TOP
let's talk
Editorial

Let’s Talk: Hoeveel procent van de bloggers blogt over een jaar nog?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Lieve dejlig(e) lezers,

Opeens vroeg ik het me af… Iemand stelde in een van de bloggersgroepen op Facebook een vraag over wat voor tarief je kon vragen als blogger met zus en zoveel pageviews. De dame in kwestie blogte al sinds 22 maart (dit jaar), dus ja, dan is dat natuurlijk hele relevante informatie. Het is enorm belangrijk om te weten wat je met je blog kunt verdienen als je het al drie weken doet. Hoe je meer bezoekers kunt bereiken, op welk tijdstip je het beste kunt posten, of je moet reageren op reacties, allemaal niet belangrijk. Nee, it’s all about the moneyzz. Ik postte een semi grappige tweet en iemand repliede daarop ‘die bloggen over een jaar toch niet meer’. En dat is ook zo. Ik weet het uit ervaring. Toevallig had ik al een tijdje een dergelijke Let’s Talk in mijn hoofd, maar opeens vond ik het een geschikt moment voor Hoeveel procent van de bloggers blogt over een jaar nog? Zullen we het daar eens over hebben in deze 37e Let’s Talk? Lees en praat je mee?

Waarom is dat relevant Karen?

Wat kan jou het schelen hoeveel procent er over een jaar nog blogt? Ja, dat vraag je je misschien af.. Ik kan daar heel luid en duidelijk in zijn: Eigenlijk helemaal niets. Behalve dat het me ervan weerhoudt om een innige band op te bouwen met sommige bloggers. Nou, doe ik dat sowieso niet zo snel met vreemden, maar als ik bijvoorbeeld op de blog van een andere blogger terecht ben gekomen en ik zie een fotoverslag (plog, my life in pictures) dan bekijk ik zo’n blogpost eigenlijk niet zo snel. Net zoals ik geen tags lees van bloggers waar ik (nog) niets mee heb. En dat komt dus omdat ik weet dat de meeste beginnende bloggers over een half jaar al niet meer bloggen. Ik klink echt als oma nu, maar ik heb er al zo veel zien komen en gaan, dat ik het niet meer bij kan houden.

Dan duikt er weer een nieuwe blogger op die enthousiast begint te reageren en te spammen in de groepen en na verloop van tijd verschijnen er steeds minder updates en reacties. Een paar maanden later bestaat de website al niet meer. Jammer de pammer. Maar ik ben er dus niet meer zo happig op om hele fotoverslagen van mensen te bekijken die over een half jaar al weer uit mijn blogleven zijn. Ik vind het sowieso eigenlijk alleen maar interessant om fotoverslagen te bekijken van mensen waarmee ik al een band heb, of ‘iets’ heb. Ik ben meer van de lange termijn relaties dan van de korte affaires.

Bloggen is heel hard werken.

Zelfs al is het je hobby. Prima als je met zo’n hobby begint, maar realiseer je wel dat als je echt iets wilt opbouwen, dat best wel bikkelen is. Ik denk dat veel mensen dat onderschatten. En ook dat maakt natuurlijk geen ene moer uit, maar houd dat bloggen eerst maar eens vol voordat je ermee wilt verdienen… Dat is mijn advies. Dat is voor degene die op jouw blog adverteert ook interessanter. Want wat heeft hij/zij er aan om ergens voor content te betalen als die content over een half jaar tot een jaar al weer uit de lucht is?

Realiseer je dat bloggen veel meer is dan af en toe een stukje tikken. Vooral als je er iets mee wilt verdienen. Het kan heel frustrerend zijn als je niet snel en hard genoeg groeit.

Hoeveel procent van de bloggers blogt over een jaar nog?

Zelf denk ik niet meer dan de helft. Misschien wel minder. Geen idee of er ooit onderzoek naar is gedaan, maar als ik in de 30+ Bloggersgroep op Facebook kijk naar de leden, dan is de helft van de leden al niet meer actief met zijn/haar blog. En dan hebben we met de beheerders voor die groep al als eis dat je alleen maar lid mag worden als je minimaal drie maanden blogt en minstens 20 blogposts hebt geplaatst. Kun je nagaan!

Wat denk jij? Hoeveel procent houdt het vol? Heb jij al veel mensen zien komen en gaan? Bekijk jij graag fotoverslagen van onbekenden? Hoe lang blog jij al of lees je al blogs? Praat je mee?

Let’s Talk!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen?

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.