TOP
guhl beschermende crème kleuring
Beauty

Guhl Beschermende Crème Kleuring (eindelijk een kleuring met een goede dekking?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een van de vervelendste dingen aan ouder worden, vind ik dat mijn haar grijs wordt. Mijn rimpels neem ik voor lief, maar mijn grijze haren? Dat brengt me bij het volgende probleem; drogisterijmerken haarverf dekken bij mij nooit goed. Toen ik tijdens de beauty speed date de dames van Guhl ontmoette, vertelden zij me dat zij de oplossing voor me hadden. Samen met Marvin, mijn vriend en marvin, probeerde ik Guhl Beschermende Crème Kleuring uit? Zou deze kleuring wel goed dekken? Stay tuned… ik vertel het je…

Guhl Beschermende Crème Kleuring

guhl beschermende crème kleuring ragebol

Over grijze haren gesproken: Ik zeg eigenlijk liever zilver, want dat vind ik chiquer klinken, maar het blijft vervelend. Grijs of zilver. Vooral omdat je als je net als ik een brunette bent, je die grijs/witte/zilveren haren megagoed ziet. Als je blond haar hebt, heb je nog wel camouflage, maar wij brunettes..daar zie je een grijze haar al vanaf 50 meter. Bovendien heb ik krullen die nog al de neiging hebben te gaan pluizen. Dat is dan wel weer fijn van je haar kleuren, dan wordt het meteen verzorgder en gevoed. Maar valt deze coupe ragebol ook nog te redden? We gaan het meemaken…

In de verpakking

guhl beschermende crème kleuring in de doos

In de verpakking vind je, zoals bij alle drogisterijmerken een ontwikkelcrème, de kleur zelf, een mengflesje, handschoenen en twee sachetjes met verzorgende glans balsem. Een van de voordelen van deze crème kleuring is wel dat als je over hebt, je de verf kunt bewaren en op een later tijdstip kunt gebruiken. Om je uitgroei bij te werken bijvoorbeeld. Ik vind dat echt een pré. Bij mij was er alleen niets over, want daar is mijn haar te lang voor en we gingen alles kleuren.

De behandeling

guhl beschermende crème kleuring aangebracht

Nadat je de verf op de normale manier ontwikkelt, is het tijd om het aan te brengen en in te laten werken. Afhankelijk van de verf die nog in je haar zit, bepaal je een inwerktijd. Bij mij was dat ongeveer een half uur, omdat ik al een tijdje niet meer geverfd had. Kon Marvin ondertussen even zijn mobiel checken, terwijl ik de thuiskapper situatie op de gevoelige plaat vastlegde.

Ingrediënten

guhl beschermende crème kleuring ingredienten

Wat me trouwens opviel tijdens het inwerken, was dat de verf nog al prikte op mijn hoofd. Niet pijnlijk of zo en ook niet oncomfortabel, maar wel wat meer dan ik gewend was. Gelukkig had ik de pro bij de hand om dit te verklaren en volgens de expert kwam dat doordat er wat meer vloeibare peroxide in de substantie zit. Nou ja… prima… als het zijn werk maar doet. Er zit trouwens ook heerlijk verzorgende babassu oil in de substantie, waardoor je haar nog meer gaat glanzen.

Voor & Na

guhl beschermende crème kleuring voor

En dat deed het.. GELUKKIG. Hier zie je de voor foto met behoorlijk wat grijze strengetjes.

guhl beschermende crème kleuring na foto

En voilà… hier de na foto waarop het grijs is verdwenen en mijn haar er veel beter gevoed uitziet. De kleur is niet enorm shockerend, ik kies altijd voor een kleur die het dichtst bij mijn eigen haar ligt: Een goudbruin met een rode ondertoon. Om iets specifieker te zijn; dat is lichtgoudbruin (N° 5.3).

Mijn conclusie

guhl beschermende crème kleuring klaar

En hier nog even een charmante foto met de master himself op ons terras. Coupe ragebol is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor coupe glamour.

Wat is nou precies mijn conclusie over deze Guhl Beschermende Crème Kleuring? Goed! Ik ben enthousiast. Na ruim een maand zit de kleur er nog goed in, helaas is het wel zo dat er nog steeds geen verf is uitgevonden die over je grijs heen groeit en die grijze haren blijven maar terug groeien. Bummer!

Pluspunten

guhl beschermende crème kleuring kleur nuances

Maar hé… er zijn genoeg pluspunten te noemen:

  • De houdbaarheid is goed.
  • Mijn grijs werd enorm goed gedekt. Beter dan bij andere merken.
  • Mijn haar ziet er prachtig doorvoed en glanzend uit.
  • Er zijn veel mooie natuurlijke kleuren beschikbaar (zie de foto hierboven).
  • Je kunt met één verpakking meerdere behandelingen doen.
  • Het is zelfs zo dat het iets zuiniger is dan normale kleuringen. Als je echt lang haar hebt, heb je ook geen tweede verpakking nodig.
  • De prijs; je betaalt ongeveer €13,50 voor de kleuring. Bij sommige drogisterijen zelfs maar €10,- en houd ook vooral de aanbiedingen in de gaten.

Guhl Beschermende Crème Kleuring is o.a. hier verkrijgbaar. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Guhl.

Verf jij je haar? Spreken deze kleuren en deze cème kleuring je aan? Welke kleur zou jij kiezen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Wil je trouwens tips hoe je makkelijk zelf je haar verft? Daar heb ik ooit dit artikel over geschreven: 14 tips voor als je zelf je haar verft.

* Dit artikel bevat een product dat ik heb opgestuurd gekregen.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.