TOP
herfst risotto
Food

Herfst Risotto (om helemaal in de herfstsferen te komen)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Zit je er klaar voor? Ik had het al aangekondigd, maar vandaag is het zo ver! Maris van Flying Foodie deelt haar allereerste recept op Dejlig. En wat voor recept. Ik ga het zelf deze week op ZEKER maken, want het klinkt echt té lekker… Hopelijk smaakt het jou ook. Enjoy! Ik geef het woord aan Maris. Stay tuned..

‘Deze risotto brengt je helemaal in de herfstsferen. Weest niet bang; risotto is echt niet zo moeilijk als de meesten denken. Met een beetje geduld is het stiekem gewoon een simpel eenpans-recept. Mijn eerste gerecht voor Dejlig moest wel een risotto worden. Niet alleen is risotto een van mijn meest favoriete gerechten, ook ben ik de laatste tijd gek op de combinatie paddenstoelen en (semi)zongedroogde tomaten. Het geeft het gerecht een lekkere vleesachtige smaak, terwijl het toch vegetarisch blijft.’

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • gemengde paddenstoelen
  • 0.5 potje semi-zongedroogde tomaten (+/- 150 g)
  • 180 – 200 g risottorijst
  • 1 liter bouillon
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 0.5 bosje platte peterselie
  • olijfolie, zout & peper.

extra nodig: geduld

En zo maak je mijn herfst risotto:

  1. Snipper een uitje en een teentje knoflook. Borstel waar nodig de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen. Hak de semi-zongedroogde tomaten grof.
  2. Fruit het uitje in een flinke schuit olijfolie, tot deze glazig is. Voeg vervolgens de knoflook, paddenstoelen en tomaten toe en bak 2-3 minuten mee.
  3. Voeg risottorijst toe en bak dit even mee. Begin nu met het bijscheppen van de bouillon. Eén flinke soeplepel per keer. Zachtjes doorroeren en al sudderend op middellaag vuur laten verdampen en op laten nemen door de risotto. En dan weer een schep bouillon erbij, zachtjes roeren, etc. Blijf dit herhalen, totdat de risottorijst gaar is. Proef dus af en toe, of de korrels al zacht van binnen zijn; de kern mag niet meer korrelig zijn. Dit zal zeker een minuut of 15 à 20 duren. Let op de bouillon hoeft niet op te gaan, je kan overhouden.
  4. Terwijl de risotto bezig is met garen, heb je mooi de tijd om de Parmezaanse kaas te raspen en de peterselie te snipperen.
  5. Rijst gaar? Haal dan de pan van het vuur en roer de kaas en peterselie door de herfst risotto heen. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Eet smakelijk!

Liefs,
Mariska

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.