouders heb gekregen. De edelstenen en mineralen pronken nog wel in de kast.

Accessoires en speelgoed

home tour het zitgedeelte iitala

In de vensterbanken staan nog steeds de iittala waxinelichthouders die we voor ons huwelijk hebben gekregen. Dat gladde donkere waxinelichtje is van H&M en niet meer te koop. Ons trouwportret staat ook nog op dezelfde plaats.

home tour het zitgedeelte wheelybug

Robin speelt nog steeds graag met zijn wheelybug. Die is lekker gender neutraal met z’n roze oren, maar past voor de rest wel goed bij de overige grijstinten.

home tour het zitgedeelte hobbelpaard

Net zoals zijn Nattou hobbelezel. Misschien dat die die weer leuk gaat vinden, maar tot nu toe was hij maar twee keer enthousiast. Maar omdat ik zelf een paardenmeisje ben, blijft ‘ie voorlopig nog even staan. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen qua oefenen natuurlijk.

home tour het zitgedeelte kussens

De kussens aan deze kant van de bank zijn van H&M, Fonq, Ikea en Koeka. Maar zoals ik hierboven ook al vertelde zijn de zomerse inmiddels ingewisseld.

En hier zie je het doorkijkje naar mijn werkplek. Daar is ook veel aan veranderd, maar dat zie je binnenkort!

Vind je het mooi geworden? Wat vind je van de nieuwe items? Wat is jouw eigen favoriete woonstijl? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.