TOP
grootste verkeersergernissen
Lifestyle

Mijn 10 grootste ergernissen in het verkeer (&&#^$$|$!&#@&$€grrrr.)

Al bijna 17 jaar blog ik en ik had nog nooit een blog gemaakt over mijn grootste verkeersergernissen. En dat is knap, want als ik me ergens goed kan ergeren dan is het wel in het verkeer. Tijd voor wat traumaverwerking cq uitlaatklep cq gedeelde smart is halve smart. Ik vertel je mijn 10 grootste ergernissen en ik ben benieuwd of jij die herkent…in het kader van de gedeelde smart is halve smart…

Mijn 10 grootste verkeersergernissen

1. File, wegwerkzaamheden en omleidingen

Kortom… alles waardoor je vertraging op loopt of moet wachten in de auto. Wachten is nou niet een van mijn competenties. Sterker nog… als ik een wachtexamen zou moeten doen, zakte ik met vlag en wimpel. Ik word niet zen van wachten en vooral niet als ik verder ook niets te doen heb. Officieel mag je niet je mobiel checken in de auto en tja… wat moet je dan hè?

2. Geen richting geven

Mensen die geen richting geven en opeens jouw kant op komen zeilen rijden. Halllooooooo… die knipper zit er niet voor niets! Of dacht je dat je een beatbox systeem in je auto had zitten of zo? Doe eens richting geven. Hartstikke gevaarlijk om dat niet te doen.

3. Bumperklevers

Over het algemeen ben ik nog al gehecht aan mijn personal space. Zelfs in de auto. Ik hou er dan ook niet van als mensen willen testen of ze mijn bumper een kusje kunnen geven. Vooral niet als ik 120 rijd en zelf ook niet kan inhalen omdat er nog iemand voor me rijdt. Ik snap die bumperklevers sowieso niet zo. Wat moet ik dan doen? Oplossen? Oh.. ik moet naar rechts? Zodat jij precies een plekje bent opgeschoven? Omdat? Omdat jouw tijd belangrijker is dan die van mij. Oh ja joh? Ik dacht het niet.

4. Onnodig linksrijders

Ik weet niet hoor, maar je rijdt 100 terwijl je 120 mag en je rijdt ook nog op de linkerbaan terwijl het rechts helemaal vrij is. Je zou er toch bijna een numero 3 van worden. Bijna hoor… want meestal zijn onnodig linksrijders ook nog mensen die helemaal niemand voor zich hebben rijden. Op zich zou je rechts kunnen inhalen, maar ik heb ook een hekel aan rechts inhalers.

5. Rechts inhalers

Kijk maar.. hier staat het. Ik heb erger me aan rechts inhalers. Omdat het gewoon nergens op slaat en gevaarlijk is. En omdat het vaak dezelfde mensen zijn van punt 3. Mensen die denken dat de snelweg van hun is. Ik vind dat dus niet. De snelweg is van iedereen met een rijbewijs. Pleur op met je asociale weggedrag. Of lever je rijbewijs in en haal me rechts met de trein in die langs de snelweg rijdt. Ook prima.

LEES OOK >>> Ben ik nou echt veiliger gaan rijden?

6. Te langzame rijders

Dat je op een provincieweg rijdt waar je 80 mag en waar je niet mag inhalen en dat er dan iemand voor je de hele weg 50 rijdt. Aaargh. Ik rijd vaak op de N206 van Aerdenhout naar Leiden/Rotterdam of Den Haag en dat is nog al een mooie weg als de bollen in bloei staan. Dat begrijp ik. Maar je kunt ook stoppen en er een foto van maken. Je hoeft niet het hele verkeer op te houden als je geen tractor bent.

7. Wielrenners op de weg

Eigenlijk zijn de wielrenners op de weg ook nummer 6. Ze rijden langzamer dan een auto en je kunt ze vaak niet passeren. Leuk hoor zo’n hobby, maar ik heb geen zin om 20 kilometer 40 te rijden waar ik 60 mag. Kunnen jullie niet een andere route bedenken?

8. Optrekkers als je inhaalt

Ik rijd in een auto die er duurder uitziet dan dat ‘ie is. Daar heb ik ‘m niet op uitgezocht. Ik vond het gewoon een coole bak. Toch zijn er een hoop mensen met kleinere auto’s (vervang auto’s eigenlijk maar door piemels) die mijn auto blijkbaar niet zo goed trekken. Bij het stoplicht willen mannen soms nog wel eens optrekspelletjes doen. ‘Ach knulletje’, denk ik dan. En ik laat ‘m lekker eerder optrekken. Heeft zo’n ventje ook zijn dag. Lekker toch?

Maar als ik aan het inhalen ben op de snelweg en zo’n klein egootje dan gaat optrekken zodat jij nog harder moet om ‘m in te halen… meeeeh. Matig vind ik dat. Bovendien is ook dat vaak gevaarlijk, want soms kan je ook niet opeens langzamer gaan rijden. Zullen we onze gekrenkte ego’s misschien gewoon thuislaten als we in de auto stappen?

9. Mensen die in een file continu van baan wisselen

Op zich prima als je ziet dat ze recht opeens veel sneller gaan rijden. Maar om nou op een stuk van 3 kilometer 6x van baan te wisselen omdat het lijkt alsof ze links sneller gaan rijden…oh nee nu rechts… oh nee, toch weer links… en hop naar rechts. BLIJF GEWOON IN EEN BAAN. MAAK EEN KEUZE. Ik denk altijd dat dat dezelfden zijn die in de supermarkt continu van rij wisselen. Je zou maar 1 minuut later moeten afrekenen. Traumaaa! En ja.. ik haat wachten, maar ik kan wel leven met het feit dat ik een paar minuten langer moet wachten zonder dat ik allerlei capriolen moet uithalen.

10. Op het laatste moment ritsers/invoegers

Dat er dan ergens een file ontstaat en dat je allang vaststaat, maar dat er dan toch mensen zijn die tot het allerlaatst links blijven rijden en dan ook nog eens het fenomeen ritsen niet begrepen hebben en gewoon met 6 auto’s voor de jouwe willen invoegen. Want zij zijn blijkbaar belangrijker… Ik word daar heel territoriaal van. Eentje… okay… Twee laten invoegen.. misschien. Drie? Oh no way!

Zo..heb ik even lekker mijn hart gelucht. Kan ik morgen weer helemaal zen in de auto in. Ik heb het trouwens helemaal niet over de bellende zichzelf filmende moeders op de fiets gehad, maar ja, die waren laatst al aan de beurt geweest.

Wat is jouw grootste ergernis in het verkeer? Herken je de mijne? Ik ben heel erg benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

7 COMMENTS
 • Hennie
  1 maand ago

  Ik herken er ook veel en heb er ook wel wat combi’s op. Langzaam rijdende mensen op de linkerbaan. Het is dat ik een hekel heb om rechts in te halen en dat doe ik dus ook niet, maar ga van de linkerbaan af als je 100 rijdt op de snelweg. Gewoon niet doen. Het voorkomt de doorstroming en is ook nog eens levensgevaarlijk. Het niet gebruiken van een knipperlicht vind ik ook loei irritant, helemaal op rotondes. Kleine moeite, groot plezier. Ik rijd overigens wel helemaal naar voren op een invoegstrook. Niet om iemand voor te zijn, maar omdat dat de doorstroom bevordert. Tenminste, zo heb ik dat geleerd. Of ik had een asociale rijinstructeur. Kan natuurlijk ook. 🙂

 • Sabine
  1 maand ago

  Alle 10 erg! Ik kan me ook vreselijk ergeren in het verkeer. Onnodig links rijden staat met stip op nummer 1 bij mij! En ja dan maak ik me soms schuldig aan het rechts inhalen en heeeel soms ook een beetje aan bumperkleven. Te langzaam rijden hier op de provinciale weg is ook tergend irritant…. lekker 60 tuffen in een treintje achter zo’n slowpoke aan. Wedstrijdje optrekken vind ik wel leuk aangezien niemand verwacht dat er een 2.0 liter GTI motor in mijn schattige Beetle ligt… dag stoere gasten!

  • Karen
   1 maand ago
   AUTHOR

   Haha, mooi! Weer een ego minder 😉

 • marije
  1 maand ago

  Ik herken ze allemaal helaas.

  Ik vind mensen die het concept ritsen niet snappen hoogst irritant en van die zondagsrijders die alles ophouden. Of van die leuke toeristen die bij ons op de boulevard alles ophouden omdat ze als slakken rijden.

  • Karen
   1 maand ago
   AUTHOR

   Ja die komen net van die N206 af denk ik 😉

 • Jacqueline
  1 maand ago

  Ik rij vaker op het fietspad (met mijn snorscooter of fiets) dan op de weg en daar kan ik ook wel een lijstje van vullen met irritaties. Fietsers die tegen de richting in rijden, of door rood en dan verwachten dat jij opzij gaat voor ze. Hmmm, nee, niet zoveel zin in. Mensen die oversteken zonder te kijken, daar krijg ik altijd de neiging bij om heeeeeel hard te toeteren of roepen (die fietsbel is dan echt niet zo effectief).

  • Karen
   1 maand ago
   AUTHOR

   Wat asociaal zijn mensen soms!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

 • 🙏🏼 DANKBAAR 💕 Voor dit prachtige kind, die heerlijke wangetjes om te kussen, het vertrouwen, de liefde, het plezier, het genieten. Dankbaar dat ik jouw moeder mag zijn...
Overigens ben ik ook dankbaar voor mijn man, familie, vrienden, gezondheid en nog zo veel meer, maar als ik van alles en iedereen foto’s ga plaatsen, hou ik geen volger meer over 😊😉
.
.
.
#thanksgiving #grateful #dankbaar #liefde #motherandson #robinjameson #momlife #toddler #love #lovemakesafamily
 • Op de blog: De hoogtepunten van de afgelopen week met o.a. de intocht van Sinterklaas, de raad van de Kinderbescherming op bezoek, naar het ziekenhuis en een familie weekend 💕 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#intochtsinterklaas #zandvoort #motherandson #karenznl #personalpeaks #lifestyleblogger #blogger #instablogger #bloggerlife
 • Ga jij wel eens naar de schoonheidsspecialiste? 💆‍♀️
In deze video vertel ik je 5 nuttige tips die ik van haar geleerd heb en die ik dagelijks wel toepas! Hartstikke bruikbaar dus, vooral als je last hebt van rimpels, rokerslijntjes, een slapper wordende huid, een vetarme huid en ga zo maar door... 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#beauty #beautytips #bblogger #instabeauty #supplements #skincare #karenznl #karenzpartner #40plusstyle
 • Voor de eerste keer naar de intocht met dit schattige Pietje. Normaal komt ‘ie op zee aan, maar de golven waren dit jaar te hoog 🌊Ik schreef trouwens over ‘de magie van Sinterklaas’ op de blog. En over een angst die ik heb. Benieuwd of jij die angst deelt 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#motherandson #intochtsinterklaas2017 #zandvoort #liefde #momlife #toddlerlife #sinterklaas #love #beach
 • ❄️ Brrr het wordt al weer echt kouder. Ik heb de verwarming al weer aan in huis 🔥Op zich hou ik van de herfst en winter, maar ik houd niet van hoge energierekeningen 💸. Op mijn blog deel ik 10 tips om energie te besparen. Wat is jouw ultieme tip? 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#karenznl #selfportrait #lifeblogger #instablog #lifestyleblogger #besparen
 • Het staat op mijn shirt en het klopt. Ik ben hartstikke lucky 🍀. En ik voel me ook ontzettend gezegend, maar dat betekent niet dat het moederschap niet af en toe best lastig kan zijn. Heerlijk om dan even te klagen, maar van sommige moeders mag dat niet. Zij vinden dat je je altijd gezegend moet voelen. Zij hebben nooit een off day, doen nooit wat fout en voelen zich nimmer onzeker. Aan al die supermama’s schreef ik een brief. Ik hoop dat ze er om kunnen lachen 😘😊😉😇👉🏼 directe link in bio
 • Afgelopen weekend gaven wij een etentje voor ons bruidspersoneel en onze allerbeste vrienden omdat we in juli vijf jaar getrouwd waren. Een tafel vol vriendschap 🙏🏼. Vieren wat je kunt vieren, dat is wel een beetje ons motto 🥂. Want je weet maar nooit... Vandaag schreef ik op de blog een persoonlijk artikel voor Monuta. Over wat ik zou doen als ik nog maar een jaar te leven zou hebben. Nou... onder andere genieten van degenen die ik liefheb. Maar ik vertel je op Karenz. dus uitgebreid wat ik zou doen. Sta jij daar wel eens bij stil? 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#monuta #lifestyleblogger #karenznl #friends #dinerparty #karenzpartner #liefde
 • Die heerlijke Stokke voetenzak kwam op het juiste moment, want tjonge jonge, wat is het hier aan de kust opeens koud zeg... ❄️ Bij jullie ook?
.
.
.
#stokketrailz #stokke #footmuff #stokkefootmuff #toddlerlife #instatoddler #gekregen #winterbaby #robinjameson