TOP
the best of maart 2016 hartige muffins
Food

Hartige Muffins (leuk en lekker voor op de Paastafel)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Je kunt ermee ontbijten, brunchen, lunchen, ze zijn lekker als tussendoortje en je zou ze zelfs als borrelhapje kunnen serveren. Daarnaast zijn ze ook nog goed om mee te nemen naar het werk of de kids mee naar school te geven. En…. ze zijn hartstikke leuk voor op de Paastafel tijdens het paasontbijt, -brunch of -lunch! Deze Hartige Muffins zijn hartstikke lekker, gezond, eiwitrijk en je kunt er ook nog eens naar hartenlust mee variëren; iedereen zijn eigen favoriete muffin. Hoe leuk is dat? Ik ga je vertellen hoe je ze maakt… hartige muffins recept

Boodschappenlijstje voor 6 muffins:

  • 4/5 eieren
  • scheutje (plantaardige) melk
  • voor de vulling kun je zelf je favoriete ingrediënten kiezen; courgette, paprika, spinazie, champignons, broccoli, tomaat, ham, bacon, gerookte kip, pekelvlees, feta, geraspte kaas en ga zo maar door
  • peper en zout naar smaak
  • en je hebt een muffinvorm nodig (of siliconen muffin vormpjes)

hoe maak je hartige muffins

En zo maak je Hartige Muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet de muffinvorm in (ik gebruik daarvoor een olijfoliespray).
  3. Klop de eieren met de melk en wat peper en zout.
  4. Snijd je vulling in kleine stukjes.
  5. Doe je vulling in de vormpjes. Ik maakte 2 muffins met spinazie en feta 2 met paprika, courgette, geraspte kaas en waterkers (als garnering) en 2 met gebakken champignons, pekelvlees en geraspte kaas. Als je geraspte kaas gebruikt, kun je deze door het eiermengsel heen mengen of later toevoegen.
  6. Giet het eiermengsel in de vormpjes.
  7. Zet alles 15 tot 20 in de oven totdat je muffins goudbruin en krokant zijn geworden.
  8. Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat staat er bij jou op de Paastafel?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertip: Je kunt wat waterkers of zonnebloempitten toevoegen als garnering
Tip: De muffins zijn in de ijskast nog wel twee dagen houdbaar
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: 20-25 minuten

Benieuwd naar een ander lekker recept voor op de Paastafel? Probeer deze eens: recept: ei muffins met spinazie en huttenkase

 

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.