TOP
hoe kom je aan inspiratie
Lifestyle

Hoe kom je aan inspiratie? 10 tips

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Af en toe hoor ik anderen zeggen dat ze geen inspiratie hebben. Heel eerlijk gezegd, heb ik daar zelf vrij weinig last van. Natuurlijk vind ik het wel eens lastig hoe ik een bepaalde zin ga formuleren, maar inspiratie qua onderwerpen, heb ik eigenlijk altijd wel. Dat komt omdat ik door de jaren heen een aantal trucjes ontwikkeld heb en die ga ik vandaag met je delen zodat jij ze misschien ook kunt gebruiken? Hoe kom je aan inspiratie? Ik geef je 10 tips. En die tips zijn echt niet alleen handig als je zelf ook blogt, maar je kunt ze zeker ook voor andere doeleinden gebruiken.

1. Ga iets compleet anders doen/neem rust

Zit je vast qua inspiratie? Je las het ook al in het artikel over productiviteit; je brein bestaat uit twee aandachtssystemen. Het ene gedeelte is bezig met informatie verzamelen, geconcentreerd bezig zijn etc. etc. Het andere zorgt voor creativiteit. Maar die twee gedeeltes die kunnen moeilijk tegelijkertijd werken. Dus als je even in de ruststand gaat en/of iets anders gaat doen dan waar je mee bezig bent, dan heb je kans dat dat creatieve gedeelte het gaat overnemen en je opeens interessante/leuke/goede dingen bedenkt.

2. Brainstorm met iemand anders

Twee weten meer dan een. Het is altijd goed om even te brainstormen met een vriendin of partner. Ik vraag mijn vriendinnen bijvoorbeeld vaak wat ze leuk vinden om te lezen of wat voor soort foto’s ze mooi vinden om te zien.

3. Probeer nieuwe dingen

Soms is het een beetje eng, maar de mooiste ideeën ontstaan soms door nieuwe dingen te gaan proberen. Maak eens een gerecht dat je nooit hebt gegeten, pak in de kiosk een tijdschrift dat je nooit hebt gelezen, probeer eens een nieuwe sport of hobby uit, ga breien, schilderen of kite surfen. Het kan allemaal. Door nieuwe dingen uit te proberen, stimuleer je je nieuwsgierigheid en creativiteit.

4. Creatieve hobby

Op dat nieuwe dingen uitproberen voortbordurend (om in hobby termen te blijven): creativiteit zorgt voor creativiteit. Dus door bijvoorbeeld te gaan schilderen of te gaan fotograferen, doe je weer nieuwe ideeën op. Ik heb het al wel eens verteld, maar ik heb zelf enorm veel aan mijn fotografie cursus gehad.

5. Ga de natuur in

Ik hou enorm van de natuur, maar ik kom er ook tot rust en als ik tot rust kom, bedenk ik vaak weer nieuwe dingen. Bovendien zie ik er mooie dingen zoals een prachtige boom, een interessante schelp, grappige vogeltjes en ga zo maar door. In de natuur zie ik dan opeens verbanden die ik nooit zag, of ik realiseer me een grappige invalshoek. Lekker door het bos lopen, of een lange strandwandeling maken, zorgt altijd weer voor inspiratie. En ik wandel elke dag met de hond, dus misschien is de natuur eigenlijk stiekem wel mijn grootste inspiratiebron.

hoe kom je aan inspiratie notitieboek

6. Notitieboekje

Het is geen little black book, maar een little pink book. In dit knalroze notitieboekje noteer ik al mijn ideeën. Als ik onderweg ben en het boekje niet bij me heb dan mail ik het naar mezelf en schrijf ik het op als ik thuis kom. Dit boekje staat zo vol dat ik maanden vooruit kan. Er staan recepten in die ik nog wil maken, maar ook grappige dingen die ik zag, een bijzonder artikel dat ik las en ga zo maar door. Dit boekje moet ik echt nooit kwijtraken, want dan ben ik ontroostbaar.

7. Sporten

Tijdens het sporten en vooral tijdens yoga, ben ik voornamelijk met het sporten bezig en krijgen mijn hersenen even rust. Vaak krijg ik na het sporten allerlei briljante ingevingen. Het sluit aan bij punt 1, 3 en 5, maar het is gewoon echt zo. Als je hersenen rust krijgen, staan ze open voor nieuwe dingen.

8. Lezen/surfen

Ik hou van lezen. Ik lees ontzettend veel boeken, tijdschriften, blogs en online magazines. Tijdens het lezen doe ik vaak enorm veel inspiratie op. Over onderwerpen die ik nog wil behandelen of een column die ik wil schrijven. Een rondje surfen op de interwebs levert altijd weer nieuwe content op. Vooral als ik op linkjes doorklik waar ik normaal nooit lees.

9. De stad in

Er is zo veel te zien in de stad; mensen met bijzondere kleren aan, mooie etalages, winkels met interessante producten, prachtige combinaties van items. Soms vind ik het heerlijk om lekker op een terras te gaan zitten, een theetje te bestellen en mensen te kijken. En vooral in gekke boetiekjes, grappige pop-up stores of juist duurdere design winkels vind ik veel inspiratie.

10. Leuke werkplek

In het nieuwe huis krijg ik weer een leuke werkplek en daar kijk ik nu al ontzettend naar uit. Boven mijn werkplek ga ik ook weer een moodboard hangen met leuke spreuken, mooie foto’s, interessante artikelen en ga zo maar door. Fijne plantjes op m’n bureau, een mooi pennenbakje, een handig opbergsysteem voor mijn paperassen en administratie. Ik weet al helemaal hoe het wordt. Een leuke werkplek zorgt bij mij voor rust en rust zorgt voor inspiratie. Eigenlijk is het zo makkelijk? 😉

Hoe kom jij aan inspiratie? Herken je bovenstaande punten? Heb je zelf nog tips toe te voegen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits uitgelichte foto © Picjumbo via Pixabay.

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.