TOP
hoe ruim ik op
Editorial Huishouden Personal

‘Help, hoe ruim ik op?’ (tijd voor een opruimcoach)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ruim 4 jaar geleden schreef ik het al in mijn boekrecensie van ‘Opgeruimd‘ van Marie Kondo: ‘Opruimen en ik. We hebben elkaar eigen nooit gemogen.’ In het vorige huis had ik de opruim organisatie ‘redelijk’ onder controle (mijn man is het hier waarschijnlijk niet mee eens). Maar in het huidige huis.. laten we het er op houden dat er nog wat werk te doen is. Ik vind het moeilijk. Hoe ruim ik op? Ik schakelde hulp in van een opruimcoach.

LEES OOK: ‘10 tips voor een effectieve werkdag

Hoe ruim ik op?

Als kind kon ik heel goed opruimen. Dat wil zeggen: Ik had twee grote lades onder mijn tienerbed en daar paste alles in. Zie zo klaar is Kees. Totdat die lades op een gegeven moment niet meer open of dicht konden.

Sindsdien is er weinig veranderd. In mijn huis in Amsterdam hoarde ik een hele zolder bij elkaar en toen dat verhuist moest worden, waren mijn vrienden in shock. En de grof vuil ophalers en treasure hunt jagers waarschijnlijk ook. Er is nog ergens een foto van al die shit op straat, maar ik zoek ‘m uit gène maar niet op.

Jep, that’s me. Met de billen bloot. Ik vertel het gewoon. Er zullen heus wel mensen zijn die net zo onopruimerig zijn als ik. Tegelijkertijd weet ik meestal wel waar ik dingen gelaten heb en ben ik niet snel items kwijt. Dat schijnt een kenmerk van creativiteit te zijn, dus daar ben ik dan wel weer trots op. Maar na tig verhuizingen in niet al te lange tijd, een kind, een eventuele tweede waar ook nog eens een hele verzameling aan spullen voor bewaard moeten worden, ben ik het overzicht ietwat kwijt. En mijn spullen soms ook. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

LEES OOK: ‘Het belang van meubels in huis (wat kunnen ze doen voor de sfeer en indeling?)’

Schouders eronder

Nou zeg je misschien: “Nou Ka. Schop onder je kont en schouders eronder. Opruimen met die donder.” Maar ik kom er niet aan toe. Het lukt me gewoonweg niet. Ofwel.. ik relaunch liever MOMmag. en begin aan een opleiding voor interieur styliste. Dat laatste is lekker tegenstrijdig trouwens. Er zijn namelijk kamers hier in huis die ik wel volledig under control heb. De woonkamer, woonkeuken en drie van de slaapkamers zijn heel netjes. Maar psst.. er is dus ook nog een kantoor waar ik tussen de onuitgepakte dozen aan het werk ben en dan zijn er nog 3 slaapkamers.

De babykamer die nog steeds leeg is wat baby betreft, staat nu wel vol met spullen die naarstig op zoek zijn naar een plek in huis. En we hebben twee logeerkamers waar ook nog wel het nodige uitgepakt en georganiseerd moet worden. Ik verkoop heel veel tweedehands, maar dan nog blijft er van alles over. Zoals ik al zei: Ik ben het overzicht kwijt. En dat voelt niet fijn. Dat geeft onrust. Daarnaast ben ik hartstikke trots op dit huis, maar als er vrienden langskomen, laat ik maar de helft van het huis zien.

Opruimcoach

Tegen mijn man heb ik het al vaker gezegd: “Ik zou best wel eens een opruimcoach willen inhuren.” Een vriendin van ons kreeg dat als verjaardagscadeau van haar man en sindsdien wonen zij in een georganiseerd huis in plaats van in een ongestructureerde bende.

Ik wil nu voor eens en voor altijd leren opruimen, zodat ik gewoon weet hoe het moet. En dan niet à la Marie Kondo met dat zweverige geneuzel over ‘tassen hebben ook gevoel’. Kom op zeg. Gewoon hardcore opruimen, weggooien, verkopen en organiseren.

En dus zocht ik online en vond ik een opruimcoach. Ik heb het gewoon gedaan. Vrijdag gaan we bellen en als het klikt heb ik volgende week een intake met haar. Op naar een opgeruimd huis. Ik verlang en fantaseer er nu al over. Dat gaat me vast ontzettend veel brengen. Alleen al al de tijd die ik overhoud..

Als je hulp nodig hebt, moet je dat vragen. Ik deed het. ‘Help, hoe ruim ik op.’ Hopelijk kan ik je daar volgende maand antwoord op geven.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden van mijn opruim avontuur? Laat het weten, dan ga ik daar over delen!

Hier lees je meer persoonlijke artikelen.

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto New Africa via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.