TOP
handige schoonmaaktips voor de keuken
Huishouden

5 handige schoonmaaktips voor de keuken (en de rest van het huis)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Schoonmaken is niet mijn hobby. Ik geef het maar gewoon toe. Desondanks vind ik het heerlijk als het hele huis schoon is en ik geniet ik daar intens van. Bovendien vind ik een schoon huis belangrijk, omdat ik thuis werk. Omdat schoonmaken niet mijn favoriete bezigheid is, gebruik ik graag producten die snel hun werk doen en een lekker resultaat geven. Dat je huis nog heerlijk even nageurt… In dit artikel met video deel ik 5 handige schoonmaaktips en ik laat je zien hoe ik mijn keuken schoonmaak.

5 handige schoonmaaktips voor de keuken

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Klik hier als je de video niet ziet.

1. Elke dag een beetje

Als ik heb gekookt, haal ik snel even een doekje over het fornuis. ’s Avonds probeer ik altijd nog even het keukenblad schoon te maken. Als er iets op de grond valt, maak ik het schoon. Ik probeer het nooit te laten versloffen. Zelfs niet als ik het heel druk heb. Als je elke dag een beetje schoonmaakt, valt het aan het eind van de rit wel mee hoeveel je moet schoonmaken. Dan is het nog even snel een doekje eroverheen en de vloer zuigen en dweilen en klaar!

Een keer per week probeer ik een grotere klus te doen, zoals de oven of de ijskast. Dat valt dan ook wel weer mee. Als je al die grote klussen tegelijkertijd doet, dan kan het zijn dat je er minder zin in hebt en het gewoon niet doet. Zo werkt dat bij mij tenminste wel.

2. Hardnekkig vuil laten weken

Wanneer ik op het fornuis of aanrechtblad last heb van hardnekkig vuil, dan laat ik het even weken. Ik leg er dan een kletsnat doekje op waar ik meestal ook wat schoonmaakmiddel op aanbreng. 5 minuten laten liggen en daarna trek je het vuil er probleemloos af. Dus niet gaan schrobben met schuursponsjes die eventueel strepen achterlaten of je nagels ruïneren. Even laten weken maakt het zo veel makkelijker.

3. Microvezeldoekjes

Ik zweer er bij. Hartjes voor microvezeldoekjes. Ze pluizen niet, je kunt het water er goed uitwringen, ze nemen goed vuil op en ze blijven lang goed hoe vaak je ze ook wast. Ik gebruik bijna alleen nog maar microvezeldoekjes. Aan het eind van de dag gaan ze standaard de was in. Want je wil niet weten hoe goor die doekjes worden. Sinds ik dat weet, gebruik ik dagelijks een nieuwe. Ik heb er dan ook behoorlijk wat op voorraad.

4. Filters afzuigkap

Die dingen worden me toch goor joh. En als ze dan vies zijn, dan werken ze ook nog eens niet meer zo goed. Vroeger schrobde ik ze dan schoon, tegenwoordig gooi ik ze gewoon in de afwasmachine. Of ik laat ze even (voor)weken in een sopje met afwasmiddel. Zo veel makkelijker dan ze zelf proberen schoon te maken.

5. Juiste producten gebruiken

Je hoeft echt niet een hele verzameling schoonmaakproducten in huis te halen, maar het is wel zo handig om de juiste producten te gebruiken voor wat je wilt schoonmaken. Elk product heeft zijn eigen kracht heeft. Sommige mensen gebruiken overal alles-reiniger voor. Maar kalk op je kraan krijg je niet zo goed weg met alles-reiniger. En op je ramen laat een gewone alles-reiniger vaak strepen achter. Het scheelt je dus tijd als je gewoon het product gebruikt dat voor kalk/ramen/vloeren enz. bedoeld is.

LEES OOK >>> 5 tips voor een schoon en opgeruimd huis

Blue Wonder producten

handige schoonmaaktips keuken

Van Blue Wonder mocht ik een drietal producten uitproberen. Weet je dat ik nog al verbaasd was? Ik kende het merk wel al, maar ik had geen idee dat de schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar zijn, dat er geen chloor, aardolie of andere schadelijke stoffen in zitten en dat ze ook nog eens dierproefvrij zijn! En laat ik dat nou net best wel belangrijk vinden. Schoonmaakmiddelen zijn normaliter vaak best wel belastend voor het milieu. Daarnaast hebben milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen vaak het imago dat ze hun werk niet goed doen, maar deze Blue Wonders bewijzen het tegendeel en ruiken ook nog eens heerlijk fris!

Blue Wonder producten

De vloerreiniger maakt probleemloos onze witte keramisch houten vloer schoon en zelfs de ergste vlekken krijg ik ermee weg. Bovendien hoef je er maar heel weinig van te gebruiken, want als je te veel gebruikt, krijg je juist strepen. De vloerreiniger werkt dus ook op kwetsbare vloeren, zoals laminaat, hout (was/olie bewerkt) en natuursteen.

De allesreiniger spray verwijdert mega goed vet en vuil zonder strepen achter te laten. Bovendien werkt ‘ie desinfecterend. Hartstikke handig met zo’n kleine koter in huis. Ik gebruik ‘m voor het aanrechtblad, het fornuis, maar ook voor het plateautje waar Robin op eet. En je kunt ‘m zelf ook voor ramen en vetvlekken in kleding gebruiken. Als ik een hardnekkige vlek op de vloer heb, spray ik daar eerst een beetje van deze allesreiniger op en ga er daarna met de dweil met de gewone vloerreiniger overheen.

De kalkreiniger spray verwijdert naast kalk ook nog vet en vlekken. Dat maakt ‘m hartstikke handig om het sanitair en de wasbak in de keuken mee schoon te maken. Ook deze wonderspay laat geen strepen achter. Eventueel even laten inwerken en daarna een vochtig doekje erover heen en klaar ben je. Easy peasy.

Blue Wonder heeft natuurlijk nog veel meer producten in haar assortiment.

Mijn leuke collega Andrea van Trendymommy deelde ook haar schoonmaaktips.

Wat is jouw ultieme schoonmaaktip? En wist jij dat de producten van Blue Wonder zo milieuvriendelijk zijn? Is dat belangrijk voor je? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Blue Wonder.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.