TOP
Spot On Holidays: Josan Jongbloed
Lifestyle

Spot On Holidays: Josan Jongbloed

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

In de aanloop naar de feestdagen lees je op Dejlig de rubriek Spot On Holidays. Om de paar dagen staat er iemand anders in de spotlight die net als in de ‘normale’ Spot On rubriek een aantal voor iedereen dezelfde vragen heeft beantwoord. Je begrijpt het al, de vragen staan dit keer in het teken van de feestdagen. In deze zesde editie staat mijn leuke collega blogger Josan Jongbloed in de spotlight. Spot On Holidays Josan Jongbloed! Hoe viert zij dit jaar kerst en oud nieuw? En wat is haar mooiste herinnering aan de feestdagen? Benieuwd naar haar antwoorden? Kijk en lees je mee?

1. Hoe vier jij dit jaar kerst en oud en nieuw?

Met Kerst zijn we meestal een dag weg naar familie. Dit jaar hebben we lootjes getrokken dus pakken we cadeaus uit samen met mijn zus en zwager. Ik probeer ook een dag voor mijn gezin te claimen. Dat laatste vind ik erg belangrijk. Gezellig samen op Kerstochtend de cadeaus open maken. Wij vieren geen Sinterklaas dus pakken we met Kerst groots uit. En de kinderen willen natuurlijk gourmetten. Hilarisch vind ik dat. Zijn ze zo druk bezig met eten in pannetjes stoppen dat ze vergeten om het op te eten. Maar dat mag de pret niet drukken.

2. Hoe zou je je het liefst vieren? Hoe zien jouw ideale feestdagen eruit?

Ik zou Kerst graag nog eens een keer in een warm land willen vieren. Curaçao of zoiets. Lijkt me heerlijk om mijn mooiste Feestdagen van het jaar in de warmte te vieren. Aan het strand met mijn gezin. Niks moet en alles mag.

3. Versier je je huis met kerst en hoe? Uitbundig of ingetogen?

In november moet de Kerstboom al van zolder. Het is een traditie in ons gezin om deze dan vervolgens samen te versieren. Het is een nepboom. Onze versiering is misschien niet altijd esthetisch verantwoord, maar er zit veel liefde in.

4. Wat is jouw mooiste herinnering aan de Feestdagen?

De eerste keer dat ik Kerst vierde toen ik gescheiden was. Mijn moeder woonde destijds in Engeland, dus met Kerst was ik ook wel echt een beetje alleen op mijzelf. Erg eenzaam voelde ik mij niet. Ik had mijn dochters om mij heen en we maakten het samen gezellig. Het was ongeveer een jaar geleden dat ik gescheiden was. Ik dacht terug aan dezelfde periode een jaar geleden en besefte op dat moment dat ik sinds een lange tijd weer gelukkig was. Eigenlijk heb ik sindsdien de traditie in het leven geroepen om met Kerst naar de bioscoop te gaan.

spot on holidays josan jongbloed dierbare foto

5. Heb je een foto van Kerst en/of Oud & Nieuw die je wilt delen?

Met Kerst vind ik het leuk om al mijn dochters in mooie kleding te steken. Deze foto is al weer van een aantal jaren geleden en toont denk ik goed, hoe erg op elkaar afgestemd onze kleding dan is. Dit jaar hoop ik ook zo’n foto te maken samen met de baby erbij. Ik vind het super om met Kerst op zijn mooist gekleed met zijn allen naar de Kerk te gaan. Wat voelt dat rijk.

Lieve Josan, dank voor jou leuke antwoorden. Wat een bijzondere krachtige herinnering heb je met ons gedeeld. En die foto is echt te leuk! Wat een prachtige kindjes heb je toch? Maar ze hebben dan ook een beeldschone moeder… 🙂 Ik ben benieuwd naar de foto die je straks gaat maken met de baby erbij! Ik wens je fijne feestdagen toe!

Wil je nog meer van Josan zien? Dat kan op haar leuke blog: Goodgirlscompany.nl

Heb je nog een vraag of opmerking voor Josan? Deel ‘m gerust.

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Credits uitgelichte foto: Jill111 via Pixabay.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.